Tugba220 Kızlar 29 haftama girmek uzereyim 1 hafta önce rahim ağzımda açıklık olduğunu ogrendim hafif bir açıklık var dedi doktor. Bu açıklık kapanır mı kapanan var mı hiç duydunuz mu
Mery6619 Tugba220 açıklık kapanmaz diye biliyorum. Drunuz ne dedi. İstirahat yada ilaç verdi mi? Servikal uzunlugunuz kac
Civciv53 Tugba220 çok küçükse kapanabilir benimde o haftalarda serklaj dikişimin üstten çok haff bir açılma vardı rahim ağzı uzunluğum 30mm falandı diğer kontrolde açıklık yoktu bu arada 37de doğum yaptım . Yatabildiğiniz kadar yatın bol su için eğilip kalkmayın
Tugba220 Mery6619 istirahat edeceksin dedi iğne ve progestan 200 mg lik fitil verdi birde duphaston. Servikal uzunligum 2 hafta önce 31 olculmustu. Geçen hafta 39 ölçüldü
_Minik_ Tugba220 ilaçların mükemmel hepsini aynı anda kullan, ek olarak nidilat ve magnezyumu sor doktoruna
Mery6619 Tugba220 wc ve duş harici kalkmayın evde varsa klozete oturun bol bol su için enfeksiyona dikkat edin. Haftanız çok iyi 6 7 haftayı da sabırla böyle geçirirsiniz inşallah
Beblj Kapanır..sadece uzan ve ayaklarının altına ninder oldun uzanır vaziyette. Oturma sakın uzun uzun sadece yemekler için otur. Progestan kullan ewde iş yapma 1haftada fark eder kapanır.
Tugba220 Beblj ayyy inşallah 🥺şu an annemin yanına geldim hiçbir iş yaptirmiyor kendi evimde az da olsa yapıyordum maalesef eşim de nobetli çalışan biri herşeye yetisemiyor. İnşallah dediğiniz gibi kapanır bu hafta cuma günü kontrolüm var. Çok endişeliyim
Beblj Tugba220 bana doktorm öyle dedi öyle yatıyorum çoğunlukla..ayaklarn yüksekte olduğunda rahim ağzına baskı yapamiyomus rahim
Tugba220 _Minik_ magnezyum da kulllaniuorum nidilatı hiç duymamıştım. Teşekkür ederim kontrolümde soracağım 🙏
bsr1235567 Aynı haftada parmak ucu kadar açıklığım vardı istirahat ve benzeri ilaçlarla iki gün içinde kapandı bana da kapanmaz demişlerdi ama kapandı şu an 33 haftaya ulaştık bir sorun yok bol su ve magnezyum da tüketin mutlaka
Mery6619 bsr1235567 gerçekten kapanabiliyor mu? Bana drum 4mm acilman var serklaj yapalım ama önce perinatolojiye git dedi 2farkli perinatolojiye gittim acilma olsaydı asla kapanmazdi dediler. Şükür ki acilma yok denildi ama açılan rahim geri nasıl kapanır hala tuhafıma gidiyor
Tugba220 bsr1235567 yaaa böyle yorum yapan 2. Kişisiniz şu an. Çok umutlandim kaç günden beri dua ediyorum belki bir umut bu defaki kontrolde kapanır diye. İnşallah benimde sizin gibi kapanmış olur haftam daha çok küçük korkuyorum🥺peki bu süreçte hiçbir iş yapmadiniz mı yani sadece dinlenip uzandiniz mi? Full yatmak mi gerekiyor bu durumda
bsr1235567 Mery6619 bana da kapanmaz dedi doktorum ama kendiside şaşırdı rahim ağzı da kısalmıştı normal boyutuna döndğ tekrar bilemiyorum bende nasıl oldu 😂
bsr1235567 Tugba220 İlk hafta çok zorlamadım kendimi 2 gün hastanede yattım zaten çıktığımda kapanmıştı ama o hafta çok zorlamadım şimdideok ağır iş yapmıyorum , yürüyüş yapmıyorum ama gündelik işleri hallediyorum