Mervisimm07 epidural ve suni sancı ile doğumumu yapmıştım ilkte bende. Bilmiyorum artık epidural aldım diye mi ki bence ondan değil sonrasında doktor da çok güzel direndin savaştın seninle alakalı değil dedi zaten. 4 cm di galiba hatırlamıyorum ama o açıklığa gelene kadar karar ver dedi doktorum açılma oldukça dayanamadım istedim epidurali. Ebenin tepeme çıkmasına ramak kaldığı bastırmaktan karın çevremin mosmor olduğu bir doğrum geçirdim. Epidural rahat o kadar rahat ki ebeye bi ara lütfen bu kadar bastırma senden dolayı acıyor dediğimi hatırlıyorum o kadar basıyordu inanır mısın doğum için ıkınma çocuğu çıkarmaya çalışma olayı yanında hiç kendimi ebenin acılarından kurtarmaya çalışıyordum bu kadar eli ağır bi ebe de ne bileyim doğumdan çok ona direndim vallahi. Geldi kafasını görüyorum saçını görüyorum burda şimdi çıkacam biraz daha sabır diye diye bir saat canıma okudular böyle olacağını bilsem direk sezeryana alın dersim baktım doğmuyor. Yoksa herşey normal ilerleseydi güzeldi epidural ama . Normal doğumda beş dk da çıkan insanlar ben bir saatte çıktım. He sonuç mu yine doğmadı vakumla aldı doktor çocuğu çekerken bileğini zedeledi 9 ay fizik tedaviye gezdik çok şükür sorunumu yok kalmadı Allah’a binlerce şükürler olsun. Doktorum yaptığı tek açıklama çıkış esnasında bir eğim var bebek bu eğimi atlatamadı oldu.