Kızlar merhaba bende artık bebişime kavuştum çok şükür ☺️ biraz erkenci davrandık biz ve 36+0 da doğduk ondan önceki gün kontolüm vardı doktorum gelsin artık plesentan yaşlanmaya başlamış gelse müdahele etmem dedi bende normal doğum düşünüyorum tabi dedim ki bi kaç güne kanala sokma egzersizlerine başlarım diyorum neyse sonra ki gün dışarda baya gezdim işlerimiz vardı en son eve geldim uzandım bir saat sonra kadar doğrulduğımda pıt diye bi ses geldi dedim heralde hareketi falan baktık yok su geliyor tabi ben korkudan ağlamaya başladım evdede kimse yok eşimi aradım ablamı aradım falan, ablam korkmamam gerektiğini doğumun başladığını söyledi sonra abim yakında diye geldi beni aldı hastaneye gittik ve açıklık muayenesi için doktor çatala aldı ama ben ömrümde böyle bir acı yaşamadım açıkçası canımdan can gitti ve doktorum rahat durmadığım için 3 kez tekrarladı hatta nasıl normal doğum yapcan böyle dedi haklı olarak tabi ben şey diyorum açılma oldukça bu kadar acımaz herhalde.. neyse eşim annem falan da geldi odaya aldılar ben yürüyorum merdiven çıkıyorum başta baya bi sancı yoktu sonra da ara ara hafif adet sancısı tarzı sancılar geliyodu düzensiz neyse öyle böyle derken ebe geldi doğumhaneye alıp açıklığıma baktı tabi ben yine baya kötü oldum işte o zaman bana sen normal doğuma dayanamıcağımı bu muayeneyi ilerleyen saatlerde daha sık yapmak zorunda olduğunu ve böyle çok zorlanacağımı söyledi.. zaten açıklığımda 1.5-2 yı geçmiyordu ailemle konuştuk onlarda bunun doğal olduğunu son ana kadar beklersem yapamazsam ordan dönüş olmayacağını söylediler önemli olan sağlıklı olmanız sezeryan da bi doğum biçimi acı eşiğin düşük olabilir bu çok normal dediler ve bende sezeryana karar verdim. Doktoruma haber verildi 15 dk içinde ekibiyle geldi ameliyathaneye alındım ama çok gergindim spinal olayı da beni çok geriypdu acaba acıyıcakmı diye Allahtan ki asla korkulacak birşey değilmiş hissetmedim bile nerdeyse diyebilirim. Neyse sonra yatırdılar bebiişim 4-5 dk içinde çıktı dikişlerin 20-25 dk da atıldı ve odama getirildim. Hastanedeyken zor değildi cidden sonda olayı da uyuşukken takıldı sabah çıkarıldı ama çıkarken hemşire sağolsun çok yavaşca çekti bişe hissetmedim nerdeyse ama şöyle ki o sondadan mı nedir tuvaletimi acıyla yapıyorum halen 3. Gün dolmak üzere bugün.. Eve geldim geleli aşırı zorlanıyorum dikişlerim her gün daha da sızlıyor yani ben acı eşiğiniz yüksekse ve bi engel yoksa kesinlikle normal doğurun derim. Kişiden kişiye göre değişir ama kaç gün boyunca birine muhtacsınız üstelik size muhtac bir bebeğiniz varken.. bebeğimle hala istediğim gibi ilgilenemedim sağlık olsun diyorum hayırlısı buymuş soruları olan arkadaşlara her konuda yardımcı olabilirim Allah hepinize kolay sağlıklı ve hayırlı doğum nasip etsin arkadaşlar 🤲🏻🥰