Ozgis1s Jasmine_can 33. Haftada 2389 gr 45 cm di. 32 de gitmemişim galiba. İnsanın kafası çok karışıyor ya şimdi de idrarımda protein çıktı bi idrar daha verdim bakalım o nasıl çıkacak sabah ne düşünüyordum şimdi ne düşünüyorum 😥
Jasmine_can Ozgis1s 31+2 de 2 kg tosbik dedi. Kilosu çok artarsa ben de şansa bırakmayabilirim. İdrarda protein rutin kontrolde mi istediler. Yoksa siz mi birşey farkettiniz?
Reina Ozgis1s sizin doktorunuz sezeryan yapmak istiyor formaliteden kararı size bırakmış:) benm oğlumunda kafasu büyüktü doktorum asla modumu düşürmedi. Sonuç olarak sıfır dikişli bir normal doğum yaptım
Sedadvc Reina Doktorlar biraz işin kolayına da kacabiliyor. Normal doğum olsa kim uğraşacak, sezaryenle aliveriyorlar hop diye. 🙄 Bu sebeple önce normali denerdim ben olsam, olmuyorsa sezaryene dönerdi zaten ama tabi annenin kararı. ☺️
Ayazinkoooooo Ozgis1s karar sizin tabiki ama asla kilo boy kafa ultrasonda ki gibi çıkmıyo benim bebiş 3700 kafası 41 hafta falandı ama doğdu gayet normal 3200 falan kafası da normaldi. Ama benim çatı muayenem çok olumsuz geçmişti bebek küçük gözüksede sezaryen olacaktım bebeğin kanalda kalma ihtimali çok yüksekti. Ama tabiki önemli olan anne bebek sağlığı canınız nasıl isterse öyle doğurun 🥰🥹
Barbie77 Ben garantici bir insanım risk almayı sevmem bu yüzden bence bebek iriyse sezaryen olun riske atmayın ama karar sizin tabii.
surprizbebe Ozgis1s yine bebeğin öncen gittiğinin söylendiği bir post. Arkadaşım doktorların da yanılma payı oluyor biliyorsun kilo falan birebir tutmuyor. Kendine güveniyorsan başarabilirsin. Ama hep bi bebekleri erken alma çabası. Daha bugün başka bi postta da okudum hatta yorum yazdım. Allah yardımcın olsun
Ozgis1s surprizbebe bebeğim gerçekten iri 😂 ve doktorum normal doğum yapmam konusunda ısrarcı çatın müsait diye beni motive ediyor. Sezaryen istersen de 39 dan önce almam diyor. Tabiki ultrasonda yanılma payı oluyor ama bu bir günlük bişey değil sonuçta ben 37 haftadır ultrasona giriyorum renkli doplere de girdim geçen hafta farklı doktorlar farklı cihazlarla da bakıldı yani. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah
Ayvareceli Ozgis1s ben olsam riske atmam. İlla herkes normal doğurcak diye bişey de yok önemli olan sağlıklı bir doğum gerçekleştirmek. Allah korusun normal doğumda ısrar ettin istenmeyen bi durum oluşsa bebeğin irliğinden dolayı onun vicdani boyutunu düşünemiyorum. Sezeryan çokta kötü bişey değil. Önemli olan bebeğini sağlıklı kucağına alman 🌸
Ozgis1s Jasmine_can rutin kontrolde çıktı ya , tansiyon takibi yapıyorum 11-8 in üstüne çıkmadı hiç bugün. Spot idrar ve Kreatinin verdim bugün onların sonucunu bekliyorum şimdi 🤔
Jasmine_can Ozgis1s yaa ben de baktırayım. Zaten enfeksiyon da baktırcam. İnşallah temiz çıkar sonuçlarınız da bebeğinizi sağlıkla alırsınız kucağınıza. Normal sezaryen hiç farketmez yeterki sağlıkla gelsinler 🤲🏻🤲🏻
Gizyy Nisa_90 kiloda yanılma payı oluyo da baş çevresi karın çevresi falan bunlarda yanılma payı olmuyo bildiğim kadarıyla
Gulsen1909 Ozgis1s kuzenime bir ay böyle çok iri kafası cok büyük asla normal olmaz dediler ama çocuk çok normal boyutlarda ve aşırı kolay doğdu Allah’a sığın
Ozgis1s Bebisbay hala sonuçlarım çıkmadı 😥 normalde aynı günün akşamı çıkardı 2 gündür bekliyorum hastaneyi arıyorum onlar da yardımcı olmuyor zaten bugünde öğlene kadar çalışıyorlardı. Allah korusun kötü bişey olsa resmen ellerine kaldık ya. Neyseki tansiyon takibi yapıyorum yüksek değil normal çıkıyor ondan içim rahat
Retjza Benim bebeğimin kafası da büyüktü, ilk doğumum, 41+3te vajinal doğum yaptım. Korkmayın, bence yapabilirsiniz. Tabii sizin tercihiniz benimki sadece tavsiye 💐
Ozgis1s Retjza çok sevindim sizin adınıza keşke bende bu kadar cesaretli olabilsem galiba sezaryene kadar verdim çünkü düşününce bile nabzım yükseliyor 2 gündür panik seviyem arttı ve doğumda kendimi yönetemeyeceğime kadar verdim bebeğimi hiç riske atmak istemiyorum 🥲🥲
Eda3834 Ozgis1s yinede siz bilirsiniz ama hiç bi sıkıntı olmadan normal doğum bile yapsanız zor doğumlar her zaman kalıcı bi hasar bırakıyor annede ileride idrar kaçırma rahim sarkması gibi durumlarda oluyor sadece doğum açısından değil daha sonrası içinde düşünmek gerekiyor yinede sizin kararınız normal doğumda ayaklanmanız daha kolay oluyor sezeryan sonrasında ise biraz daha fazla ağrınız ve ayaklanmanız zor oluyor bunların artı ve eksilerini kendinize göre değerlendirebilirsiniz
Ozgis1s Eda3834 evet çok haklısınız bende iki doğum şeklinin de artı ve eksilerini düşünerek sanırım sezaryene karar verdim. Gerçekten işin acı boyutunu düşünmüyorum çünkü dünyaya bi can getiriyoruz bunun acısız olması zaten beklediğim bişey değil hepimiz bunu kaldırabilecek güçlülükteyiz Allah’a çok şükür 🙏 annelik böyle bişeymiş demek 🥰 ama ben paniğimi telaşımı yönetemeyeceğime kanaat getirdim sadece bu konuyu konuşurken ve düşünürken bile nabzım çok yükseliyor çok panik yapıyorum zaten beni korkutanda buydu panik atağım devreye girince kitlenip kalmak ve doğumu ilerletememek beni daha çok yıpratır. Elbette aksi bi durumda sezaryene döner doğum doktorum müdahale eder ama ben son dakika çocuğuma ve kendime bu kadar stres yüklemek istemiyorum. Bu yüzden haftaya sezaryene karar verdiğimi söyleyip gün alıcam 🥹