zgeDenizKaramanAtmaca merhaba kızlar, vajinal ultrason kanamayı tetikler mi sizce ? baktırmak mı iyi baktırmamak mı?
Byzerd zgeDenizKaramanAtmaca benim hamileliğimin başında kanamam olmustu yanlış hatırlamıyorsam 5.ve 8.hafta arasında o zaman doktorum sürekli alttan bakmak zorunda olduğunu kanamayı tespit etmesi gerektiğini söylemişti. Çok sükür hiçbir şey olmadı o yüzden bence doktorunun yönlendirmesine bak. Hatta en son artık karından bakabiliriz demişti öylelikle geçtik karın ultrasonuna. Bence doktorunla aranda güven ortamı oluştuysa işi ona bırak. Zaten normalde vajinal ultrasonda o aleti ne kadar derine sokuyorlarsa kanama vs. Durumunda böyle minicik itmişti doktor içeriye.
myavocado zgeDenizKaramanAtmaca iki üç kez gerek görülüp bakıldı hamileleiğim boyunca benim bir sorunum olmadı. Tehlikeli bir işlem olsa doktorların yapacağını sanmıyorum
elif475475 zgeDenizKaramanAtmaca ben ilk bir ayda 3 defa girdim oğlumda da aynıydı. Kanama hiç ultrason sonrası olmadı hep bir hafta iki hafta sonraları oldu o da düşme tehlikesi yüzünden. Vajinal muayene kanama yapmaz
zgeDenizKaramanAtmaca Elamomy ben şimdi muayeneye gidicem ilk muayene olacakta ilk kızımda vajinal bakıldıktan bir kaç gün sonra lekelenmem olmuştu korkuyrum o yüzden bununla alakalı mı değil mi diye, teşekkür ederim :)
zgeDenizKaramanAtmaca Byzerd valla ben biraz kiloluyum da karnımda belki göremezz diye korkuyorum alttan bakmak gerekir diye :)
Elamomy zgeDenizKaramanAtmaca yok canım dedim ya asırı kanamam oldu onda bıle bakıldı sorun olmadı rabbıme şükürler olsun Yıne 9 haftada enfeksiyon oldum yıne bakıldı yıne sorun yoktu
yysmnn zgeDenizKaramanAtmaca bende kiloluyum ilk başlarda hep alttan baktı bir sıkıntı olmadı. Her söylenene inanmayın öyle olsa onlarda bakmazlar heralde ayrıca detaylı ultrasonda da beynini görmek için yine alttan baktılar hiç bişey olmuyo
Byzerd zgeDenizKaramanAtmaca kilodansa hiç üzülme arkadasım da kilodan dolayı cok uzun zaman alttan bakıldı. Çok sükür ne kanaması oldu ne baska problem. Hiç sıkma canını.
Canoski Canim 17 haftalığınz bana ilk zaman 4 kere yapıldı benide krktmaslardi kanama olunuyor diye asla olmadm hc krkma hc bi sorun olmuyor
Civciv53 zgeDenizKaramanAtmaca 36+5teyim gebeliğimin başından beri her kontrolde oluyorum ne bir kanama ne bir başka şikayet gerçekleşmedi bir önceki gebeliğimde de kanamam vardı ondada oluyordum hiç bir soruna teşkil etme z canım ayrıca riskli gebeyim rahim ağzı yetmezliğim var serklajlıyım düşün yapılmasa bize yapılmazdı
Brc7 Hayır tetiklemez, vajinal muayene sonrası kanama olsa bile ultrasondan değildir zaten kanama olacaktır ve olmuştur.
zgeDenizKaramanAtmaca herkese teşekkür ederim :) dediğim gibi alttan muayene ettiler . kese göründü ama bebek yok henüz dediler.
mmedinestlms zgeDenizKaramanAtmaca seni korkutmak istemem ama benim ilk gebeliğim de tutunma lekesi korkusu ile hastaneye gittim Alttan baktılar kanamam hiç kesilmedi iğneler ve progesteron hap ile bi süre ilerlemeye devam ettim sonra bende idrar yolu enfeksiyonu çıktı doktorlara söylediğim halde Bir şey olmaz su iç geçer dedi kana karıştı enfeksiyonum 13+6 iken bebeğimi kaybettim
zgeDenizKaramanAtmaca mmedinestlms benmde ilk gebeliğim 20. haftaya kadar iğne fitil ve progestan hap ile geçti o zaman da alttan baktılar ama alttan bakmak tetikledi diye aklımda hep korku kaldı. bugün dr a danıştım tekrar alttan bakmanın hiçbir zararı yok dedi senin o zaman kesende kanama alanı varmıştır şuan kese düzgün kanama alanı de yok dedi canım.
mmedinestlms zgeDenizKaramanAtmaca benim onun öncesinde gititğim de çocuk gayet sağlıklı düşük tehlikem falan hiç bir şeyim yoktu öyle ufak bi kanama oldu kahvemsi gibi ben korkudan hemen acile gittim ilk gebeliğim olduğu için gitmsesem de olurdu çok açık kahvemsi bir şeydi öyle Alttan baktıktan sonra kanamam o gün çok oldu arttı aynı adet olmuş gibi ve acile gitmeden bi gün önce normal özel hastanede muayenemi olmuştum gayet hiç bir şey yoktu
ArvenMom zgeDenizKaramanAtmaca hamileliğin başından doğuma kadar riskli gebelik olduğu için hep alttan muayene oldum riski falan yok öyle birşey olsa hiç bir doktor riske girmez korkmayın