NeslihaN34 staRmama muhtemelen onunda farkı olmuştur ama insanlıkla alaklıda bişey aslında.sizin adınıza sevindim güzel geçmiş ne mutlu insan hatırladığın da o anı güzel hatırlamak gerçekten kıymetli bişey benim de ilk doğumum güzeldi. Birde devlette asistan giriyor doktor girmiyor diyorlar bunu anlamıyorum randevum var gidince sorucam çok saçma geldi bana asistan girebilir ama doktor neden orda olmasın onu anlayamadım
staRmama NeslihaN34 acilde kadın doğum doktoru var. Benim doğumum bir gün öncesinde başladı gittim oradaki doktor bana dedi ki doğum başlamış ama açılma vs yok bence git yarın gel dedi. Yarın sabaha iyice arttı sancım gittim yine doktor vardı. O yaptı ameliyatımı.
NeslihaN34 staRmama işte bana da saçma geldi bende inanmak istemedim. Bakalım ne olacak inşallah memnun kalırım
hepoyleolurzaten__ staRmama Tabiki bu kişinin kendi tercihi 😌 Ben iki spinal bı genel anestezi oldum dediğim gibi spnal bana hiç uygun değil genelde uyuyp uyaniyorsun herşey bitiyor pazartesi yine aynı şekilde doğumum olucak genel olucam
staRmama hepoyleolurzaten__ tabii ki sizin tercihiniz ama zaten spinalde zorlandığı durumda alıyorlar genele. Belki yapacak önce denesin. Bence bu şekilde konuşup korkutmayın. Dediğim gibi sağlık açısından bir risk olduğu an genele çeviriyorlar 🩷
Trilecee hepoyleolurzaten__ bende bir genel bir spinal oldum. Spinalden yanayım bende paniğim fenalaşır gibi oldum bana hemen sedasyon yaptılar kötüyüm kalbim hızlandı dedim sora hafif bilinç gitti bebekdee çıkmıştı gitmişti hiç bişe anlamadan odama gittim odada 2 saat acısız yattım süperdi.ama genel anesteziden odamda uyandım ve nefes alamıodum hemen koştu hemşire oksijen bağladılar nefem gelmedi resmen panikleyince iyice kötü oldum ve bi yandan acıya uyandım bana hangisi dediklerinde spinal diyorum ki ben aşırı korkak biriyim iğne dahi zor oluorum ama o anı görmek müthişti.çıktığımda iyiki die die odaya gitmiştim.şimdi 3. Bebek korkuorum yine ama spinal isticem ağrı kesiciye kadar dr uma sordum.tek tek konuştuk iyi geldi ama korkum gitmior .
hepoyleolurzaten__ staRmama 😌 Tabiki rabbim herkese hayırlı doğumlar nasip etsin 🙏🏼 amacım kimseyi korkutmak değil her doğum kendine özeldir ❤️
Kartopu staRmama sezaryen sonrası ayaklanma nasıl oluyor? Kan hemen geliyor mu alttan, benim bebişler ikiz, küvöze girecekler mi bilmiyorum. Bir kaç kıyafet koyduk tabiki ama neye ne kadar ihtiyacımız olacağını bilmiyorum..
staRmama Kartopu canım kanamam çok fazlaydı benim. Yatak örtüsünü kaç kere değiştirdiler inan bilmiyorum. İlk ayağa kalkış benim için çok zordu yalan söylemeyeyim. Aşırı bir yanma sanki birisi tırnağını geçirip asagı çekiyor gibi hissettim. Ama o ilk kalkıştan sonra daha kolay. Bol bol yürüdükçe o ağrı geçiyor ilk günden sonrası çok kolay. Kendi doktorum bile şaşırdı sen sezaryen mi oldun şimdi dedi bana 😂 normal doğum sancısı da çektim yaklaşık 14 saat falan. Sancı da çok zordu nstde duramıyordum yatıp kalkamıyordum. Ama bebisim gelse normal olsun isterdim. Acılar bitiyor geriye tattıgın güzel duygular kalıyor sadece🫠🩷
staRmama Kartopu kıyafet bol bol koyun. Bir de kuvoz meselesi bebeğe bağlı benim bebiş haftasında doğduğu halde girdi mesela. Çok hızlı nefes alıyormuş. Sancılara dayanamadı garibim kalbi duracaktı.
