Bns1- Merhaba görselli tekrardan paylaşıyorum şu an 7+3 üm Reglimin ilk günü 24 Haziran bitiş 29 Haziran. Bugün doktora gittim kalp atışı duyamadık. Kalp rahim olduğunu söyledi normal rahimde ortada olması gerekirken benimki kenarda. Haftaya yani 1 hafta sonra tekrar gel kalp atışını duyamazsak işleme alıp sonlandıracağız, duyarsak devam edeceğiz dedi. Görsele bakıp yorum yapar mısınız yaşayan var mı Bir öncekinde görselli atmamıştım tekrar atayım görselli şekilde dedim Kenardaki yazılar ne oluyor
Guzelanne56 Bns1- bebeğinız muhtemelen geç dollenme çünkü 6-7 hafta arası çıkmış o yüzden beklemenız daha uygun olur 7 haftada ancak bebek duyuluyor 8 haftayı doldurmayı bekleyın kalp atışı ıcın
Huhhu Bns1- benim de rahmin kalp şeklinde bir kaybım oldu bana da bebeğin tutunduğu yerin sağlıklı olmadığını söylediler 2 hafta sonra tekrar çağırdılar kalbi durmuş kürtaj oldum ama rahim şeklinden ya da tutunduğu yerden değil bebeğin sağlıksız olmasından kaynaklı olduğunu söylediler. 3 ay sonra tekrar hamile kaldım şu an doğuma gün sayıyorum ve bir sıkıntı yaşamadım. Karnımdan baktıklarında ilk başlarda kalp atışını görememişlerdi vajinal bakınca gördüler. Demem o ki içinizi ferah tutun rahmin şeklinden de korkmayın bu şekilde olupta ille sıkıntılı olacak diye bir şey yok. Sizinle birebir aynı şeyi yaşayan biri olarak söylüyorum korkmayın bol bol dua edin. Kendinizi üzüp strese sokmayın. Akışına bırakın. Dilerim iyi haberler alırsınız. Ve unutmayın rahmin kalp şeklinde olması hiç bir şeye engel değil
Ecemss16 Bns1- kese boyu 1 küsür cm 2 cmden sonra duyuluyor genelde. Alttan muayenede bakıldımı cunku bnm alttan duyuldu ilk kalp atısı
Bns1- Guzelanne56 Yorumunuz için teşekkürler öncelikle ❤️ 6-7 hafta olduğunu nereden anladınız ben yazan şeylerden hiçbir şey anlamadım internetten de bakamadım üzüntüden Geç döllenme olasılığını düşünmüştüm doktor bişey demedi ama kalp rahim durumu beni sarstı biraz
Guzelanne56 Bns1- doktorunuzun ölçümlerim son ıkı fotoda en altta sağ köşe de yazıyor ordan kontrol ettim 6+4 olarak ölçmüş bırınde bu bebıs en az 4-5 gün geç döllenme ve bu şekilde zaten kalp atışı duyması beklenemez korkmayın haftaya gıdın hem bebıs büyümüş olur hemde kalp atışının duyulma şansı var karından duymadıysa muhakkak vajınal baktırın orada kesın duyulur benım bebegım 8 haftalıktı ona rağmen vajınal duydu doktor karından duyamadı ilk bebegımde 7 de karından duymuştu bu tamamen bebekle ve gelısmeyle alakalı bir durum sizde de geç döllenme var bır hafta bekleyın kalp şeklinde rahim olan çok anne var korkmayın bebeklerı büyüyor 36-37 de doğuyor genelde bebısler 39-40 ları görmek biraz zor ama 35-36 yı çok çok rahat görürsünüz o da tehlıkelı bıseu degıl korkmayın
Bns1- Guzelanne56 Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz ve deneyimlerinizi paylaştığınız için bir nebze de olsa içim rahatladı 1 hafta sözde kısa ama bana 1 yıl gibi gelecekti ❤️❤️❤️
