Rumay Bebitom72 evet giyim ,kozmetik, temizlik ,yiyecek ,içecek markalarından boykot yapabiliyorum.teknoloji ürünlerinde maalesef uygulayamiyorum. Sadece İsrail filistin meselesi olarak düşünmemek lazım.yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı.
akidesekeri Hiç yapmadım ve yapmayı düşünmüyorum. Boykot dedikleri markalara baktım İsrail ile aynı kıtada bile bulunmuyor. İsrail’in çeliğin %60′ını karşılıyoruz. Çamaşır suyundan cipsten daha çok fayda sağlandığı ortada.
Bebitom72 akidesekeri karınca misali bence en azından safımızı belli ediyoruz. Hani Hz. İbrahim Nemrudun yaktığı ateşi sündürmek için verdiği mücadele gibi
Booksandcats Hiç yapmadım. Zaten bu mallar ülkeye belli bir tutar ödenerek sokuluyor boykot denilen firmalarda da çalışıp evine ekmek götürmeye çalışan binlerce insan var. Kaldı ki benim alacağım bi yumuşatıcıdan ya da ne bileyim bulaşık deterjanından önce ne yardımlar gidiyor neler neler sağlanıyor. Dilerim ki bir an önce son bulur hiç bir insanın hayvanın hatta bitkinin bile savaşa maruz kalmasını istemem ama bazı şeyler bizim alacağımız 50-60 liralık bir şeyle de çözülmez diye düşünüyorum.
Bebitom72 Booksandcats bence yerli ürünler satsada eve ekmek götürebilir. Sen ben o birleşince olur zaten. Benim fikrim bu tabi.
Ayaz_Aybars_mom Bebitom72 yapmadim yapmamda benim ülkemi benim şehitlerimi dusunmeyene benim askerime aglamayana ben hic aglayamam kimse kusura bakmasin herkezin kendi şahsi fikri !!!!!
Bebitom72 Ayaz_Aybars_mom Çanakkale deki şehitlikte onlarında adı var. Haksızlık etmeyelim bence. Kaldı ki hepimizin evladı var onu düşünerek hareket etmeli. Benim fikrim bu tabi.
Bebitom72 Ayaz_Aybars_mom siz ülkenizi düşünseniz yerli ürün tercih ederdiniz. Yabancı sermayeye katkıda bulunmazdınız bence
Ayaz_Aybars_mom Bebitom72 ayrica böle sacma postlar aciliyor sonra post sahibi ortadan kayboluyor millet birbirini yiyo burda bole bi gariplikte var bu platformda böle sacma seyler acmayin yani burda herkezin kendi sahsi fikirleri kendi dusunceleri var siz yapiyosaniz kendinizce yapin yani bizene bi kac sorudan sonra is siyasete bilemm nereye gelicek millet birbirini yicek yine 🤣🤣
Bebitom72 Ayaz_Aybars_mom siz hariç kimse birbirini yememiş gördüğüm kadarıyla😊. Ama bence vicdan meselesidir bu.
Kalbiminsevinciii Ayaz_Aybars_mom herkes fikrini belirtmiş, siz saldırıya geçmişsiniz 😄 bence kaosu siz oluşturuyosunuz kendi kendinize
Neferut Bebitom72 Hayır yapmıyoruz. Tek benim almamamla boykot olmuyor zaten. Ülkemiz Filistin’i destekliyor madem ambargo koysun. Dikkat etmek almamak elbette güzel ama bir faydası yok.
Bebitom72 Neferut keşke konsa ambargo en çok istediğim şey bu. Ama safımız belli ve ülkemizde kazanır
Vincentvangogh Bebitom72 evet elimizden geldiğince yapıyoruz. Ayrıca yorumlara baktım da üzüldüm açıkçası. Boykotu sadece filistin için değil kendimiz için de yapmalıyız. İsrailin en büyük emellerinden biri olan arz-ı mevud (vaad edilmiş topraklar) içinde kendi ülkemizin doğu kısmı da var. Yani yarın bir gün bu insanlar bize de saldıracak. Ya erken ya geç bu elbet bir gün olacak. O zaman geldiğinde vah tüh etmek yerine şimdiden önlem almak gerekiyor. O yüzden “ben boykot yapsam ne olacak” düşüncesi tamamen beyhude bir düşüncedir. Üzülüyorum.
Bebitom72 Vincentvangogh işte bilinçli ve akıllı bir müslüman helal olsun size direk içimi okudunuz. Ne yazık ki ülkemizi düşünüyorum deyip yabancılara kazandırıyor bu arkadaşlar
gocebeanne Bebitom72 evet sürdürüyoruz. Benim almadığım bir ürünle İsrail ve destekçileri yıkılmayacak biliyorum su taşıyan karınca misali safımız belli olsun. Ayrıca bu meselenin sadece İsrail-Filistin olmadığını düşünüyorum düşmanımın benden daha güçlü olmasını istemediğim için yerli ürünleri tercih etmeye çalışıyorum. (Yapabildiğim kadar)
blackberry118 Bebitom72 dikkat etmeye çalışıyorum. Karınca misali tarafimiz belli olsun. Çünkü İsrail sadece araçlara düşman değil. Açıkça hedef gösteriyor önce Lübnan.ve yemeni. Sonra Türkiye ve İranı. Iranla danışıklı dövüş de olabilir ama kendileri dışında herkesi it gibi gördükleri ve yaptıkları vahşet ortada. Bu yahudileri en eski zamanlardan beri ticaretle zengin etmişiz her palazlandiklarinda da altimizi oyuyorlar. Bunlar her para gördüklerinde böyle yapmış lanetli kavim asla değişmezler ve hangi ülkede olurlarsa olsunlar onlar çok dikkat ediyor sadece Yahudi saticilardan ürün almaya. Biz yerli malı bilincini edinemedik maalesef. Köylü kurnazı zihniyeti bırakıp kaliteli üretim yapabilsek ah aah
Bebitom72 blackberry118 o kadar haklı bir yorum yaptınız ki ahh ahh. İnşaAllah olacak ama. Böyle düşünmeniz çok güzel
Tutaste_ Bebitom72 boykotun anlmı yok bence zaten para verip ülkeye sokuyorlar ilk onu bi durdurmak lazim kolayı alıp dökmek gibi işte