Angelina_99 kızlarr test verdim sonuçlari doktura goturdum detayli bakilmasi için tekrar baktirmaya gonderildi TSH ve İnsulin yüksek çikti Tsh yuksekliklen hamile kalan oldumu nasıl birşey detayli ogrenemedim
hyena Angelina_99 ben varım tsh için ilaç kullanıyorsun cnm gebelikte sıkıntı olabiliyor öncesinde düşmesi senin için iyi olur
Rabiamina Angelina_99 tsh değerin kaç benim 15 günde hemen düzene girmişti. Birkaç senedir ilaç kullanıyorum. Hamile de kaldım sıkıntı çıkmadı ama hamile kalırsan hemen doktora git çünkü hamileyken de yukselebiliyor tekrar doz ayarlaması lazım. Tsh yüksekliği düşüge de neden oluyor. İyi bir doktora gidersen ultrason da çeker nodul falan var mı ona da şimdiden bakması iyi olur.
Angelina_99 hyena 1 bucuk yil önce düşük yapmiştim ama bu hormona hiç bakilmamişti daha yeni ögrendim o ilaçi kullanirken hamile kalabilirmiyim
hyena Angelina_99 evet hatta hamile ilen devam etmen gerekiyor bebeğin gelişimi içinde önemli. Doktor kontrolünde doz ayarlanıyor zaten merak etme bende tiroid hastasıyım haşimato deniyor benmkine 4 yaşında oğlum var hatta
hyena Angelina_99 bendeki geçmiyor zaten ufak nodülüö varmış doktorum suan takipte eğer büyüme yaparsa alıyorlar ilaçla dengede tutuyorsun bir nevi tansiyon hastası şeker hastası gibi
Angelina_99 Rabiamina oyle bişey bakmadi hiç canım hormon testlerine bakti TSh ve insulin yuksek dedi başka bi doktora daha gonderdi pazartessi TSH bakilmasi için 1 düşüm zaten var ama tam olarak nasıl ilerliycek tedavisi falan nasıl oluyor hemen mi hamile kalabilirim bu TSh yuksekli yumurtlamayada engel
Rabiamina Angelina_99 senin 4.7 benim ilk gittiğimde 6. Ydı. 15 gün içinde benim normale dönmüştü ama üzerinden kaç sene geçti. Normale döndükten sonra kadın doğuma gidin sorun o size daha iyi bilgi verir. Bana bazı çok bilmişler guatr olanın çocuğu olmuyor dedi ben de gittim doktora önemli olan yumurtalık rezervi dedi test yaptı ve bir sorun çıkmadı. Sizin şu an yeni olduğu için birkaç ay sürebilir. Ama o kadar korkulacak bir şey değil. İlaçla kontrol altına alınıyor ama sakın verilen ilaçları bırakmak gibi hataya düşmeyin
Angelina_99 Rabiamina inşaallah geçer hamile kalirim ya çok tedirginim 3 bucuk yildir evliyim 2 yil once düşüm oldu bidaha hamile kalmadim
Rabiamina Angelina_99 belki tsh yüksekti bilemediğin için hamile kalamadin. Kadın doğumdan rica et yumurtalık rezervine baksın önemli olan o ama. Tsh normale dönsün inşallah hamile kalırsın. Stres de çok etkili her şey olacağına varıyor. Beni yok yere strese soktular. Bir de yumurtlama testi almadiysan ondan al. Ben ilk kullanımda hamile kaldım
Rabiamina Angelina_99 yüksek ya da düşük olması zaten etkiler. Sen onu düzelt ondan sonra Allah nasip eder inşallah.
Angelina_99 Rabiamina inşaallah canım çok saol yardimci oldunuz için yumurtla rezerverilere bakti ilk sorun yok dedi hormonal sıkıntı var ki yumurtlaliklari rahatsiz ediyor dedi bakti tsh yuksek bi yere daha gonderdi beni orda karar verilecek ilaça