biranne__ Kızlar bu muayene yapılmadan normal doğuma uygunmu durum anlaşılıyor mu? Bebeğim baş aşağı ve normal doğum denildi. 38+5 olduk ama çatıma bakılmadı. Halada bi aksilik görünmüyor bakmaya gerek yok denildi. Bu muayene olmadan ben normal doğum için uygunmuyum bilinebilirmiki? Mümkün mü? İlk gebelik bilmiyorum….
Lina- biranne__ çatı kemiğine bakmadan bilinmez bence doktor bana çatı kemiğin müsait demişti sancım olduğunda bakmıştı ilk defa 38+5de o günde doğum yaptım
Semyil biranne__ canım doğum başladığı zaman açıklığına göre normal doğum olup olmayacağı belli oluyor zaten bazen suni bile verseler açılma olmuyor bu durumda bebek kanala giremiyor veya girse bile ilerleyemediği için açıklık artmıyor doktorum bana öyle söyledi çatı muayenesini pek tercih etmiyorum dedi antalyada da doktorum var oda aynı şeyi demişti o yüzden bende 35 haftalık oluyorum yarın daha hiç yapılmadı yapmayıda düşünmüyoruz doktorumla açıkçası ha eğerki ben sancı çekmek istemiyorum diyorsan doktoruna söyle baksın isteğin doğrultusunda bakar
sispsmnr biranne__ bende 37 haftalık hamileyim daha doğumu doktorumla konuşmadım yarın kontrolüm var bende merak ediyorum çatı muayenesi yapacak mı konuşmak için neyi bekliyor vucüdüm musait mi buna
sispsmnr biranne__ ama bazıları ultrasonla bilebiliyormuş çatın geniş mi dar mı ne kadarı doğru bilmiyorum
biranne__ Lina- aaa tetiklemiş demekki hemen her kontrole gittiğimde sorim bari bakılsa içim rahatlıcak ya çocuk pozisyonda tamamda muayene olmadım yani neye göre normal doğum diye düşünüyorum ya uygun değilsem ve boş yere bekliyorsam diye düşünmeye başladım yani
Lina- biranne__ benim sancım var diye alttan bakmak istedi acildeki doktor açıklık var mı diye yoksa ben planlı sezaryen olcaktım 39.haftada, açıklık 3 cmdi 11 saatte kendi sancımla doğurdum doğuma girdiğimde 10 cmdi
Semyil biranne__ biraz düşünce meselesi aslında her doktorun kendine has yöntemleri oluyor dediğim gibi ben acı çekmek istemiyorum baştan bakın derseniz doktorunuz sizin isteğiniz üzerine yapacaktır muayeneyi. Yada sancınızın olmasını bekliyordur sancınız olunca bakacaktır bilemedim
biranne__ Semyil bilmiyorum ki valla aslında sancı var ama düzenli değil belkide ondan yapılmıyo ama doğurucam artık nerdeyse yani o yüzden tuhaf geldi
Icon-sevo3 biranne__ ilk hamileliğimde ayrıntılı ultrasonu yapan doktor bakmıştı ultrasonla çatı genişliğine. Raporumda da yazıyordu sayısal olarak değeri. Yapılmadan bilinemez , çatı dar mı geniş mi, kemikli mi. Bunun ölçülmesi lazım ilk doğum olacaksa.
cerend2024 biranne__ Benim ilk gebeliğim. 38.haftaya gireceğiz. Bir süredir bebek baş aşağı pozisyonda ve normal doğum bekliyoruz. Doktorum sancı, ağrı şikayeti olmadan çatı muayenesi yapmayı tercih etmiyorum dedi. Sancı olduğunda bakacak uygun değilse açılma olmuyorsa sezaryene yönlendirecek.
biranne__ cerend2024 anladım heralde banada öyle yapılcak gibi gözüküyor bi tekrar sorucam net cevap alamadım bugün asistan vardı doktorum yoktu çünkü bakalım
biranne__ Kocaeli Şehir Hastanesine gidiyorum arkadaşlar sadece sancı olursa bakıyoruz dediler ve hala yeteri kadar sancı yok bakılması için 39+2