Bns1- Huhhu Gerçekten daha öncesinde hiç kalp şeklinde vajina diye bir terim duymamıştım duyunca o kadar şaşırdım ki çünkü daha öncesinde iki farklı doktora gittiğim halde böyle bir durumun olduğunu söylememişlerdi… Çok teşekkür ederim içimi rahatlatıp deneyiminizi paylaştığınız için❤️ Doktora sorduk ne yapabiliriz bizim yapmamız gereken bir şey var mı diye. Siz ağzınızla kuş tutsanız da hiçbir şey yapmayıp bekleseniz de kalbin atacağı varsa zaten mutlaka atar ve yaşar dedi bu sözü beni çok etkiledi…
Huhhu Bns1- evet gerçekten öyle oluyor ilk zamanlar zor geçiyor falan ama geçiyor merak etmeyin ♥️ kafanıza takılan bir şey olursa yazabilirsiniz elimden geldiğince destek olurum 😊
Guzelanne56 Bns1- gerçekten öyle aynı yollardan geçtim senı anlayabılıyorum korkma en güzel gunlerını hevesle geçir gercı sana bunu deyıp çok alakasız bıseyı kafaya takıcam birazdan ama annelık ıste😁
Huhhu Bns1- aynen öyle doktorunuz çok güzel söylemiş. Her şey için çok erken. Her şey o miniğin ellerinde. Sağlıkla yoluna devam eder inşallah. Bu yola çıkana kadar Her şey toz pembe gözüküyor ama çok çetrefilli o yüzden sağlam durun kendiniz için bebeğiniz için çevreniz için her şey gelip geçiyor yeter ki sağlık olsun ♥️
Bns1- Huhhu Çok teşekkür ederim içimi rahatlattığınız için inşallah hep güzel günler görürüz hepimiz❤️❤️❤️
Bns1- Huhhu Huhhu Bu arada ben dayanamayıp doktora sordum yukarıdan aşağıya ölçüldüğünde 7 haftalık, soldan sağa ölçüldüğünde ise 6+4 haftalık dedi. Hocam embriyo oluşumu var mı peki yoksa ben mi anlayamadım ultrason görüntüsünü dedim şu an yolk kesesi var dedi. Haftaya mutlaka mutlaka duymamız gerek kalp atışını dedi. Yoksa dediği gibi olcak işte
Bns1- Guzelanne56 Ahhhhh keşke verdiğimiz önerilere başta kendimiz uçabilsek çok doğru gerçekten 😂😎 terzi kendi söküğünü dikemez gerçekten de öyle ❤️
Bns1- Guzelanne56 Forumda paylaştığınızı gördüm çok haklısınız gerçekten. 🙏 Bu arada ben dayanamayıp doktora sordum yukarıdan aşağıya ölçüldüğünde 7 haftalık, soldan sağa ölçüldüğünde ise 6+4 haftalık dedi. Hocam embriyo oluşumu var mı peki yoksa ben mi anlayamadım ultrason görüntüsünü dedim şu an yolk kesesi var dedi. Haftaya mutlaka mutlaka duymamız gerek kalp atışını dedi. Yoksa dediği gibi olcak işte
Guzelanne56 Bns1- bakın ben dırekt söyle söyleyim 2 hamılelık gecırdım ve artık ezbere bılıyorum herseyı ölçümler o kadar farklı gelıyor kı bebegım 20 haftalık olacak çocuk kafasını egıyor 1 hafta küçük çıkıyor kaldırıyor büyük çıkıyor bu tamamen pozısyonla alakalı. Cok şükür yolk kesesı oluşmuş ve bu da bebek oluşacağı anlamına geliyor doktorunuz kalp atışı ıcın çok acele edıyor suan bu durum rahatsız etti benı bebeğin yolk kesesı oluşmuş daha bebek bellı degıl bellı olmayan bebeğin neyın kalp atışını duyacak? önce 3-5 güne bebek bellı oluyor bebekten bır hafta sonra kalp atışı bellı olur ortalama 8-9 haftayı kapsar gereksız yere panık yaptırıyor acelesı yüzünden bebıs