Zhrbjts Merhaba bebek mevludu yaptıniz mı ya da yapacakmısınız ne düşünüyorsunuz öyle düğün gibi degil bahsettigim sey 40i cıkınca toplanmak kuran okumak gibi siz neler düşünüyorsunuz
Essidiey Zhrbjts Ben 40’ı dolunca yapmayı düşünüyorum. Ama öyle abartılı şeyler düşünmüyorum. Yani süslemeli, büyük organizasyonlu filan yapmam. Gün gibi olur, önce kuran okunur sonra çay, pasta, börek vb. yenir.
Daisyy000 Zhrbjts Yapılabilir tercih meselesi. Ama minicik bebeğin olduğu ortama onca insanı toplamak risk,hastalıklar kol geziyor malum. Ben bunun yerine 2 kişinin gözünü açtırdım.Sizde maddi imkanınızın el verdiği kadar bi hayır yapabilirsiniz isterseniz
mervemurat16 Zhrbjts ben yaptım mevlüt okuttuk herkes dağılınca şarkı açıp oyun oynasık öylesine güzel oldu
Zhrbjts merimiri esim bana ayin yapr gibi o kadar kosiyi cagirip birsey yapmaya ne gerek var sacma dedi annen gelsin kuran okusun ama o kadar isnan gerek yok felan gibi dedi mesheplerimiz farkli bizde olmaz oyle felan dedi bende heveslenmistim ama bilemedim yani
merimiri Zhrbjts hem ev için hem bebek için okutmak istiyorum ben ne zararı olur ki dua giren ev sonuçta 🤷🏻♀️ ayinlik bi durum yok
Gg5348 Zhrbjts ben de yapacağım toplanıp kuran okunacak sadece ben biraz da herkes aynı anda gelsin gitsin diye yapacağım sağolsun kv ben de yapalım senin evine mikrop olmasın dedi tek tek misafir ağırlamaktan kurtulmuş olucam😄
Alpmom__ Zhrbjts Yapmak isterim çünkü gelin mevlüdü de yapamadım . Evimde hiç kuran okunmadı . Büyük şatavatlı şeylerden ziyade dağıtmalık yasin ve tesbih yaptırmayı düşünüyorum . 3 çeşitte ikramlık olur . Lokumuydu bisküvisiydi tamam
Aylaa123 Zhrbjts belki yaparım belki yapmam kafama göre çünkü yasadığımız yerde benim hiç akrabam yok eşiminde ailesi çok kalabalık ve bebeğim tam hastalıkların çoğaldığı zamanda doğacak annesine herkese haber verme desemde laftan sözden anlamayan çağırcam diyen bir insan olduğu için evide tıka basa insan doldurmak istemiyorum enfeksiyon kapma açısından bilmiyorum ne olur 🤦♀️
Kubraalp67 Doğumum kışa denk gelecek açıkçası bebeğim daha çok küçük olacağı ve tam hastalık zamanı olacağı için yapmak istemiyorum savunmasız çocuğumu o kadar milletin içinde elden ele gezdirilmesine gönlüm razı olmuyor büyüsün ya bahar ayında ya da yaza yaparım diye düşündüm.
twinsmom__ Zhrbjts bende istiyordum tam 40ı çıkınca değilde biraz daha büyüdüğünde 3-5aylıkken belki Ama ailelerden uzakta yaşıyoruz hiç komşum arkadaşım da yok o yüzden yapamicam Yapanların adına seviniyorum😇
emel16 Zhrbjts ilk kızımda küvözde kalma durumları yaşamıştık doktor eve gelenleri bile kısıtlamıştı sadece nene dedeler ve biz dışardan gelen herkese dezenfektan el yıkamalar seanslar geçiriyorduk:) küçükken enfeksiyon olayı riskli ya. 6 aylıkken yaptık bi mevlüdünü, böyle bir durum yaşandı diye değil yaşanmasaydı da çok küçükken yapılmasını doğru bulmuyorum ister istemez herkes kucağına istiyor alıyor versen olmuyo vermesen olmuyor en azında biraz büyümüş ele avuca gelmiş olmalı diye düşünüyorum. İki ayrı Mevlüt yapmıştık birinde daha sade biri daha kalabalıktı , kalabalık olanda kimsenin kucağına vermemiştim öyşe bi kapıdan gösterip çıkarmıştım kalabalık odadan:) bende öyle düğün gibi tarzdan hoşlanmıyorum amacından çok başka bi yere gidiyo olay orda
Tugcev Zhrbjts Normalde olsun isterim ama bende eve o kadar kişiyi toplayıp hizmet edecek enerji yok 😂 bebek görmeye gelen akşamları gelsin gitsin belki dışarıda bir şey bağışlayıp okuturum diye düşünüyorum. Enerjisi olan hevesi olan evinde okutsun o ayrı 😊
Sariilayda16 Zhrbjts 40 içindeyken evde yapacağım tavuklu pilav yapacağız kendimiz sadece en yakınlarımız gelecek teyzeler yengeler halalar kuzenler zaten bir ev insan yatağımı güzelce hazırlıcaz gecelik sabahlık takımlarımı giyerim makyajımı saçımı yaparım bebişide giydiririz hayırlısıyla bence çokta güzel olur
Hulo2105 Zhrbjts düğün asla yapmam yapana da anlamsız gözle bakıyorum o zaman kız regl olunca da düğün yapılsın. Biz bebeği 3-4 aylıkken sünnet ettiricez aralık ayı gibi hem doğum hem sünnet mevlüdü bir arada yapıcaz annemin evinde
cansugunes0210 Ben yapmıcam valla annem kuranı güzsl okuyo 40ını çıkartırken ona okutacam tamam şimdi kaynanayı da onun tarafına da çekemem valla hiç evime doldurup çocuguma enfeksiyon kaptıramam gerek yok zaten onlara ananesi yeterli..