Newmom1234 bende aynı düşüncedeydim sadece ailelerimiz ve bir kaç yakın arkadaşımız biliyordu gebeliğim olumsuz sonuçlandı. Söylemeyin diyenlerin ne demek istediğini tam da o zaman anladım. Eşimin tarafından herkes duydu ve çok fazla saçma sapan şeyler duydum. Kendimi çok zor toparladım. Kürtaj olduğumu bilen insanların olduğu ortama girince kendimi çok kötü hissediyorum,eksik,kusurlu gibi . Halbuki eşimde bende sağlıklıyız ve bu yolun çok başındayız ama psikolojim bu kadar çok etkilendi. Kayınvalidem erken doğum yapıp bir bebeğini kaybetmiş bana o evrede bunları falan anlattı ,daha neler neler. Ve ben her şeye çok dikkat etmeme rağmen hep kendimi suçladım çünkü sağlıklı düşünemiyordum. Çok sevdiğim mesleğimi bile bıraktım. Nasipse tekrar gebe kalırsam 3 4 ay hiç kimseye söylemeyi düşünmüyoruz ailelerimiz dahil. Sonrasında ailelere söyleyip etrafa da karnım iyice çıkana kadar bir şey demeyi düşünmüyorum. İnsan sevincini paylaşmak istiyor içi içine sığmıyor ama aslında söylemeyin demelerinin sebebi annenin psikolojisini korumak içinmiş ben bunu çok net anladım. Sessiz bir yas süreciydi ve bu süreci eşimle birlikte atlatmaya çalışırken unutmaya dikkatimizi dağıtmaya çalışırken etraftan aramalar geçmiş olsunlar görmeye gelmeler beni aşırı rahatsız etti…