myangelson canım bende bir bebeğimi 19. Haftada kaybettim. Kaybettiğim hastane zeynep kamildi ve orada perinatoloji anabilim başkanı beni takip etmişti ve bir sonrali gebeliğinde sana serklaj uygulayacapız tüm gebeliklerinde bunu yapacağız demişti ve zaten serklajlı gebelik geçirip doğum yaptım. Önlem amaçlı kısalmadan oldum. Hatta gittiğim doktor kasılma önleyici vs 20. Haftadan 34. Haftaya kadar kullandırdı bana çünkü kasılma başlayınca onun dönüşü olmaz dedi biz silahlarımızı önceden kuşanalım dedi ve gerçektende öyle oldu canım iyi ki kullanmışım ilaçlarıda başka bir perinatoloji doktoru kızmıştı kullandığıma ama 34de o ilacı bıraktığımda serklajlı olmama rağmen rahim ağzı uzunluğum bir anda 35ten 26 ya sonrada 16 sonra 10 a düştü ağrılar kasılmalar zaten çok arttı ilacı bırakınca. Bence bir doktorla takipli kalma iyi bir doktor bulabilirsin illa perinatoloji olacak diye de birşey yok çok şükür doktorum kadın doğum doktoruydu doçentti kendisi attı dikişimi. Araştırma hastanelerinde asistan doktorlar atabiliyor dikişi dikkat et bunu mutlaka sor derim. Benim doktorum zaten 15 sene zeynep kamilde çalışmış olduğu için birbirlerini tanıyorlardı ordaki perinatoloji doktoru bana kendisinin değil ekibinin atacağını söylemişti. Kendi doktorumda ekibi dediği öğrencilerinin de olabileceğini söylemişti o yüzden risk almadım sonuçta bu dikişi atan kişi çok önemli ehli olması gerekiyor