Tesadüf daha az önce hakkinda detayli videolar izledim. Ciddi bir kilo fazlam yok ama belli bir dönem denemiştim simdi ben de tekrar başlamayı düşünüyorum gebeliğe hazırlık olsun diye, gebelikte devam edilir mi bilemiyorum tabii. Bildiğim kadarıyla bahsedeyim. Şimdi vucudumuza sürekli karbonhidrat girdiğinde yağ yakımı için zaman kalmiyor. Vücut enerjiye ihtiyaç duyduğunda direk karbonhidratı yakiyor hazırda yeteri kadar olduğu için. Aralıklı oruç da bunu engelleyip yağ yakimini sağlıyor. Yani biz vucudumuzu en az 13 saat olmak üzere 16-17 saat kadar aç bırakırsak vücuda karbonhidrat girmediği icin haliyle yağdan yakmaya başlıyor. Bu da hem zayıflamayı sagliyor hem de bircok hastalığın önüne geçiyor. Bu işin teorik kısmıydı. Pratikte ise şöyle; uyku saatinizden em az 4-5 saat öncesinde yemeyi kesiyorsunuz yani uykuya bos bir migdeyle basliyorsunuz. 8 saat uyudugunuzu hesap edersek uyndikgan sonra da durabildiginuz kadar durup aclik saatinizi arttiriyorsunuz. Bu surede yağ yakımı başlıyor zaten. Sonra ilk öğün yeniliyor migdeye birsey girdiği zaman yağ yakımı duruyor. O yüzden bu tokluk saatlerine giriş oluyor. Tekrar aksam yemegine kadar yemek serbest. Eğer hedefiniz kilo vermekse tabiki karbonhidrat ve seker aliminda ciddi manada ölçülü olmalisiniz. Yemek saatlerinde beslenme şekli sizin tercihinize gore ama oruc saatlerine girdiğinizde Çiğnemeyi gerektirecek meyve de dahil hic birsey yememeli ve cayla kahveyle de olsa seker tuketmemelisiniz bu saatlerde yalnizca sivi alimi oluyor ki mide boş kalsın vücut enerji alabilmek için yağ yakmaya başlasın.
Bu yöntem yemekleri kontrol ettiğimizde ciddi anlmda kilo vermeyi sagladigi gibi vücut sağlığını da yerine getirip bir nevi reset atıyor çoğu organa. Kendim de dahil başlayacak olanlar adına çok mutluyum çünkü kendimiz ve geleceğimiz için yapacağımız en güzel yatirim sağlık. Size de kolaylıklar diliyorum 🤍🤍