Kardelen123 Ptrck ewet bana werdiler 1 cm acilmayla ama 3 tane wersiler.sadece 2cm acilma oldu direk sezeryana alindim
Burcan Nurrrrr ayy bende 39+4 hiç açıklığı yok senin açılman hızlı mı oldu peki canım nasıldı doğumun?
Socialmom Nurrrrr hiç Açılman yokken nişan gelmiş miydi peki ? Bende 40. Haftadayım suni sancıyla başlatmalarını istiyorum ya
Ptrck Cismmpoyraz48 doktor veremem diyor canım ya dr değiştirmek de son günlerde sıkıntı olabilir hastası olmadığım için
Ptrck Kardelen123 suni veriliyormuş demekki açılma olayı da insanın bünyesine bağlı bence ya e bu dr bana neden vermiyo yarın kontrol var sorcam bakalım
Hediye09 Bende şuan 38+1 im,cati muayenesi oldum normal doğuma uygun dedi doktorum, bebek oturmuş baş aşağı imiş, ama açılma vb. Yok henüz.39+5 e kadar kendi sancın gelip doğum olmaz ise,39+5te suni sancı verip doğurtmayı planlıyor. Sizce nasıl,neden böyle bi durum oluyo.kendi sancıma normal doğumda olsun istiyorum.bu durumu sebepleriyle anlatabilecek olan var mi?? Neden 40ya da 41 i beklemiyoruz??
Ptrck Hediye09 canım bildiğim kadarıyla 40. Hafta ve sonradında bebek afedersin kakasını yapıp yeme ihtimali çok yüksek ondan diye biliyorum
Burcan Hediye09 canım normalde bekleniyor. Ama benim plasentamda yaşlanma var 3 haftadır kilo artışı yok bebeğimde o yüzden 40 ı geçirmeden doğurtmak istiyor doktorum. Belki sizinde öyle ya da farklı Bi durumdur doktorunuz açıklamadı mı?
Selintrkn Hediye09 ben bekledim geç adet tarihime göre 42+4 hatta geç döllenme dedi doktorum 42yi bekledik hiç bi sancım nişanım gelmedi suni vercez dedi koşa koşa gittim 2 saat içinde sancılar çoğaldı 18 saat sonunda sezeryanla aldım kızımı kucağıma
anneoluyormm Hediye09 cunki beklemek bebekte ve sizde risk olusturabilir. Kordon dolasmasi,kaka yapması ve bebeğin kilo artışı doğumu sıkıntıya sokacağı için aksi bir durum olduğunda doğumu baslatiyorlar
Nurrrrr Socialmom Canım bebek kakadını yapıp yutabilirdi ve bebeğime zarar verebilirdi sancım yoktu nişanımda gelmedi suyumu kendileri patlattı 40 haftada suni sancı verdiler 😘👍🏻
Efsuni Kizlar 42. Haftaya kadar vaktiniz var sıkıntıya girmeyin sakin suni sancıya hemen basvurulma taraftarı değilim bazı durumlarda bebegin oksijeni yetersiz olup sıkıntıya girmesi halinde dr.lar suni sanci vermez bekletirler suni sanci normal sancinin 5 katı oluyor çoğu zaman o sancılara maruz kalıp sonunda sezaryene alınan gebeleri duyuyoruz bu yüzden size tavsiyem perine masajı yapıp bol bol merdiven inip çıkmanız doğumdan önce yeterli acikliga ulasamadiginizda hastanede bir ebeden vajene sıcak kompres uyulamasini isteyin nefesinizi doğru kullanıp sakinliginizi koruyun umarım yardımcı olabilmisimdir insallah hepiniz bebişlerinizi sağlıkla alırsınız kucağınıza
Socialmom Nurrrrr bende bu ihtimallerden korkuyorum ama doktorum suni sancıyla başlatmıyor, istersen isteğe bağlı sezaryen olursun diyo, çok tedirgin oluyorum ya
Selintrkn Ptrck bana 42.haftamda verdiler suni sancı 2 santim di 18 saat sancıyla 8 saantim oldu ama okadar saat tükendim ve nefesimi kontorl edemedim sezeryana aldılar canım
Mervece30 Squat ve merdiven inip çıkma ve çömelip kalkma açılma yapıyomuş isterseniz bunları deneyin suni sancıdan iyidir