Merhaba ben 10+4 günlük hamileyim geçen hafta doktor a gitmistim ilk kontrol icin herşey iyi dedi vitamini vs vermicekmisiniz dedim hayir dedi gidip eczaneden kendin alabilirsiniz dedi (Almanya da yaşıyorum 1 yil oldu tasinali) merak ediyorum Almanya da gebelik durumlari nasl oluyor kontrolü nasl oluyor niye vitamini vermdi doktor. Almanya da yaşayanlar beni bilgilendire bilirmi lütfen
Doktor ve vitaminler
@“denizin_annesii”#p33609306wrtijxchnnmm
denizin_annesii evet ya bnde smdı almak istiyorum 12 haftalık oldum ne alayım bilmiyorum ya
denizin_annesii Türkiye’de de ilk 3 ay folik asit veriliyor çok gerekmedikçe diğer vitaminler verilmiyor 12. Haftadan itibaren demir, magnezyum, d vitamini ve Multivitamin veriliyor Almanya’da da isterseniz bu tarz bir şeyler alabilirsiniz benim bel ağrılarım çoktu bu yüzden 12. Haftadan önce magnezyuma başlattı doktorum sizde sizdeki duruma göre alabilirsiniz doktorunuz öyle dediyse 🥴
denizin_annesii folik asit veriliyor, doktor söyler zaten, ya da dm mağazalarında bulabilirsiniz orada da aynısı satılıyor eczanede verilenden . Foliforte yazıyor. Sonradan hamilemiğin yatısından sonra genelde kan tahlili yapılıyor demir eksikliği varsa ilaç veriyor. Bide vitamin veriliyor femibion du sanırım adı
selim10 teşekkür ederim 🤗