Kızlar merhaba etlik şehir hastanesinde riskli gebelik bölümünde doğum yapacak olanlar için yazıyorum maksadım kimseyi korkutmak şikayet etmek asla değil sadece bilip ona göre hareket edin lütfen 🙏
Nisan sonu 37. Haftamda normal kontrolüme gitmiştim yüksek riskliydim (antifosfolipid antikor ve plt düşüklüğüm vardı) hamilelik ile birlikte afaslı olduğumu öğrenmiştim (hematoloji ve romatoloji takipliydim ve hamilelik öncesi gittiğimde Hematoloji bişeyim olmadığını söylemişti) neyse daha sonra perinatoloji takibim başladı hastalığımı öğrenince özelden şehir hastanesine geçiş yaptım 37. Haftada kontörle gittiğimde tatlı bir doktor artık yatış yapmamız gözlememiz gerek bebeği besleyemiyorsun demişti ki benim rahatsızlığım damarla alakalı idi yani 37. Haftaya sağlıklı bir bebişle ve güzel motivasyonla gelmiştim hamdolsun ama esas film bundan sonra başlıyor . Neyse yukarı yatışım yapıldı hemen apar topar eşyalarım kıyafetlerim eşime verildi önlük ve varis çorabı giyip çatal muayenesine götürüldüm ama tabi hala anlamıyorum çünkü ilk doğumum olacaktı neyse orda ki ebe mi doktor mu bilmiyorum zaten hepsi asistandı ben tecrübeli bir doktor göremedim kendi nezdimde saat geliyordu bir afra tafra mesaisi bitecekmiş onu mu bulmuşuz felanlar havada uçuşuyor , normal doğum yapabilir dendi çıktık başka bir odaya gittik yatış için ben eşim ya da annem gelir sanıyorum beni kocaman bir odaya almadılar camdan sadece karşı bina gözüküyor eşimle vedalaşamadım çünkü kimseyi almıyorlarmış yanımıza ben öyle sanmıyordum neyse 3 gün orada sıvı beslediler her gelen muayene etti sürekli olarak yalnızlıktan öyle psikolojim bozuldu ki aynı zamanda korktum 3 gün suni verdiler odada sabit bir telefon var ama nst ve serumdan hareket edip kullanamıyorsun cihazlar oynayınca ötüyor ve gelip azarlıyorlar tuvalete gidemiyordum lazımlık gibi bir şey verdiler yanıma neyse suyum geldi beni doğum olacak yere götürdüler sabah gibi 3. Gün orada ıkındığımı bebeğin kafasının sıkıştığını söylediler korktum çünkü nasıl ıkındım ve okunmam gerek bilmiyordum suni sancı 24 e getirdiklerini söylediler duydum ekip halinde sürekli kurbanlık koyun gibi tepemde bişeyler konuşuyordular artık sancılar dayanılmaz hale gelmişti ve makatım hala kendini toparlayamadı bir tane profesör gelip gebelerin hareket etmesine izin verin dedin ki çok tatlı bir hanımdı ismini öğrenemedim enerjisi çok güzeldi neyse orda yeni doktorlar dalga geçer gibi hadi hepsini doğurtalım felan diyip takılıyordular neyse artık benim doğurmam lazım dedim oğluşumdan destek alarak sürekli eğil kalk yaptım ve artık dayanamıyordum gücümde kalmamıştı eşimden arayıp kan istemişler son gün ilk gün olması gerekirken oda korkmuş haliyle kan rahatsızlığım yüzünden beni götürüp arattılar bişey olmadığını söylememi istediler (kan neden bulundurmadınız diye doktor kızdı asistanlara tedbirli olun diye )
Neyse artık yan odaya doğuma götürdüler ıkınma diye bağıra bağıra sonra gözlüklü uzun boylu genç bir doktor mu ebe mi asistan mı bilmiyorum dalga geçer gibi bu doğuramaz minicik dedi ama ben o sırada çatala çıkmışım neyse sonra 2 3 ıkınma tabi sesinizi çıkaramıyorsunuz kızıyorlar dünya kadar dikişle evladımı sağ Salim aldım kucağıma detaylar daha çok ama inanın gücüm yok . Neyse servise çıktık oradaki asistanlar yine aynı muayene edecekler çıksana ne bakıyorsun şeklinde konuşuyorlar hepsi sanki iyi davransa ya da tebessüm etse canı gidecek ki inanın acı eşiği çok kuvvetli biriyim ah demedim . Neyse çıkışımı eşim yaptı sayılır aşırı rahat takılıyorlar kons atılmış cevap yok eşim gitti doktoru buldu romatoloji doktorunu ve çıktık ertesi gün yüksek sarılık ile bebeğimi yatırdılar 6 gün boyunca ki çıkarken varmış ilk çocuğumdı pediatri doktoru demedi bile yıkıldım 6 gün boyunca ağlamaktan heder oldum şimdi yanımda iyiyiz şükür tabi daha bitmedi ben korktuğum için kırk kontrolüne oraya gitmedim özele gittim gayet iyi ama dikişte dikerken ödem olmuş ve kist gibi bişey olmuş dedi doktor aldı onu ve hala sarı akıntım bitmedi 3 buçuk ay olacak şuan lekelenmem var bir kaç gündür yine lohusa teri döküyorum aşamadım atamadım . Ben bir kaç kişi hariç hiç birine hakkımı helal etmiyorum aylardır psikolojim bozuk çocuğuma odaklanamıyorum hastane fobim oluştu etlik deyince terliyorum . Çok üzgünüm böyle bir hikayem olsun istemezdim normal bölümde doğum çok güzel diyorlar benimki riskli bölümdü bir tane doç ve profesör girmedi doğumamı çok yüksek riskli olmama rağmen psikolojimi hala toplayamadım hala aklıma geldikçe ağlamak istiyorum tek dayanağım evladımın sağlıklı alıp eve gelmem , burda bunu okuyacak doktor olmak isteyenler varsa lütfen ki doktorlar canımız lütfen gebelere güzel ve merhametli davranın çok ihtiyaçları var . Soru sormak isterseniz cevaplarım Rabbim hepinize kolay doğumlar nasip etsin güzel hikayelerde ❤️