Feyza1906 Merhaba, 38 haftaligim bu sabah nişan geldi. Öncesinde sonrasında ağrım sızım yoktu. Çarşamba kontrolüm var sizce hastaneye gitmeli miyim, kontrol günümü beklemeli miyim. Nişan gelince en geç kaç gün sonra doğuyor ki
Nuib Feyza1906 bence gitmelisiniz riske atilcak bişey değil bu benimde ikinci doğumumda olmuştu hemen almışlardı beni sezeryana
Melisinannesiii Feyza1906 ilk doğumumda bnde nişan geldi ağrı yoktu ama açılma varmış gittim o gün suni sancıyla kızımı kucağıma aldım bi gidin içiniz rahat eder
Eceninanne Feyza1906 ablam da 1 ağustos ta nisan geldı. O beklıcektı doktora gıtmeyecektı. Annemın zoruyla gıttı hastane kapısında suyu geldı 20 dk ıcınde dogurdı. Ama ablamın sancısı da vardı duramıyr oturamıyrdu
Feyza1906 Gizem1992 Kereminannesi95 Eceninanne Mstfmom Melisinannesiii şükür doğum yaptım öğlen sonu dayanılmaz sancılar başladı geceye 4dakikaya bir düşünce gittim 1 saat içinde doğdu Nuib
Feyza1906 Melisinannesiii nst de ağrı çıkmadı alttan da muayene etmediler doktorum randevunu bekle dedigi için, hastaneden geldiğimden beri kasılmalar çok arttı yarını edebilecek miyiz bakalım
Melisinannesiii Feyza1906 Bnmde agrı yoktu sunıyı verene kadar agrı hissetmedim hiç sağlıkla alın İnşaAllah kucağınıza
Feyza1906 Melisinannesiii teşekkür ederim keşke açıklık var mı diye baktirsaydim düzensiz ama sık kasilmalarim var
Mstfmom İlk doğumumda nişanım geldi dra gittim alttan muayene etti suyumu patlattı , ikinci de sancım oldu çok az , duşa girdim duşta nişanım geldi sabahına doğum yaptım
Feyza1906 Mstfmom talihsizliğim pazar günü nişan kasılma başlaması hastanede benden başka hasta yoktu nöbetçi doktorda çok ciddiydi hastaneden kaçtım desem yeridir. Doktorum da tatilde 2gün dişini sık diyor nasıl olacaksa 😀
Kereminannesi95 Benim ilk gebeliğimde nişan geldi hazırlanıp doktora gittim ağrım sancım yoktu 4 cm açıklık var dediler kanamam olunca mecbur yatış verdiler yoksa eve göndereceklerdi sonra zaten suni sancıyla doğurdum. Doktorum herhangi bir kanama lekelenme ne olursa gel acile demişti tabi ne olur ne olmaz diye. Ağrı sancı bekleme herşey yolunda olursa evine dönersin zaten demişti.
Sariilayda16 benimde dünden beri bir baş dönmem oluyor başım dönmeye başladıktan sonra içim bulanıyor 37+5
Gizem1992 Feyza1906 nişan geldi ağrım yoktu ama hastaneye gittiğimde 6 cm açılmam varmş 2 saat sonra doğurdum
Lilyum_1 Benim nişanım geldi hatta cumadan beri parça parça geliyor doktorum kontrol ettiğinde cuma günü eline de gelmişti bu akşam tekrar o büyüklükde bi nişan gelmesi oldu hamileliğimde hep aktiftim pilates yürüyüş vs ama hala acıklığım yok sancım da yok 40+0 olduk ve artık gelsin istiyorum denemediğim yok kalmadı acılmak için başka ne önerirsiniz veya beklemediğimiz anda mı başlar doğumlar
miavega Feyza1906 çok merak ediyorum çok kişiden duyduğum için sormak istedim. Öğleden sonra Dayanılmaz sancılar başladı diyorsunuz ya geceye kadar beklemişsiniz evde. Nasıl dayandınız o süreci nasıl geçirdiniz saatlerce? Benim de ilk doğumum olacak, bir yandan herkes yapıyor ben neden yapamayayım diyorum bir yandan da böyle “dayanılmaz” şeklinde tabir edilince korkuyorum.
