Kahvesever12 Kızlar hamileyim ve çalışıyorum doğum parası da almak istiyorum kaçıncı ayıma kadar çalışınca alabiliyorum biligisi olanlar var mı 🌸
Egeliiii Kahvesever12 son 3-4 ayın brütü üzerinden hesaplanır tekte de yatabilir taksit taksit de yatabilir sgk ya bağlı brütlerinizi biliyorsanız Google da doğum ücret hesaplama yazın tahmini bi rakam çıkarır size
Mervesoku Haftaya kadar çalışmış olmanız gerekiyor sonra doktorunuz rapor verecek onu iş yerine götüreceksiniz.. ☺️
Kahvesever12 Mervesoku doğum parası ne kadar alınıyor birde acaba benim doğum mart 20 gözüküyor 2025 değişir muhtemelen fiyatlar
Mervesoku Kahvesever12 şimdi şöyle brüt maaşınıza göre değişmektedir onu hesaplamaları gerekiyor ☺️ benim de o kadar bilgim yok ama bazılarının sigortası yüksek yatmakta bazılarının düşük ona göre değişir tutarda
iremhzl Sigorta dogum parasi benim anladigim rapor alicagimuz icin rapor parasi yatiyo buda maasa gore degisiyor galiba ben boyle anladim alanlar varsa aciklasin benimde dogumum ocak gibi calisiyorum
Lumlum iremhzl ben part time çalışıyordum 32 ye kadar çalıştım sigortam 16 günden yatıyordu 20bin doğum parası dün hesabıma geçti
Ayse_2807 Mervesoku nasıl hesaplanıyor acaba asgari ücret üstü alıyorum yüksek yatiyor sigortam bı bilgisi olan varmı acaba?
SenHepMercimekOlarakKalacaksin Lumlum dogum parasini devlet veriyor isyeri herhangi bir odeme yapmiyor degil mi? Bir de 4 ayin sonunda toplu olarak mi aldiniz odemeyi?
Lumlum SenHepMercimekOlarakKalacaksin işyerine analık raporunu verdim onşar bir ödeme yapmıyor devlet iş görmezlik olarak hesabınıza yatırıyor 4 ay sonunda değil de doğumdan sonraki haftada yattı Tek ödeme gözüküyor bir daha yatar mı bilmem
feldspar “Birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları içinse 600 TL tutarında bir defaya mahsus Doğum Yardımı ödemesi yapılmaktadır.” Aile ve sosyal hizmetler bakanlığımın sitesinden. Yani başvuruya bile değmez :)
Lumlum iremhzl toplu evet, maaşım düşükten yatıyordu 20 alıyordum ama resmiyette 12 falan gözüküyordu bundan dolayı doğum parası da az yattı