@slcn_mom merhabalar öncelikle şunu söyleyeyim son haftalarımda şehir hastanesine gittim ben normalde Kayseri’de ikamet etmiyorum diyarbakır’dayım annemler Kayseri’de oldukları için doğumumu orada yapmayı tercih ettim Yelda Özkan ve Mehmet ak a muayene için gittim ikisi de çok ilgililerdi son haftalarım olduğu için randevusuz da gittim ve sıra verdiler içeriden yani çok bekleme olmadı açıkçası belki de ben yoğun olmayan zamanına geldim ama Doktorlar da kendilerince haklılar çünkü birçok hastaları var tabii ki tek tek alsalar içeriye daha iyi ama iki doktor da da muayene olarak bir sıkıntı yaşamadım çok güzel ilgilendiler ve sorduklarına da cevap veriyorlardı içeride perde arkasından hasta çıkmadan da kesinlikle seni muayeneye almıyor doğum olarak da ben ilk doğumumda dikişlerim vardı fakat ikinci doğum oldu için bunda dikişlerim yoktu şehir Hastanesi’nin gebe okuluna kayıt oldum orada online dersler veriyorlar siz de katılabilirsiniz her perşembe günü oluyor orada anlatılanlardan perine masajı vardı ben İlk doğumda da yapmıştım ve çok az dikişim vardı bunda da perine masajı yaptım ve dikişim yoktu onun da faydası çok oldu hastanede bir gece kaldım hasta bakıcılar oranın hemşireleri gayet ilgiliydi vaktinde gelip senin tedavin için bakıyorlar uğruyorlar bir istekte bulunursan zaten geri çevirmiyorlar kesinlikle yardımcı oluyorlar ben memnun kaldım suriyelilerle aynı odaya kesinlikle vermiyorlar yani benim kaldığım katta ben denk gelmedim hepsi ayrı ayrı idi şansa ben tek kişilik odadaydım yanıma gelen olmadı ama hastane odaları gerçekten ferah ve temiz o konuda emin olabilirsiniz iki kişi de kalsanız sıkıntı olmuyor
Ben iki günde bir nst’ye giriyordum en son gün gittiğimde bebeğin hareketlerini hissetmemiştim o yüzden beni artık yatışa aldılar 40 haftam dolmuştu ve suni sancı vermek istediler ben kabul etmek istemedim açıkçası çünkü ilk doğumum normal sancılarımla olmuştu ve suni sancı almaktan korkuyordum oradaki ebem çok güzel ilgilendi benimle bak bazı bebekler belki serumdaki suni sancı’yı severler ve hareketlenirler dedi yine de dedi çıkıp gitmek istiyorsan kendi sancılarımı bekleyeyim öyle geleyim diyorsan bütün riskler senin elinde dedi sonra gitti bir üstlerindeki ebeye söyledi hasta çıkış istiyor diye kendisi geldi benimle bizzat konuştu bak seni bu şekilde göndermek istemem dedi riske atamam dedi eninde sonunda zaten dedi doğum olacak dedi hiç korkmana gerek yok dedi ikinizin de sağlığı için dedi ve suni sancı verilmeye başlandı korktuğum gibi inanın hiç olmadığı çünkü herkesin bedeni bir değilmiş ve zaten çok düşük ayarda başladılar son yarım saatte sadece bir yükseltip 5 dakika ondan sonra geri kapattılar onların ayarları var kendileri biliyorlar galiba o tetikledi son yarım saat çok şiddetli sancı çekip doğum yaptı çok şükür korktuğum gibi olmadı doğum yaptıran ebe de güzel ilgilendi hastan e taburculuk sonrasında yine seni yönlendiriyorlar çocuk için hatta rapor odası diye bir yer var oradan çocuğun kimliğini çıkarttırıp adresinize teslim alabiliyorsunuz nüfusa gitmeden böyle bir kolaylıkla sağlamışlar bebek de bir sıkıntı görürlerse tahlillerinde yapıyorlar araştırıyorlar yani ben çok memnun kaldım koptuğum gibi olmadı tabii ki kimin eline düşeceğiniz belli olmadığı için Rabbim iyilerle karşılaştırsın diyorum benim de tek endişem bu idi