Harfrakam Kızlar 9 gün önce sezaryan oldum ve bebeğimi ilk günden beri emzirmekte zorluk çekiyorum gogusumu tutamiyordu ben de bilmiyordum ucunu emiyor zannediyordum meğerse o kahverengi kismindan ediyorlarmış öğrendim bazen tutuyor bazen tutamiyor yine sut sahip biberonla veriyorum ilk gün mama vermiştim bi kaç geç emzirmeye nasil alistirabilirim biberon vermek istemiyorumm
01180322 Harfrakam emme refleksiyle doğar bebekler, rahat bı pozisyonda bebeği kndinize yakın tutup başta yardımcı olun ağzına verin , elinizi makas şeklinde değilde gogsunuzun altına koyun yarım çukur şekilde tutup hafif kaldırın , alisacktir.
Selen01 Harfrakam meme başı ile kahverengi kısmı dudaklarını açıp yerleştirin acıyorsa doğru emiyordur. Yutkunma sesinden anlaşılır içtiği. Pes etme sürekli denemen lazım . Bebeğin çene kasları geliştikçe iyice çekibilecek, süt üretimin de artacak.
Esum48 Harfrakam canim ben de sali gunu sezaryen oldum 3 gun ayni skintiyi yasadim hem sutum gelemedi hem ucunu tutamiyodu. Bi tane minik pompa var gogus ucu cikartici. Onunla birkac vakum yapiyorum emzirmeden hemen once. Ucu hemencik cikiyo bebek tutuveriyo. Sutum yokken de yine veriyodum memeye. Siringaya mama cekip kenardan onu sıkıp memeyi emmesini sagladik hastanedeki ebeler oyle gosterdi. Ve 3.gun sonunda cok sukur sutum indi. Hala uç sorunu yasiyorum onu da dedigim gibi pompayla hallediyorum kesinlikle ise yariycaktir moralini bozma ve dene ☺️ ben ilk zamanlar her emzirme esnasinda agliyordum beceremiyorum emziremiyorum filan diye bi tane ebe bu yontemi gosterdi ve mutluyum artik☺️
Esum48 Harfrakam eger emzik verdiginizde yada parmaginizi dokundurdugunuzda da emmekte zolraniyorsa dil bagi vardir boyle bir durum var mi
Harfrakam Esum48 hayir yok göğsümü arada tutuyor arada tutmuyor bende mecburen sagma makinesiyle sağıp biberonla veriyorum
Kdz Harfrakam aynı sorunu 15 gün boyunca yaşadım benim bebegim hiç tutmadı beni 15 gün boyunca az çok sağıp verdim sütümü çok üzülüyodum emmiyo diye 15 gün sonra çok şükür tuttu göğsünü ağzına ver çenesi göğsüne degsin bebeği iyice kendine çevir iyice yerlessin memeye yoksa geri bırakıyor sagdigin sütten şırıngayla göğsünden damlat öyle öyle emer alışır merak etme tutmasa benim bebeğim tutmazdi
Kdz Harfrakam sağıp biberonla verme çünkü ona alışıyor bebeğim emiyodu sadece 4 dk sonra bırakıyor tutmuyodu çünkü biberonla ağzına çok gitmesine alışıyor
dlrdnmzaln Canım hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum. Ama İzmir’de çocuk hastanesi var onun üzerine yazıyorum. İlindeki hastanede de böyle bir bölüm var mı diye öğrenebilirsin. “Sosyal pediatri” bölümüne gidersen emzirme eğitimini çok güzel veriyorlar bilgin olsun. Fazlasıyla emek harcıyor uğraşıyorlar sana öğretmek için ben geçen hafta 40 dakika boyunca emzirme eğitimi verdiklerine şahit oldum.
busraltin Harfrakam silikon göğüs ucunu dene istersen benim bebeğim de normal memeyi almadı ucum da yoktu zaten yine burdan birinin önerisiyle aldım o beni rahatlattı onla emziriyorm bebeğimi inşallah normal mememi de alır birgün
Eda1254 Harfrakam göğüs ucunuz yoksa göğüs ucu işin plastik olan aparatlar var onlardan kullanabilirsiniz