Şimdi size o kadar anlamlı ve güzel hayat dersi gibi bir şey anlatacağım ki uzun olabilir 🧚
Anne karnındaki bir çocuğun ağzı gözü kulağı eli ve ayağı vardır.
Halbuki bunların hiç birine orda lüzum yoktur, Orada çocuk gıdasını annesine bağlı hortumdan alır. Şimdi bu çocuk yarabbi dese şu hortum bana yetiyor. Peki şu ağza göze ellere ne lüzum vardı burada hiç bir işime yaramıyor…
Bu durumda Allahu Teala’dan şu cevabi alır değil mi? Acele etme kulum aklının etmediği şeye de müdahale etme denilenecek. Sen kısa bir müddet sonra öyle bir aleme gideceksin ki burada en kıymetlim dediğin hortum hiç bir işe yaramiyacak. Kesilip atılacak en lüzumsuz dediğin ağzın yüzün ellerin gibi şeyler de en önemli cihazlar haline dönüşecek.
O çocuk bu gerçeklere inanmasa ve bir inkarcı olarak dünyaya gelse, hakikaten hortumun ise yaramadığını ebenin onun kesip attığını, lüzumsuz sandığı o ağzının da gözünün de ve buna benzer cihazların devreye girdiğini onlarsiz olmayacağını görse, utanır mi utanmaz mi?
İnanmadığı için dizlerini döver mi dovmez mi?
Şuanda biz de tıp ki o çocuk gibi bir ananın karnindayiz. 9 dakika 9 gün 9 ay, 9 sene sonra başka bir aleme gidicez. Biz şuan da dünyaya maddi hortumlar la bağlıyız. Eğer biz işte geçinip gidiyoruz Yarabbi şu namaza oruca zekâta ne gerek var desek rabbimizden söyle bir cevap alacağımız muhakkak. Ey kullarim kısa bir müddet sonra öyle bir aleme gideceksin ki burada herşeyin dediginiz maddi hortumlariniz hiç bir işe yaramiyacak. Lüzumsuz zannettiginiz o tembellik yaptığınız namaz gibi zekat gibi hac gibi ibadetler de en lüzumlu şeyler durumuna geçecek, orada insanlara arabasına,malına mülküne,güzelliğine bunlara göre değil. Kalbine ameline ibadetine göre değer verilecek.
Keşke inansaydik, keşke namazımızı kilsaydik, keşke zekatimizi verseydik, Allah için yasayıp onun yolunda olseydik, demez miyiz?
Rabbim cümlemize ilim,ihsan amel nasip eylesin güzel kardeşlerim 🥰🌸