mucizemgelsin Merhaba hamile olduğumu bilmiyordum ve imkan da vermiyordum açıkçası meğerki hamileymişim bizde eşimle 15 günlüğüne tatile gittik bende tatil dolayısıyla sigara ve alkol tükettim. Tatilin sonu eşimle kavga ettik ve ben neredeyse üzüntüden yarım paket sigara içtim.. neyse çözdük hallettik eve döndük meğer hamileymişim, öğrendiğim dakika bıraktım hepsini bilmeden içtiklerim için çoook ama çok pişmanlık yaşıyorum. doktora sordum önemli değil üzülme dedi fakat internette makaleler var araştırmalar var çocuğunuzun beyin hücreleri gelişmez diyor.. çok üzülüyorum bu durum için bilmeden yaptığım tükettiğim tüm kötü alışkanlıklar için. Tavsiyeniz var mı?
Busekrtl mucizemgelsin Canım bilmeden bir şey olmaz Allah ın izniyle. Eroin kullananlar var bütün hamileliği boyunca düşünsene onları. Bebeklerimizi Allah koruyor gerçekten bundan sonra dikkat edersin ben de bilmeden brezilya fönü yaptırdım çok üzüldüm o duruma ama elden gelen bir şey yok işte
Ark mucizemgelsin bende içtim ikisini de bilmeden şükür zehir gibi akilli bir evlada sahibim doktora güven
Mervealya1992 mucizemgelsin bısey olmaz korkutma kendını 3 ay hamıle olduqunu bılmeyenler bıle oluyor nırmel 3 ayda nırmel hayatına devam edıyor bide bazen ne sıgara ne alkol kullanmayanlar oluyor cocugunda engel cıkıyor bence bunların bunla alakası yok yaa bazen olcagı varsa oluyor
Eylul_sare mucizemgelsin vücutta her şeyi beyin yönetir beyin vücuda alınan şeyi her bölgeye yaydırırken hamileliğinizi bilmediğiniz için bebeğe ulaşmamıştır içtikleriniz. Rabbimin hikmeti işte üzülmeyin. Beyin şu an bebeğin olduğunun farkında artık onu kodladı bu saatten sonra vücuda alınanları beyin bebeğe taşıttıracaktır 🌼 eğitim alırken böyle söylemişti bizim bi hocamız içinizi ferah tutun 💛
mucizemgelsin Busekrtl uyuşturucu madde ve sigaranın bebeklerin beynini geliştirmediği söyleniyor. Ama diğer yandan arkadaşım hamilelikte pofur pofur sigara içmiş. İki tane sağlıklı yavrusu var:( işte o kadar kaygılıyım ki kimsenin bebeğine bir şey olmaz kesin bana olur gibi geliyor
Busekrtl mucizemgelsin Benim de etrafımda hamileyken 1 paketten az sigara içmeyen arkadaşlarım vardı valla bir sıkıntı yok çocuklarda çok şükür
mucizemgelsin Aşırı kaygılıyım sanki kötü bi ihtimal varsa hep benim başıma gelecekmiş gibi geliyor. Kimsenin başına bir şey olmaz bana olur gibi :(
Symdnz1 mucizemgelsin Hamile olduğunu bilip içmeye devam edenler, bırakmayanlar var maalesef. İçinizi rahat tutun vitaminlerinizi alın güzelce.
Zhrbjts mucizemgelsin aynisı bendede oldu ilk 1 ay bilmeden alkol ve sigara tukrtmisim vede daha cok yeniykejn baya bi kavga etmistik ve yani baya fiziksel vs ama allah olduracak ya hic birsey olmamis suan 20haftalik şükür icini ferah tut
BetulSahin5444 mucizemgelsin için rahat olsun bilmeden içmişsin hiçbir sıkıntı olacağını sanmıyorum Ben 2 kızıma hamileyken zatürre geçirdim 10 gün yoğun bakıma alındım ve daha yeni hamileliğimi öğrenmiştim serumlar antibiyotikler ve ilaçlar 40 derece ateş kızım sapa sağalam doğdu tüm bunlara rağmen
BetulSahin5444 mucizemgelsin Evet inanın bir sürü sağlık problemleri olur saniyodum ama Allah’ın hikmeti
artikbiranneyim mucizemgelsin sıkıntı yapmayın hiçbir şey olmaz. Hamileliği boyunca bırakamayıp sigara içmeye devam eden biri sürü kişi var. Çevremde de vardı, sağlıkla aldılar kucaklarına. Aksine sizin yaptığınız stres bebeğinizi daha fazla etkiler. Çünkü siz stres yaptığınızda kortizol hormonu salgılıyor vücudunuz ve o da doğrudan bebeğe geçiyor onu da strese sokuyor. Sakin olun akışına bırakın her şey yolunda gidecektir 🌸💗
mucizemgelsin artikbiranneyim Çok stresli ve kaygılıyım ben bebeğe geçmesinden korkuyorum acaba psikolojik destek mi alsam yoksa her anne mi kaygılıdır
artikbiranneyim mucizemgelsin ilk bebeğini depremi yaşadıktan sonra hep stres yapıp erken doğum sebebiyle kaybeden biri olarak yazıyorum.🙏🏻 Hep dua ettim kuran okudum ve dedim ki allahım sana emanet ettim sağlıkla kucağıma almayı nasip et. Bu şekilde rahatlattım hep kendimi. Olacağı varsa her şey olur engel olamazsınız. Siz sakin olun rahat olun allahın izniyle bir şey olmaz. İsterseniz destek de alabilirsiniz neden olmasın🌸
Aslaninannesi_ Canım bende hamile olduğumu bilmiyordum tatilde alkol ve sigara kullandım ama öğrendiğim gibi sigarayı bıraktım şuan 11.haftamdayım şuana kadar bir sıkıntı olmadı beslenmeme dikkat ettim bu hafta ikili test var oda sıkıntısız çıkacak inşAllah sonra rahatlıcam bende
ykaya18 mucizemgelsin canım bilmeden yapmışsın hiçbişey olmaz dert etme, benimde aynıydı, arkadaşlar mangala çağırmıştı, akşama kadar afedersiniz ne varsa içmiştim. Sonraki gün hamile olduğumu öğrendim, birşey olmaz içini ferah tut 🙏💚
Semyil mucizemgelsin canım eğer sürekli içici olsaydın evet yazdıkların doğru ama birdaha içmezsen birley olacağını sanmıyorum hamileliğin çok başındasın zaten doktorunu dinle ve kendine sıkıntı stres yapıp üzme
turtamileben mucizemgelsin bende alkol ağrı kesici ve sigara tükettim bilmediğim için ama çok şükür sağlıklı. öğrendiğinde bırakman ve şuan stres yapmaman daha önemli bence