Denizkum imera_fera123 asla başkalarını ne düşündüğünü ne söylediğini önemseme kendini nasıl iyi ve güvende hissedeceksen ona karar ver doktorun ve sen önemli olan sağlıkla bebeğini kucağına Alman lütfen başkalarının kararının etkisi altında kalma hem normal hem sezeryan doğum yapmış biri olarak söylüyorum ikisininde zor yanları var ama sezeryan psikolojik olarak çok daha rahat senin durumunda psikolojik ona göre karar ver sağlıklı günler dilerim
imera_fera123 Denizkum çok teşekkür ediyorum canım tavsiyelerin için... Hayırlısı ile Perşembe belli olacak. 🙏🙏💕💕
Hafizeipek imera_fera123 vajinal muayene ya ds çatı muayenesi yaptırabiliyorsan normal doğum da yapabilirsin bence. Mesela ben çatı muayenesini bırak vajinal USG bile yaptramam sen aşmışsın bence vajinismusu
imera_fera123 Hafizeipek canım vajinal usg evet yaptırabiliyorum. Kendimi kasıyorum ama o kadar... Perşembe günü belli olacak. Çatı muayenesinde nasıl duracağıma bakacak doktor. Hayırlısı olsun diyorum.
Yasmin41 Hafizeipek canım merhaba ben de vajinal muayenede çok kasılıyorum sen sezeryan mı düşünüyorsun normal çok istiyorum ama zorlanırım diye düşünüyorum bacaklarımı komple açmak ellenmesi içimi kötü yapıyor
Nily imera_fera123 cNım sezeryam olam okadar çok kişiyizki Oda bir doğum şekli. Öyle şeymi olur kim sana ne diyebilir. Bende vajinusmus yok ama catı muayenesi olamadım. Bu yüZdende sezeryan yapmak istedim ve bunu heryerdede söyledim. Senin vajinusmus oldugunu öğrenmelerinden mi çekincen? kendime güvenemiyorum normal doğum için de ve kapat konuyu yani. Normal doğum zorlu bir iş bence. Kendine güvenin yoksa hiç bulaşma boşver .
imera_fera123 Nily Haklısın canım ve helal olsun sana... Yaptıramayabilirsin, yaptıramayabiliriz. Bunda utanılacak bir şey yok... Sadece insanların konuşması, saçmalaması, doktor kesilmesi beni gıcık ediyor.
Edessanr imera_fera123 bende öyleyim benim bahanem var ama kalbim yetmesse normal doğuma sezaryan olmak istiyorum ama eşim kesinlikle kabul etmiyor sezaryanı ve biz şimdiden erken olmasına rağmen kavgasınınetmeye başladık eyer senin için bi tramva olucaksa bahane yap çnki sen değerlisin bu konuda canım
imera_fera123 Edessanr sen de bahanen varsa sezeryan yap. Eşlerimiz de en iyi sırdaşımız olup destek olmalı köstek değil. Biz anneyiz inşaallah her şekilde... Perşembe belli olacak inşaallah hayırlısı.
Minikomm imera_fera123 benimde başka bir sağlık problemim var ve daha çift çizgiyi görür görmez doktorum bana sezaryen demişti. Ki normal Doğum taraftarı bir doktor askında. İnsanların dediğini umursamayıp sana laf edene sende catir catir cevap ver 🤣 kardesim o an doktor onu uygun gördü sana ne dersin biter. Çatı muayenesini bahane et yada cevap veremiyorsan. Ama psikolojinin bozulmasına müsade etme. Ne Doğumla ne de başka insanların laflarıyla ♥️ Ayrıca esinle karar ver diyenler var. Eşin değil sen doğuracaksın. Annenolacagiz bu müthiş duyguyu travmayla yasama derim 😊
imera_fera123 Minikomm çok güzel yazmışsın. Sağ ol canım desteğin için. Ben de artık ciddi ciddi sezeryan düşünmeye başladım. Perşembe olsun da hayırlısı ile... Aynen ben de öyle diyeceğim. Doğum şeklimin de derdi millete kaldı.😊 Evet canım hiç olmadı çatım dar diyeceğim. Sırf kendi psikolojim ve bebeğim için. 🙏🙏
Elvanyurdaer imera_fera123 eger kendinizi hazır hissetmiyosanız psikokojik olarak tabikide sezeryanı seçin. Hem sizin hem bebeginizin saglıgı acısından kimseye bunu açıklamak zorunda deilsin hemen karar vermeye bakın rahat olun. Ben de sezeryan taraftarım komplikasyon riski daha düşük çünkü. Benimde bazı korkularım var o yüzden normal düşünmüyorum
imera_fera123 Elvanyurdaer Haklısın canım. Kararımı verdim. Sadece perşembe doktorla konulacaklarımdan. Hayırlısı ile o gün gelsin.
Deniz0103 Risk almaya değer mi onu düşünmek lazım.. ya aynı sıkıntıları bir daha çekersen.. ben çok iyi biliyorum o duyguyu o yüzden bence bu riski alma. Evet güçlü davranıp doğumu atlatabilirsin belki normal olarak fakat sonrasında bir sorun yaşamayacağının garantisi yok.
imera_fera123 Deniz0103 aynen canım. Vajinusmus tedavisi gördüğüm merkez bana rapor verdi. Hastanın sezeryan istemesi durumunda normale zorlanmamalı diye... Onun için göze alamıyorum. Hayırlısı.
Miniklerimmm Bence sezeryan olun derim kendinize tramva yaşatmayın normal doğumu yapmaktan ziyade sancı süresi boyunca alttan kontrol ediyorlar açılma varmı diye bu sizi çok yıpratır gibi geliyor çünkü baya derine kadar elle kontrol ediliyor Allah yardımcınız olsun her ne şekilde doğurursanız ama sezeryan korkulacak bişey değil 1 gün zorluğu
Hafizeipek imera_fera123 ne güzel işte ben onu da yaptiramiyorum. Sen millete bakma doğurcak olan sensin normal istiyosan normal yap sezeryan istiyosan sezeryan yap çevredekiler konuşup dursun birak. Bana da vajinismus raporun varken nasıl hamile kaldın diye soruyolar anlatmaktan bıktım artık herkese aynı şeyi 😂
Deniz7 imera_fera123 benim vajinusmusu yendiğimiz zamanki dr kadin doğumlu ama onda dogum yapmicam ozel hastaneyi tercih ettim kesinlikle sezeryani önerdi bende korkuyorum ama alttan muane ettiremiyorum hala en hayırlısı da bu psikoloji olarak..
Galadriel35 imera_fera123 bence insanların dediğine kulağını tıka hangi doğum yöntemi seni korkutmuyor kolay geliyorsa onu seç kimsenin etkisi altında kalma sadece kendi isteğine odaklan