SudeUu bu soruyu duymaktn öyle sıkıldım ki artık gerçekten. Birincisi sizin bedeniniz bu kararı en iyi siz verirsiniz. Her doğum farklı. Sezeryanı çok zor atlatanda var (misal ben) normal doğumu da çok zor atlatan var. Aynı şekilde her ikisinide çok iyi atlatan var. Bu tamamen vücut yapınıza, ağrı eşiğinize ve en önemlisi bilgi sahibi olup olmamanıza bağlı. Türkiye de daha perine masajının nolduğunu bilmeyen binlerce gebe var, oysa aylar öncesinden eğitim alınsa, ıkınma egzersizleri yapılsa gayette güzel bir doğum geçirilir. Normal doğumun aslınsa dikişsiz yapılmasıdır makbul olan. Ama Türkiye de hemen ıkınmanın bile nasıl yapıldğnı bilmeyen gebeler malesef epizyo yemek zorunda kalıyor. Diğer bir mevzu, ben 7 sene sene önce zorunlu sezeryan oldum. Detay anltmak istemiyorum ama bir seçim şansım olsaydı asla tercg etmezdm. Hele ki hemşire olduktan sonra hem iki doğuma canlı şahit olmuş biri olarak tercihim normal doğumdan yana olurdu. Ülke son zamanlarda ne hale heldi bilmiyorum, normal diyince herkes gözlerini belertiyor. Dünya starları bile normal doğuruyor😂 bıçak altına yatmak marifet değil. Kendini normal doğuma haızrlarsan mis gibi bir doğumun olur. Ben sana şunu yap bunu yap diyemem. Ama sezeryanı kolay sanıp onu seçmen çok mantıksız olur:):) o da asla kolay değil. Normal doğumda bebek çktığı an herşey bitiyor. Keşke ülkede eğitim artsa da gebeler ameliyat olmayı bu kadat normalleştirmese. Zira bebek için bile en sağlıklısı normal.