odtz tansiyon 15 I buluyordu normalde. Hastanede 14.8 çıktı çok yüksek değil dedi Dr. Kan idrar aldı onun sonucunda idrarda protein 2,25 çıktı normalde 0, lerde olması gerekmiş. Ben normal kontrole gittim Dr sonuçları görünce direk yatış verdi. Sabah sancım yoktu ama yatınca nst de sancı 100 ü vuruyordu bir gün sonra perinatoloji gördü bebek 2 hafta da geriden geliyordu. Plesantada da sıkıntı varmış direk doğum kararı verdi. Suni sancıyla akşamına doğum oldu. Zaten göbek bağı kopacakmis neredeyse arter ven görünmüyordu beyaz bağırsak gibi bir şeydi göbek bağı. Plesantayi çıkarmak için göbek bağından cekemediler kopar diye. O da rahme yapışmış elleriyle parça parça çıkardılar. Yani plesanta da sıkıntılıydı bende. Dikkat edin tansiyon ölçümü yapın sürekli. Doğum anında 16 17 falan oldu bende dilaltı verdiler. Sonra 2 hafta ben 0 tuz diyetine girdim kendimce düzeldi şükür. Proteine de baktirmadim sonradan. Idrarda köpürme tansiyon ve protein kaçağı ve aşırı ödem vardı bende, ayaklarım bacaklarım çok şişyordu. Uzun oldu biraz ama endişe etmeyin kontrollerinizi aksatmayin. Sıkıntı olmaz inşallah.