Beyza692 Sağlıkçı arkadaşlarım cevaplarsa sevinirim Çalışabilir izni aldıktan sonra rapor veya izin Kullanırsam bu doğum izninden mi düşer acaba yoksa ağrı mı değerlendirilir
Htcegmndnz1 Beyza692 hayır canım düşmüyor bende 32. Haftamda uzattım 37 e kadar o sürecte kendi iznimden de kullandım ayriyetten bir hafta da rapor yazdj doktor yani düşmedi çünkü gebelik iznini sen doğum sonrasına erteledikden sonra doğum sonrası sürec başlayacak yasal sürecte 37 de başlatıyor
merysss1 Beyza692 ben de kamuda çalışıyorum. Şu anda 32+5 oldum. 32+0 da çalışabilir aldım ancak Hafta başından beri ağır grip geçiriryorum. Önce iş yernden 2 gün aldım geçmedi grip. Sonra sağlık ocağından 1 hafta rapor aldım. Bizde düşülmediği söylendi analık izninden. Kaldı ki mantıklı olan düşmemeleri çünkü ben şu anda gribim ve bunun analık kaynaklı çalışmamamla alakası yok. Neden sırf grip olup rapor aldığım için analık izninden düşsünler üzücü olur.
Denizlerkadar Htcegmndnz1 657 devlet memurları kanununa göre fiili çalışmayı esas alır yani izin veya raporu düşer devlet memuru mu değilsiniz yoksa amirleriniz mi bilmiyor
KUZUCUK01 Çalışabilir aldıktan sonra izin rapor kullanamazsın diye birşey yok, kullanırsın ama doğum izninden düşer. Çalıştığınız kurumun personel işlerine bunu bu şekilde sorun, düştüğünü söyleyeceklerdir.
Htcegmndnz1 Denizlerkadar alla alla ben olan şeyi söyledim yani bilmesem demesdim heralde kullandığım şekli söyledim sağlıkciyim hastanede çalışıyorum kafama göre de söylemiyorum 2017 de bunu yaşadım yani
Denizlerkadar Htcegmndnz1 ben size yalan söylüyorsunuz demedim zaten kullanmış olabilirsiniz ama kanuna aykırı bu, ben de devlet memuruyum kullandırmadılar ve 657 deki maddeyi gösterdiler
Htcegmndnz1 Denizlerkadar Denizlerkadar evet inisiyatif olarak veriliyor sanırım yani sonucda bir hafta izin kullanmayi göz ardı edebiliyorlar kalkıp 20 günden bahsetmiyorum bile soruyu soran arkdas gün vermedi sadece düşüyor mu diye sordu bende bua hitaben benden düşmedi dedim 1 hafta izin kullanmistim çünkü ordan iyi hatirliyorum
ftetcdr Ben çok araştırdım arkadaşlar insiyatif kullanıp düşürmeyen kurumlar var çok çok az da olsa bende sağlıklıyım hastane düşürürüz annelik izninden dedi ama başka hastanede izin alıp düşmeyen arkadaşlarım olmuştu
Denizlerkadar ftetcdr Elbette insiyatif alanlar vardır fakat aynı kurumda olup kullanamayan şikayet ettiğinde sıkıntı çıkar, ben jandarmayım bizde insiyatif maalesef yok bilmeyen personelciler varsa dediğim gibi kullanan oluyor ama emsal gösterildiğinde soruşturma başlatıyorlar maalesef
Denizlerkadar Htcegmndnz1 Elbette anlıyorum, şanslıymışsınız keşke hepimiz kullanabilsek ama kurumdan kuruma amirden amire değişiyor maalesef 🤷🏻♀️
Htcegmndnz1 Denizlerkadar dogrdur kurumdan kuruma değişmeler oluyordur çalışma saatlari bile çok değişiyor