Gozde67 gerçekten korkutmak istemem ama bi rahim ağzı kısalığı adına doktorunuza danışın isterseniz bende böyleydim hamileliğimi öğrendiğim günden 14. Haftaya kadar hep oldu ağrım doktoruma söylediğimde normal her gebelik birbirinden farklı yaş geçince olabiliyor falan derdi, hiç içim rahat değildi ve doktorun bu bilimden uzak açıklamaları asla içimi rahatlatmadığı için doktor değiştirdim iyi ki değiştirmişim. Doktora ilk gittiğimde bu şikayetleri söylediğimde 14-16 haftalarda rutin kontrolünde rahim ağzı kısalığı olduğunu benimde kontrol olmam gerektiğini söyledi. O gün alttan muayeneye psikolojik olarak hazır değildim iki gün içinde gel ama aksatma dedi.2 gün sonra gittiğimde kontrolde açıklığım 1.27 cm ölçüldü ve acilen daha fazla beklemeden serklaj olmamı söyledi. Aynı gün akşamı yatışım yapıldı ve ertesi gün serklaj oldum. Sen bu zamana kadar hiç mi ağrı çekmedin senin hiç rahim ağzına bakılmadı mı diye kaç kere sordu doktorum oysa ben her kontrolde o ağrılarımı hep söylemiştim. Biraz daha gelmeseydin düşük yapabilirdin dedi. Benim ilk gebeliğimde de hiç rahim ağzı kontrolüm hiç yapılmamıştı ama hiç şikayetim yoktu, ilk doktoruma kızgınlığım her gidişimde şikayetlerimi söylediğim halde normal diyerek beni geçiştirmesiydi oysa ben normal olmadığını hep hissetmiştim