Kızlar merhaba size beşinci günden yazıyorum. Ben daha önce mecburi sezaryen olduğum iicn bu kezde sezaryen oldum. Bebeğim iriydi suyu çoktu sürekli su sızıntısı şüphesi ile acile gidiyordum bütün testler negatif çıkıyordu ama bu sızıntı ne bulunmuyordu doktorum zaten büyüdü yeterince herşey yolundayken 37+5 almak istedi tamam dedim çünkü karnımda bişey olacak korkusu daha çoktu son günlerde..Daha önce ameliyat korkusundan genel anestezi olan ben simdi doktor tavsiyesi ile spinal seçtim. Ameliyat sabahına kadar çok korkuyordum.. ameliyathanye arkamda 9 yaşında oğlumu eşimi ailemi bırakıp giderken o manzara gözlerimin dolmasına sebep oldu. Zaten duygusal ve kaygılı olan ben herşeyi düşünerek girdim o kapıdan 🥹 son ana kadar anesteziden emin değildim ama anestezi doktoru tercihi bana bıraktı ve düşünmemi bekledi ben sonunda spinal dedim evet hızlı şekilde hazırlık başladı tekniker benim elimi kolumu tutup sakin sakin komut verirken anestezi doktorum iğneyi yapıyordu iğne gerçekten hiç korkutucu değildi çok abartılmış dedim zaten o kadar güzel bı ekip işi varki sürekli yönlendirme yapıyorlar bir anda yatmam ile ayaklarımın ağırlaşması başladı. Uyuştgumdan emin olduktan sonra hızlı şekilde ameliyat örtüleri serildi doktorum geldi asistanlari,çocuk doktoru,hemşiresi,anestezi doktoru ve teknikeri bütün ekip başımdaydi. Ben çok korkuyordum ama inanın ameliyat anı korkuldugu gibi değildi. Sürekli konuştular soru sordular şimdi şöyle olacak korkma dediler herşey güzel gidiyordu bir anda bebeğimin ağlaması ile bütün ekibin ayy sana çok benziyor demesi beni benden aldı 🥹🥹 o andan sonra benim için ameliyat bitmiş gibi ben sadece bebeğimi takip ettim bütün dikme işlemleri bitti anestezi uzmanı şunu sordu sence hangi anestezi. Bence spinal dedim bebeğimin her anını gördüm dedim ve bebeğimin ardından uyuşukluk geçtimi kontrolu bittikten sonra bende odama çıktım…herşey gerçekten düşündüğümden daha güzel ilerledi.
Ama size şunu söylemek isterim beni ameliyattan gönderirken dediler ki sakin dümdüz yatma anestezi başına çıkar. Ben üç gün oturarak uyudum. Kalcamda hep bir sertlik ağrısı oldu elim ayağım şişti. İlk gün o kalça ağrısından ağlamıştım dikiş ağrısından değilde. O an dedimki keşke genel olsaydım hiç bunları yaşamadım demiştim.
Şimdi size şunu söylüyorum amelyati görmek isterim sonrasında ne yan etkisi olursa olsun ilgilendirmez diyorsanız spinal seçin kesinlikle..ama ben görmesemde olur sonrası rahat olsun derseniz genel olun derim. Ben genelde sadece uyanırken tansiyonum yüksekti ve bir anda ağrıyla uyandım sonrasında hiç bir sıkıntı olmadı.. ilk ayağa kalkarken gözyaşları içinde kalktım çünkü gerçekten kalça ağrısı beni aşağı çekiyordu zorladı. Ama ben pes etmedim yinede direndim ve erkenden taburcu oldum doktorlarım dedi ki güzel iyileşme belirtisi gösteriyorsun çıkabilirsn.
Ona rağmen zorda olsa kolayda olsa bu bir ameliyat gerçekten sabır isteyen bir süreç. Ama sonu güzel evlatlarımiz için değiyor.
keşke her kadın normali tadabilse ama nasip işte ben 9 yıl ardından ssvd düşündüm ama cesaret edemedim risk faktörlerini taşıdığım için… Sanırım hep normal doğum icimde kalacak…
Evet benden bu kadar İnşallah en güzel doğumlar sizin olsun. ☘️☘️☘️Unutmayalım biz kadınız anneyiz her zorluğun üstesinden geliriz ağlayarakta olsa gülerekte olsa bu günler geçiyor her daim biz bize kendimize yeteriz💪💪💪