sallyt Kartopu alttan hemen kan geliyo ama tabi şiddeti kişiden kişiye göre değişir sonda çıkınca görmüştüm ben kanama olduğunu 😂 küvöze de hafta/ kilo ve ciğer gelişimine göre girebiliyorlar ben 3 kıyafet götürdüm kendime tam geldi
deryaa_milena staRmama merhaba sizin sezaryen sonrası toparlanma yaklaşık ne kadar sürdü? Ben de normal doğumdan sezaryene döndüm belim sırtım vajinam çok ağrıyor. Dün öğleden sonra oldum hala lavaboya giderken ağrıdan iki büklüm gidiyorum. Ayakta kalamıyorum bebeği bile zor tutuyorum elimde.
staRmama hepoyleolurzaten__ öyle 🌸 umarım bu doğumun coook güzel geçer. Sağlıkla al bebişini kucağına.
babysmomy hepoyleolurzaten__ spinal olacağım belliydi önceden yinede bir şey yiyip içmek yasak. Postu açan hanımefendi gibi acil sezaryende genel yapılmıyor spinal daha güvenli genele göre ama planlıysa yinede bir şey yiyip içmeyin diyorlar kaç doğuma şahit oldum planlı olup yemek içmek serbest olanını görmedim
Nurbyk0306 babysmomy evet cuma doğumum var Allah nasip ederse erken de gelebilme ihtimali var bebeğimin ama gece 12 den sonra su bile icmememi soylediler
biryetmezikincisiolsuun hepoyleolurzaten__ Bacımsu aynı doktora gidiyoruz doğumdan sonra bana yazmayı unutma, bende genel anestezi tercih edeceğim
Nagis2108 staRmama kaç haftalıkken sezeryana alındınız ben 38 olucam pazar günü , doktorum 39 da alalım dedi bana çok geç gibi geliyor ama doktorum anne karnında bir gün bile kalması zeka gelişimi için çok faydalı diyo o yüzden acele etmiyomuş
staRmama Nagis2108 acele etme sakın kuzum hatta bence doğum başlayınca sezaryen daha mantıklı. Bununla ilgili doktorum da konuşmuştu benimle ilk başta ben sezaryen istiyordum bebek olgunlaştığı zaman sancı başlar demişti eğer direkt biz ameliyata alırsak bebekte travma oluyor demişti. O yüzden 39 dan önce almam demişti bana. Sonra ben normal istemeye başladım benim bebis 37+5 te geliyordu sancılarım başladı ama kanala inmedi 37+6 da sezaryene aldılar beni.
Nagis2108 staRmama aa öylemi demek ondan öyle demiş doktorum çok teşekkür ederim güle güle sağlıkla büyütün bebeğinizi🥰
AjdaDiri 5 ağustosta spinal ile sezeryan oldum dikişlerimi yarın aldıracam inşallah ama bazen göbek altı sezeryan kesisinin üstü aşırı bi şekilde bıçak saplanır gibi anlık ağrı girip çıkıyor normal mi acaba
staRmama AjdaDiri sizin dikişleri o şekilde mi yaptılar? Benimki kendi kendine eridi. O bıçak batması hala oluyor 2.5 aylığız. Bazen şişiyor dikiş yeri özellikle iş yapıp yorulduğum günler. Doktor normal dedi bas ve son kısma kalın düğümler atılıyor agrıması çok normal dedi.
AjdaDiri staRmama aynadan baktığımda sadece sonlarda dikiş ipleri görünüyor dikiş yerlerinde görünmüyor demek ki eriyen ip onlar küvezde yattık 10 gün dün taburcu olduk eve geldik demek ayakta çok kaldım o yüzden sızladı biraz o bıçak saplaması gibi olunca çok canım yanıyor ya