Hassas içerik yazma sebebimi bir kaç cümle sonra açıklayacağım, negatiften etkilenirim diyen ilk kez anne olacaklara tavsiyem okumamaları.
Bulantı vs herhangi bir olumsuzluk yaşamadan 32.haftaya kadar gelmişken 32.haftamda (doktorumun demir ilacını değiştirmesi sebebiyle) ani bir ödem ve kaşıntı problemim başladı, sorunun demir ilacını olduğunu anlamamız 2 hafta sürdü ve sonrasında son haftaya kadar ödemden kurtulamadım, yani demir ilacı olmasa pozitif bir gebelik hikayem oldu.
Gelelim doğuma…
Hassas içerik olarak işaretledim, çünkü hurada her gün pozitif doğum/ pozitif normal doğum/ pozitif sezaryen doğum hikayelerini okudum. Günlerdir yaşadığım şeyin negatif olduğuna inandığım için yazmak istememiştim ama fark ediyorum ki her doğum kolay olmak zorunda değil. Özellikle ilk doğumu yapacak bir anneyseniz lütfen kendinizi bir şeylere şartlamayın.
39.hafta kontrolümde doktorum 39+6ya kadar normal doğumum başlamazsa 40+0da beni sezaryene alacağını söyledi, çatı muayenesi açıklık kontrolü vs hiç yapılmadığı için (özel hastane) sürekli içimde bir tedirginlik vardı. Pilatesler, yürüyüşler, merdiven çıkmalar, hurmalar, çaylar her yolu denedim doğumu başlatabilmek için ama başlamadı. Emekli bir kadın doğumcu tanıdığıma sordum ne yapabilirim diye, ilk doğumun bu bi açıklık kontrolü çatı kontrolü olmadan doğumun başlayacağını sanmıyorum dedi. Onun bu sözü aklımda olduğu için cuma akşamı (39+6) doğum hastanesine gittim, nasılsa ertesi gün sezaryen olacağım, hiç değilse içimde kalmaz diye düşündüm. Doğum hastanesi aciline gittiğimde doktora sanırım nişanım geldi bilmiyorum dedim ve o da ebenin muayene etmesini ve nst çekmesini söyledi. Ebe dur nstden önce muayene edelim nst çekilince çıkarsın direkt dedi. Muayene etmek için elini atar atmaz suyum patladı ve ebenin üstü başı sedye yerler hatta duvar bile amniyon olmuştu ve bir anda korkuyla tedirginlik arası bir hisse kapıldım ne yapacağımı da bilemedim. Kapıda annem ve eşim vardı beni görünce şok oldular, doktor direkt doğumhaneye gönderdi. Doğumhanede doktorun gelişini bekledik ultrason ve tekrar açıklık kontrolü için doktorun gelmesi 30dk sürdü, ebenin ilk muayenesinde 1cm olan açıklık 30 dk sonra 4cmdi. Doktor ilk gebelik değil mi maşallah sabah doğurursun dedi.
