Bu doğum sürecinde her zaman normal doğum istiyordum, kendimi normal doğum yapacağım diye ikna ediyordum aklıma koymuştum sancıyı doğum yapana kadar çekerim sonra rahatlarım sezeryan bir problem olmadığı sürece istemedim.
Gelelim doğum hikayeme salı günü şeffaf bir peçete kadar jölemsi bir parça geldi doktoruma söylediğimde mukus tıkacı olduğunu söyledi ve doğum yakındır alttan muayene de 1 cm açıklık vardı. Sonrasında hiçbir belirtim olmadı her gün ne zaman doğacak, nasıl doğacak diye düşünüyorduk, eşimde bende çok sabırsızdık artık dün tam 40 haftalık olmuştuk sabah 05:30 gibi karnımın ağrısına uyandım 1 saat kadar bekledim geçmedi duşa girdim sıcak suya oturdum çıktıktan sonra garip bir ağrı olmaya başladı eşimi uyandırdım ne olur ne olmaz diye bavulu da aldık. Hastaneye giderken suyum gelmeye başladı hemen muayene yapıldı, tahliller derken yatırım yapıldı o ara eşime haber verdim aileleri aradık. Odaya gittiğim de ebelerim çok tatlıydı gayet ilgilendikleri ve süreci anlattılar muayene yaptılar hala 1 cm açıklık bebek baskısı iyi dediler öğlene kadar bekledik ona göre vajinal ilaç verilecekti. Öğleden sonra açıklığı 2 cm olmuş 14:00′da suni sancı taktılar o ara nst’ye bağladılar bebek tolere edebilir mi diye en düşük dozda vermeye başladılar. Biraz zaman geçti nst’den kalktım yürümemi söylediler dozu bir tık daha arttırdılar. Arkadaşlar yalan yok ben hayatımda böyle bir ağrı bilmiyorum ağrı geldikçe çömel dediler ama çömelmek ne kelime ayakta bile duramıyorum. Sancılarım sıklaştıkça ben bağırmaya başladım beni sezeryana alın diye ebelerim geldi baktı 3 cm açıklık çok iyi gidiyorsun dediler bu silme acısı bu geçince rahatlayacaksın dediler ama ben artık çığlık atıyorum, ağlıyorum diyorum Allahım çok zor açılmam böyle yavaş olursa ben ölürüm. Sık sık sancım geldikçe bağırıyorum ebem geldi bağırma sancı geldikçe derin nefes al ver vucüt oksijen almadıkça daha çok acı hissediyorsun dedi öyle yapmaya başladım gerçekten de daha hafifledi. Bana rahim yumuşasın diye iğne vurdular serumdan bu hem rahmini inceltecek hemde rahatlayacaksın dedi biraz daha öyle ağrı sancı çektim yine alttan baktılar 4-5 cm açıklık çok iyisin dediler ıkınman olursa söyle dediler derken benim sancılarım hafifledi matın üstünde köpek pozisyonunda durdum eğildim kalktım ıkınma hissim geldi ebemi çağırdım bakalım dedi. 6-7 cm olmuş ıkınma hissedince ıkın bakalım dedi ıkındım tam açıklık dedi biz hazırlanana kadar ıkınman olursa ıkın öyle yaptım ama bu sefer sancılarım gitti. Ikınmam gelince ıkındım ki bu süreçte bağırmamak ve ebeleri dinlemek çok önemli ilkten kesi atmadılar parmaklarıyla açmak istedi ama yanıyor parmaklarını çeker misin dedim o ara uyuşturdu kesi attı sancım geldi 2 kere ıkındım ve bir anda içimden sıcacık bir şey aktı gitti bir baktım bebek kucağımda bebeğimi aldıklar o ara plesentayı çıkardılar yaklaşık yarım saat dikişlerim sürdü. Dikişlerimin acısı hariç şükür hiçbir sorunumuz yok sütüm de yerinde bebeğimi bol bol emziriyorum. Güzeller güzeli kızım tam 40.haftasında 3150 gram doğdu. Rabbim herkese güzel doğumlar ve sağlıkla bebeklerini kucağına almayı nasip etsin💜💜