zaten 3-5 gün geç dollenme sakın ama sakın haftaya kalp atışı olmazsa müdahale ettırmeyın 10 gün bekleyın en az çünkü yolc kesesı gözükmüş daha bebek var demek ama küçük demek yeni oluşuyor demek yeni oluşan bebekte hemen bellı olmaz bellı olmayan bebeğin kalp atışını duyamaz ınan aynılerıjı yaşadım bebegın saglıklı ama doktorun acelesı var resmen haftaya gıttıgınde kalp atışı duymamazsan 3-5 gün daha belle zaten karından görmezse haftaya vajınal baktır o zaman ufakta olsa tız bı sekılde bellı eder etmezse de 3-5 gün daha gecınce bellı eder
Bns1- Guzelanne56 Evet bende bi tedirgin oldum açıkçası eşimle eve gelince konuştuk olumlu da gitse olumsuz da gitse başka bir doktora mutlaka ama mutlaka gideceğiz. Birine bağımlı kalmak bana çok mantıksız ve çabasız bir hareketmiş gibi geliyor çünkü. Doktorlara ve yaptığı işlere saygım gerçekten sonsuz ama insan bu devirde gerçekten güvenemiyor. Söylediklerinizle ultrasona baktığım gözle doktordan çıktıktan sonra baktığım göz bile değişti gerçekten. Cidden içim rahatladı. Gerçekten kadın doğum uzmanı olacak cesaret gördüm sizde 🥰 mesleğiniz ne
Bns1- Ecemss16 Açıkçası doktorum teklif etmedi bende bişey demedim şok haliyle ama haftaya mutlaka mutlaka baktıracağım
Guzelanne56 Bns1- hıc tedırdgın olmayın benim ılk gebelıgımde ogrendım sıfır tecrübem vardı ertesi gün doktora gıttım bana demezmı degerın çok dusuk kımyasal gebelık bır haftaya kanaman başlayacak üzülme bı daha denersın. Hıçkıra hıçkıra ağlayarak döndüm zerre bısey bilmiyorum bunu bana nasıl söyledi araştır araştır delı oldum, keseyı görmeme de 15 gun vardı beklıyoruk bekliyorum kanamam yok meğerse geç döllenmeymiş degerım geç yükseliyormuş hep en kötüsünü söylüyorlar o yüzden gerçekten bazen doktorları bıle kaaleye almıyor ınsan. Bebegınız saglıklı tekrar tekrar söylüyorum daha bebek oluşmamış yolc kesesı oluşmuş bebek oluşmadığı halde kalp atışını duymak ımkansız bu şeye benziyor kolu olmayan ınsana kolu var demek kadar saçma ve cahılce 3-5 gune bebıs olur 10 gün ıcınde de o tıkırtıları duyarsın artık☺️ İlk bebeğimın kalp atışını son adet tarıhıme göre 8+5 iken gördüm 2 hafta geç döllenme olduğu ortaya çıktı kalp atışını duyduktan sonra o süreçte hem sağlıksız bebek dendı kese yok bebek yok kalp atışı yok doğurdum bızım özel sebeplerden dolayı sonumuz kötü bıttı ama gayet saglıklı bebektı. Suan kı bebegımin de 7 haftanın ortasında vajınal yoldan kalp atısını görmüşüz karından gormemısz not almışım hatta 8 den sonra doktor baktığında karından duzensız atıyormuş tam 9 dan sonra artık normal bı sekılde görmeye başlamışız kalp atışını gördükten sonra son adet tarıhınde uyumlu olmayacak korkma geç döllenme de 3-5 gün oynuyor eğer çok degılse doktor sıstemde son adet tarıhını degıstırmıyor eğer uzunsa son adet tarıhını ılerı çekiyor öyle bısey olursa bu gayet doğal☺️ Meslegım yok ev hanımıyım suan haylazlıklarım nedeniyle ne yazıktı lıseyı bile zor bitirdim😂