Hastaneye gidişimiz 22:45
Doktor muayenesi 23:15
Bir taraftan ebelerle sohbet ediyoruz, bir taraftan evrakları imzalıyorum derken karnımda bir şeyler hissetmeye başladım gülerek ay regl ağrısı böyle bi şey mi 10 aydır adet olmuyorum falan deyip gülüyorum, aynı anda da dopumhanede bir kız var sürekli ah uh sesler çıkardığı için içimden ay ne kadar nazlanıyor falan diyorum, çünkü burada okuduğum hikayelerde hiç böyle şeyler yok, herkes giriyor palates yapıyor sancıyı squatla karşılıyor sessizce doğuruyor. Neyse ağrılarım artmaya başladı, lağman yapıldı, ben bir duş alayım dedim çıktım ağrım geldikçe squat yapıyorum falan derken tam 1 Ben artık ahhlamaya başladım ama tabiiki kısık sesliyim, yandaki kızı kınadıktan sonra ses cıkaramazdım (35.saatinde doğurmuş oldu o kız, sesinin o kadar az çıkması da halsizliktenmiş bu arada). Nst de sancılara bakıyorum, ebe geldi bi kontrol edelim suni sancı takalım hızlsın diye sonra kontrol etti dedi ki kız naptın 7cm açılman sen ezanla doğurursun suniye gerek yok. Ben tabi iyice gaza geldim, daha derin squat yapıyorum yere çömelip oturuyorum falan saat tam 2de ben kendimi tutamaz hale geldim ve bağırmaya başladım, sancı geliyo bağırıyorum geçince susuyorum derken 2:30da tuvalete kalkmam lazım dedim asistan doktor da oradaydı o sırada saçmalama ilk gebeliğin bu kadar hızlı ilerlemez vs diyor, sonra ebe kontrolünü yaptı ki 10 cm açılma silinme tam doğum başladı. 2:30dan 4:17ye kadar yaklaşık 30 saniyelik sancı molaları dışında hiç durmadan ıkındım ve bağırdım. Bağırma çocuğun kafası çıkmıyor diyorlar, diyorum ki o kafası değil. Suyum patladığı için karnımda beneğin her hareketi dılardan görünebilir hale gelmişti, hami çarşafın altında hareket eden oyuncak gibi düşünün. Hayır o kafası değil kafası yukarıda diyorum bana inanmıyorlar, asistan bağırıyor ya bi kes sesini artık başım ağrıdı Allah kahretsin vs diye. Saat 4:17 hiç unutamıyorum, asistan kendisi muayene edince bi anda herkes birbirine baktı odadan çıktılar bir şey oluyor farkındayım ama ne olduğunu anlamıyorum aradan duydum ki omuz geliş dediler. Bir ebe sağ kolumun üzerine oturdu diğeri sol kolumun üzerine oturdu karnımın şeklini değiştirmeye çalışıyorlar ben hem ağlıyorum hem bağırıyorum diyorum ki Allah rızası için şu hastanede bir tane mi anestezici yok gelsin sedasyon yapsın epidural yapsın bi sey yapsın, acilen doktoru çağırdılar. Geldi muayene eder etmez sezaryen dedi, zaten ağlıyorum bağırıyorum ıkınmamaya çalış bebeğin omzu dışarıda diyorlar. O haldeyken sedyeye aldılar, kapıda annemle eşimi gördüğümü hatırlıyorum ama hayal bile olabilir emin değilim, hala kendimdeyken bağırta bağırta sondamı taktılar. Ellerimi kollarımı bacaklarımı hatta göğsümü bile masaya bağladılar, anestezici sol kolumun yanında elinde enjektörle bekliyor yalvarıyorum diyorum ki ne olur bas sadece 10 saniye dayanamıyorum…
Adamın ilacı bastığı anı hatırlıyorum, o sırada ebenin biri bacaklarımın arasından çocuğumu içeri itiyordu ve hissediyordum, son hatırladığım cümle Allah belanızı versin Allah belanızı versin diye sayıklayışım..
Doğum raporunda bebeğimin doğum saati 5:17, Ben bundan tam 7 saat sonra gözlerimi yoğun bakımda açtım. Seslerim tüm hastaneyi inlettiği için annem ve eşimle birlikte herkes bana dua ediyordu. Bebeğimi 7 saat sonra gördüğüm için sütüm de gelmedi (bu 7.gün çok şükür sağarak biraz biraz almaya başladım).
Sonuçta elimde suni sancısız, çok kolay açılmalı yaklaşık 3 saatte tam açılmaya gelmiş ama 2.5 saat ıkınıp çıkaramadığım ve bana 4 vajinal dikişe sebep olan bir normal doğum ve üzerine travmalı bir sezaryen doğum kaldı.
Bugün kendimi daha iyi hissettiğim için bunları anlatabildim, en azından herkes gibi kolayca doğuramadığım için kendimi suçlamaktan vazgeçtim.
Umarım siz kolayca, hızlıca hemen doğurursunuz ♥️ olumsuzluklar olabilir, ama lütfen kendinizi kötü hissetmeyin. Bazı doğumlar zor olabilir ♥️
Not: Sanırım happy kids’e geçme zamanı 😊