Bir eğitimci ve eğitim yönetimi uzmanı olarak yazıyorum, ikisinin de farklı kazanımları olacaktır. Biri diğerinden daha iyi demek doğru olmaz. Hele ki bunu, çocuklara sure ezberi yaptırıyorlar daha faydalı diğer tarafta kes boya yaptırıyorlar gibi sığ bir bakış açısı ile değerlendirmek hiç doğru olmaz. Bilginin türüne göre kazanım şekli farklıdır. Bazı bilgileri ezberle öğrenirsiniz, bazılarını yaparak yaşayarak yani deneyim ile. Bir sürü farklı yöntem vardır beceri türüne ve hatta çocuğun yatkınlığına göre. Diyanetin kursunda da sadece ezbere eğitim yok, çocukların dönem özelliklerine göre ihtiyacı olan aktivitelere yer veriliyor. Orada da “kesme , boyama ” yapılıyor yani. Yapılmalı da. Normal bir anaokulunda da çocuğun dönemsel gelişimine göre yüzlerce farklı aktivite tasarlanır ve uygulanır. Dışarıdan bakınca size basit görünen bazı uygulamalar, çocuğa çok faydalı beceriler kazandırmayı hedefliyor olabilir.
Gelelim post sahibinin sorusuna, evinize yakınlık konusunda ikisi de benzer mesafede ise ben olsam iki kurumu da ziyaret edip yönetici veya öğretmenleri ile görüşürüm. Hangisi içime sinmişse ona göre karar veririm.