Merhaba arkadaşlar. Tıp 2 diyabetli bir anneyim. 12 yıldır. İlk cocuguma ve ,ikinci çocuğuma hamileykende vardı yani. Ayrıca protein kacagim da hamileliklerim öncesi mevcuttu. İkinci hamileliğim bir tık daha sıkıntılı geçti. Am şükür 2 Ağustos ta sezeryan ile oğlum dünyaya geldi. Şuanda kuvezde . antibiyotik tedavisi ve solunum sıkıntısı için tedavi göruyor. Birinci çocuğum dada yaşadığım için bunları Dr um olabilecekleri soylemisti. Gelelim sürece.
Aralık ayında hamile olduğumu öğrendim. Sonra kanamam başladi iğne ve fitil taledavisi gördüm. 9.haftada kanama bitti ama araliklarla 11.haftaya kadar devam etti. Sonra şeker ilacı kullanıyordum endokrin takibine basladim bıraktık.aclik için insuline geçtik.qrti.diyet ile devam ettik. 93 ile hamile kaldım .86kg ile 5.ayin sonuna kadar devam ettim.tabi bu süreçte kardeşimi ve babannemi kaybettim.psikolojik olarak kolay bir süreç gecirmiyordum. Sonra protein kacagim için nefroloji takipliydim. 24 saat idrar vs her işlem takip altındaydı. 4.aydan sonra şeker icin bı ilaç daha eklendi. Toklukklar yukseliyordu.
İki lli test yaptırdım down riski orta risk çıktı..ama olcumler ve ultrason temizdi. Detaylı dahil. Bebeğim hep önden gitti iki hafta . 7. Aydan sonra su yu fazlalasmaya başladı. Son ayda aşırı fazlaydı. Hatta gelişimi 3hafta öndeydi. Özellikle karın çevresi. 37+1de doğum oldu.sukur beklenen durumlar dışında. Bir şey olmadı. Şimdi bebisimin iyileşip yanıma gelmesini bekliyorum. On gün gibi bı sure dediler. Birinci evladimda bu süre daha uzundu . Oyuzden alıştım diyelim. Size en önemli notum su olur. Her ne olursa olsun her şey ters bile gitse Dr unuzun soyledigi tedaviye uyun.ama asla aklınıza kötü bir düşünce getirmeyin. Herkese kulaklarinizi tikayin. Bu süreçte çok zor zamanlar geçirdim çok. Ama beni ayakta tutan iyi düşünüp dua etmem oldu. Dilerim hepiniz bebislerinize sağlıkla kavuşun♥️güzel anneler