Eceninanne miavega ablamda gecenlerde aynı şeyi yasadı evde bıraz sabretti dıye gıder gitmez dogurdu. Kuzenim de ağrısı olur olmaz gitti dıye suni sancı vermısler doguramamıs sezeryana almıslar. Sezeryanda saglıklı b7r yöntem ama normal dogum isteyen bence hemen gitmemeli.
Feyza1906 miavega yok gözünüzü korkutmayin doğumda kişiye özel ilk cocugumda dayanılmaz değildi sancilarim. Zaten 5dakikada bire düşüyorsa açılma başlamış oluyor 10saniye anca sürüp gidiyor geldikçe derin nefesler aldım hafifletip daha çabuk gitmesini sağladı evde karnımı tutarak yürüyüp durdum daha kolay oldu. Doğumdan sonrasi kolay normal doğumun hemen ayaklaniyorsunuz öncesini de unutuverin geldi geçti diye birde kafanıza takmayın hissiz oldum olacak bitecek kafasıyla daha rahat oluyor
Gizem1992 miavega benm hıc sancım yoktu hafif adet sancısı bile nişan geldi hastaneye gittim 6 cm acılmam varmş ama hıc sancı hissetmedim yanii herkesin aynı olacak diye bişey yok korkma
miavega Eceninanne ben hastaneye gidip gitmemesinde ya da saat kaçta gittiğinde değilim ki. Bence de ne kadar uzun süre evde sancı çekilirse o kadar iyi tabii ki su vs gelmediyse. Ben burada dayanılmaz şekilde sancılara nasıl dayanıldı onu merak ediyorum 😅 bu şekilde tabir edilince çünkü dayanılmaz sancılarsa dayanılamaz geliyor. Demek ki dayanılabilir sancılar çekiliyor. Anlatabiliyor muyum bilmiyorum.
Eceninanne miavega anlıyorum. O acılara evde katlanabılecekmıyım ne kadar ağrılı onu dusunuyrsunuz bende bılmıyrm dayanılmayacak kadar zormu. Gozunuz korkmasın ama ya olumsuz düşünmeyin dayanırım cok zor degıldır dıye dusunun . Valla ben ablamda gordum dolasınca bıraz gıdıyor dıyor. Dus aldı 2 3 kez merdiven cıktı oturamıyor yerinde duramıyor elbette kolay değil ama bence cok cok kotu ağrılarda degil ya. Ben sezeryan oluryrm o ağrıları yasamadım. Dusunuyrm cok agır dayanılmaz olsa kım dusa girip dus alır yuruyus yapar bekler kı insan kendini hastaneye atardı. Korkmayın yaa🙃
gdaslik miavega sancılar dayanılabilir boyutta oluyor. 2 hafta önce ikinci doğumumu yaptım. İlki su gelişli suni sancılı ve uzun sürmüştü bunda evde beklicem öyle gidicem diye düşündüm. Gece 3 de başladı sancılarım 5 dk da bir geliyordu. Sabah 7 de hastaneye girdim 8cm açıklık vardı hatta doktorlar nasıl bu kadar sakin kalıyorsun diye sordu çünkü aşırı dayanılmayacak değil dedim. Ama suni sancı aldığımda 8-9cm de yerimde duramıyordum ağrıdan. Tabi suyun önden gelip gelmemesi de sancı boyutunu etkiliyor benim su kesemi tam çıkış zamanı patlattılar.
miavega Feyza1906 38.haftadayım da biraz korku biraz endişe biraz heyecan hepsinden var 🥹 teşekkür ederim açıklamanız için 🌸