sacmalamakizim Selam kızlar bugün saat 10′da detaylı oldum, ve raporda herşey iyi görünüyor normal yani, ama bir şey dikkatimi çekti, böyle bir şey yazıyor. (cavum septum pellucidum ve korpus kallozum izlenmiştir.) bu ne demek googlede beyinde kistten bahsediyordu.
Busmer sacmalamakizim Bana detaylı ultrason da denedi doktor ama normal kontrole gittiğimde beyinde kist var dedi 24. Haftaya kadar geçebiliyor bazende geçmeyebilir dedi fetal DNA testli yaptırdım ben down sendorumu için sonuç bekliyorum bakalım yarın çıkicak benim üçlü taramam riskli çıkmıştı ama bir de o da var
babygst sacmalamakizim sen diyince baktım bende de öyle gözlemlendi diyor hiç araştırmamıştım doktor bi sorun yok demişti detaylı sonunda, perinatalog
Cosimaniehaus sacmalamakizim yapay zekaya sordum merak edip ve normal bulgularmış bunlar. Yani olması gereken yapılar var anlamında. Endişelenmeyin. Aksi bir durum olsa direkt fetal dna öneriyor zaten doktorlar.
sacmalamakizim Busmer Normal kontrollerde doktorum hiç kistten bahsetmedi bana, bugün ilk defa gördüm bunu, benim duyduğum genelde kist veya kalpte parlaklık görülebiliyor, doğumdan önce veya sonra geçer diye biliyorum.
Busmer sacmalamakizim evet normalde başka doktor parlaklık diyor buna ama benim gittiğim doktor bana kist dedi
sacmalamakizim _Mother_ Hayır sadece raporda yazıyor bilgi vermiyor, sanırım önemli olsaydı bilgi verirdi diye düşünüyorum, bu arada radyoloji doktoru yaptı perinatoloji değil.
yokusbebek sacmalamakizim Canım o kısmın fotoğrafını atma ihtimalin var mı? Benim raporunda corpus callosum görüldü yazıyor. Zaten bu olması gereken bir yapi. Olmazsa sıkıntı. Sende de onda problem yok. Diğerinin kisaltimi da CSP sanırım. O da normal olarak izlendi yazıyor. Yani sende de izlendi yazdığına göre bir problem yok.
_Mother_ sacmalamakizim anladım canım inşallah önemli bir şey değildir olsa dediğin gibi derdi mutlaka doktorlar hiç çekinmiyor sağlıkla al kucağına inşallah
yokusbebek sacmalamakizim Bir problem yok canım. Bazı bebeklerde bu yapılar görülmeyebiliyor. Burda da okumuştum hatta corpus collesum için özellikle. Senin bebişte gördüğü için not düşmüş doktor. Hatta iki yapıyı birlikte yazdığı için problem yok. İçin rahat olsun 🌸
sacmalamakizim Cosimaniehaus Evet normalmiş Google de yazınca direkt kist tümör yazıyordu endişelendim, bir kaç kişi normal diyince rahatladım sağolun. 😊🥰