Anneadayiii Merhabalar arkadaşlar 29+4 olduk. Riskli gebelikte takibimiz. Bugün şeker yükleme ve açlık tokluk yapıldı henüz sonuç çıkmadı ama sıvı yükselmesi neden olur ki? Başına gelen var mı?
Leyliya Anneadayiii amniyosentez bebeklerin amniyon sıvısını alarak incelemeye deniyor sanırım sizde su fazlalığı var. Şekerden kaynaklı olabilir bazen şeker yüklemesinde gebelik şekeriniz çıkmasa bile karbonhidrat ve şeker tüketimini keserseniz suyu normale dönmeye başlıyor.
zeynosileannis Anneadayiii şekerden kaynaklı olabilir benimde öyleydi şeker son haftalarda kendi kendine düzeldi bebek.ve suyuda normale döndü belki diyet verir dizede uygularsanız düzelir
Esra_metehan34 Anneadayiii canım bana da dedi son haftalarda su fazlalığı var diye şeker ölçümü yaptım sabah akşam takip ettim 10 gün. sonra üç aylık şeker tahlili falan yaptılar çok şükür bişi çıkmadı ama ben çok stres oldum bu arada. şimdi doğum yaprım hiç bi sıkıntı olması şükür belli bir sınırı varmış benimki tam sınırdan bir tık fazla idi.
Leyliya Benimde bebeklerimin suyu fazla 28+4üm tek yumurta ikizi olduğu için perinatolog takibindeyim bende şeker çıkmazsa su fazlalığını bir sebebe bağlayamıyorlar ama dediğim gibi yeme içmenize dikkat ederseniz su normale dönmeye başlıyor
Anneadayiii Leyliya henüz sonuçlar çıkmadı bekliyoruz bakalım. Hepimiz vakti zamanında sağlıkla kolaylıkla hayırla kucağımıza alalım 🙏 çok teşekkür ederimmm🤗
Leyliya Anneadayiii rica ederim ne demek inşallah hepimiz sağlıkla ve vaktiyle kucağımıza alırız 💗 ben yeme içmeme dikkat ettiğimden beri suları normalleşmeye başladı meyve bile yasak ekşi meyveler serbest sadece🌸
Anneadayiii Leyliya test sonucumuz çıktı şeker normal seviyede ama ben son bir aydır aşırı meyve tüketiyorum onun etkisi olabilir mi acaba ekşi meyve değil her meyve
Leyliya Anneadayiii tabi ki olabilir dediğim gibi bu ara sadece meyve değil pilav makarna beyaz ekmek tatlı şekerli herhangi birşey meyve hepsinden uzak durun 2-3 haftaya normalleşmeye başlar inşallah
Leyliya Anneadayiii aynen benimde öyleydi 22. Haftadan beri kestim 29a merdiven dayadık hala çoook nadir tüketiyorum ekşi elma yiyorum meyve ihtiyacımı karşılasın diye bazen ne yiyeceğim diye düşünmekten ağlayasım geliyor 😂🤦🏻♀️ canımın istediği hiçbir şeyi yiyemiyorum çünkü🥹
Anneadayiii Leyliya bizde 29 dayız 🤗 ilk erken doğum risk haftamız 28 idi şimdi 32 bekliyoruz 🙏 gerçekten çok zor ama sizin yazdıklarınızı düşününce son bir ayda yediklerim ile offffff 🤦
Leyliya Anneadayiii benimde başta düşük riskim şimdi de erken doğum tek yumurta ikizi oldukları için hep riskli gebelik olarak geçtim birde tekil gebeliğe göre tek yumurta ikizlerinin birinin su fazlalığı durumu kan çalma şüphesi barındırıyor o yüzden çok dikkat etmem gerekti.. Rabbim sağlıkla ve vaktiyle kucaklarımıza almayı nasip etsin evlatlarımızı💗
Leyliya Anneadayiii bu arada benim 16. Haftada da suyum fazla çıkmıştı o hafta inanılmaz derecede havuç aşeriyordum günde 3-4 havuç yiyordum ona bağladık havucu kesince normale döndü. Birde ben hep yatarak geçirdiğim için gebeliği yemek yapanım da yoktu hep dışardan söyledik full karbonhidrat 🥲🤦🏻♀️ 22. Haftada da sıcaklardan karpuzu doğrayıp buzluğa atıp donduktan sonra yiyordum ama çok yedim ondan sonra yine su fazla çıktı 🥲 neyse toparlıyoruz yavaş yavaş şükürler olsun
Anneadayiii Leyliya tek bebek ama sende kendimi gördüm bende yatıyorum yemek yapıyorum ama evde olunca hep internette ne görsem canım çekiyor sadece ye yat modu gerçekten zor 😂 Vaktinde sağlıkla kolaylıkla gelsin bebisler 🙏
Anneadayiii zeynosileannis canım şeker normal çıktı çok şükür onunla alakalı bir sıkıntı yok. Hem açlık hem tokluk normal 🙏
Anneadayiii Esra_metehan34 şekerden yana sıkıntı çıkmadı ama sıcaklar da malum aşırı şekilde meyve tükettim öyle böyle değil hemde tek öğünde yarım karpuz yedim serinletir diye 🤦 bilemedim 🤦🤦