Merhaba herkese,
Ben de burada pozitif doğumları okuyup kendimi hep motive ettim normal doğum yapabilmek için. O yüzden kendi doğumumu da burada paylaşmak istedim.
39+3 ken muayene sonucu 3cm açıklığım olduğunu ve bebeğimin kordonunu başından öne aldığını gördü doktorumuz. Evde su gelmesi durumunda kordon sarkması yaşayabileceğimizi ve bu riski almamamız gerektiğini söyledi. O yüzden 9 Ağustos günü yatışımızı yaptık. Suni sancı almaya başladım ama şansa o gün benim kendi sancılarım da başlamıştı zaten ☺️ saat 2 buçuk gibi çok çok yavaş bir şekilde suni sancı başladı. Saat 6 ya kadar çok hafif ağrılar hissettim, muhabbet ediyordum sohbet ediyordum. Sonra saat 7 gibi doktor geldi kordonu kontrol edeceğini ve kordonu bebeğin başından kenara alıp su kesemi patlatacağını söyledi. Sonra muayene ettiğinde koca bir aferin aldık yaptığımız egzersizler işe yaramış bebeğim kordonu önünden çekmişti 😍 su kesemi patlattı. Su kesemi patlatırken yaktığı muayenede 4 cm olduğumu su kesesini açınca da biraz destekleyerek 5cm açıklığım olduğunu söyledi. Su kesesinden sonra işler biraz zorlaşıyor kabul ☺️ sancılar can yakıcı fakat içinden bir süreç birazdan rahatlayacağım, en kötüsü bu andı diyerek kendimi hep sakin tutmaya çalıştım. Hiçbir şekilde yatıp sancı çekmedim sancı geldiğinde ebemin gösterdiği hareketleri yaptım. Saat 8 buçukta doktorum tekrar kontrole geldi ve 7-8 cm olmuşsun dedi. Sonrasını yatakta doggy veya halk arasında domalma pozisyonu denen şekilde karşıladım. Eşim ve ebem belime daima masaj yaptı. Masaj gerçekten işi kolaylaştırıyor. İçimden yine hafifleyecek, en kötüsü buysu çok az kaldı demeye devam ediyordum. Saat 9 daa doktorum geldi büyük bir mutlulukla 9 cm olduğumu 10 dakika sonra doğumhaneye gideceğimizi söyledi 🥹 doğumhanede tekrar kontrol ettiğinde tam açıklığa geldiğimi ıkınma isteği gelirse ıkınmamı söyledi. Gerçekten o an orada olan herkes size o kadarrr yardımcı oluyor ki hatırladıkça aşırı duygusallaşıyorum. İnsanların bahsettiği o ıkınma isteğini tam yaşamadım ben. Sancım geldiğinde kendim yataktan tutarak ıkındım, nefesim yetmediğinde sancıyı kaçırmamak için kısa bir nefes alıp tekrar ıkınmaya devam ettim. Daima bir kulağım doktorumdaydı, onu ve ebeleri dinleyerek 6-7 ıkınmayla 21:31 de bebeğimi kucağıma aldım 🌸💖
Dikişlerim içte de dışta da var. Karnıma herhangi bir baskı uygulanmadı kendim ıkınarak doğurdum. Doğumdan sonraki en zorlandığım konu ilk gece makatımda ödem oluştu, ıkınmaktan kaynaklanan bir ödem. Herhangi bir basur çıkmadı vs yaşamadım ama ödem biraz zorladı. İlaçlarla azaldı 🌸
Allah bu yolda olan herkese kolaylık nasip etsin kızlar ☺️ Sorularınız varsa cevaplayabilirim 🤩