Normalde asla böyle birşey yoktu 2 gündür içamaşırımda koku var yani çok afedersiniz eğilip kokusuna bakmıyorum uzaktan geliyor diyebilirim. Normalde de hijyenime çok dikkat ederim hamilelikte ekstra dikkat ediyorum hep kirliye attığım çamaşırlar temizdir ama ne olur ne olmaz diye günde iki tane değiştiririm. Ama şimdi 2 gündür tuhaf idrar kokusu var ve endişe ediyorum daha yeni muayene oldum bebeğin suyu geliyor aklıma ama suyu gayet iyi dedi doktor sizce bi gidip kan versem mi? yada böyle birşey yaşayan oldu mu acaba? 20 haftalık hamileyim. Konu için tekrar tekrar özür dilerim
İdrar da koku (çoooook özür dilerim)
Bebeğin suyu olsa kokmaz canım muhtemelen idrar yolu enfeksiyonu falan olmuşsundur yada mantar vs olabilir bi doktora gidip idrar tahlili vermende fayda var
Merhaba bende 37 haftalık hamileyim bende de bu hafta başladı doktoruma sordum bende enfeksiyon vardı ondan kaynaklı olabilir hemen geçen bişey de değil dedi ilaç verdi kullandım ama hala aynı maalesef 😔
fundanuresat Ya başka belirtiniz var mıydı peki? bi anda başladı bende. Bide doktorum erkek çekiniyorum açıksası anlatmaya😟
dlrbdrd Sağlık ocağına vereyim diye düşündüm bende 🙏🏻
Kayraninnannesi bende de bi anda başladı afedersiniz kendimden iğreniyorum. Afedersiniz sümüksü yapıda akıntım oluyor birde. Benimde doktorum erkek hiç çekinmeden gönül rahatlığıyla soruyorum sizde sorabilirsiniz neden çekiniyorsunuz kasmayın kendinizi bence
Kızlar bende de vardı idrar tahlili yaptı doktor hafif enfeksiyon çıktı tek kullanımlık ilaç verdi geçti kızlar söyleyin doktorunuza
Ayvareceli monurol mü verdiler
Gunde 2 tane iyiymiş ben gunde 5 6 tane değiştiriyorum
Kayraninnannesi bebeğin suyu normal su gıbıdır koku renk olmaz, az mı su ıcıyorsun az su içtıgın zamanlarda da hem renk koyulaşır hemde kokusu keskınlesır su tüketimın nasıl? egerkı bunla alakalı degılse doktoruna gıtsen basıt bı idrar tahlılı ıle enfeksiyon olup olmadığını ogrenırsın yarım saatte sonuç çıkıyor ona göre tek kullanımlık ılac verır gebelikte ıdrar yolu enfeksiyonu sıkıntılı bı durum ıhmale gelmez
Guzelanne56 o kadar su içmeme rağmen 2 aydır enfeksiyon geçmiyor bende maalesef ama çok yüksek çıkmıyor değerlerim
kardelen54 Neden peki bi rahatsızlığınız mı var? Bu yaşıma kadar ne bi mantar ne bi enfeksiyon olmuşmuşum var diyorum ya kirli sepetine atttığım çamaşırlar hep temizdir. 5-6 fazla bence tuvaletten sonra yıkamıyor musunuz ki yani?
fundanuresat bence doktora gözükün gereklı ılacı versin bellı kı kronıklesmıs bı durum
Guzelanne56 göründüm zaten ilaç verdi tek kullanımlık onu kullandım bu hafta pazartesi kontrole gideceğim o zamana kadar geçmezse tekrar söyleyeceğim perşembe günü de doğumum var
fundanuresat en azından antıbıyotık başlar doğumunuza da az kalmış 5 günlük ılac verebılır
Kayraninnannesi yikiyorum tabiki ama gebelikte beraber idrar yolu enfeksiyonu oldum ic camasirimj hiç nemli bırakmamaya çalışıyorum terlesem bile hemen değiştiririm takıntı oldu bir de ben ayrı olarak 60 derece de sirke ile yıkayıp ütuluyorum hep bol da su içiyorum enfeksiyonu bu şekilde atlattım ilac filan geçici şeyler dikkat etmediğin sürece tekrarlıyor
Kayraninnannesi geçmiş olsun canım belki enfeksiyondan dolayı koku olabilir çünkü su kokusuz ve renksizdir
Kayraninnannesi enfeksiyon kaynaklı olabilir, mutlaka doktora gidin. Sadece kan-idrar değil de vajinal kültür örnegi de alınması iyi olur, enfeksiyon varsa önlem almak gerekir.
Kayraninnannesi bunu doktorunuzla paylaşın genital bölge daha hassas oluyo yani aşırı yikandigim için bendede fazla akıntı olmuştu bu yüzden doktor bana fitil vermişti yani her gittiğimde otuzlu haftalarda valan genel şikayetin varmı bu sorunları yasiyomusun diye sorardı sanırım bu koku olayıda enfeksiyon olabilir bende yoktu ama yinede söyleyin doktorunuza bölmesinde fayda var
Kayraninnannesi idrar mı kokuyor çamaşır mı? İdrar koyu sarı ve kokuluysa protein kaçağı vardır iki gündür et protein ağırlıklı beslenip su az içmişsinizdir. Çamaşır peynir kokuluysa beyaz kesik kesik akıntı varsa ya da koyu yeşile çalan akıntı varsa enfeksiyon olabilir. Her iki ihtimal de az su içmişsiniz demektir bol suy için 3 litre. Sağlık ocağına tahlil verin.