Herkese merhaba,
Çok soran yazan bekleyen vardı hanımlar dönebildiğimi cevapladım ama yazamadıklarımda oldu o yüzden bende hikayemi paylaşmak istedim doğum yapalı 15 gün oluyor anca fırsat bulabildim…
Öncelikle ben 3 yıl evvel pandemide de 2. sezaryenimi olmuştum çam sakurada çok memnun kalmıştım o yüzden bu 3. gebeliğimdede orayı tercih ettim baştan beri hep orda takipliydim bu sefer ama önceki sezaryenim kadar çok mükemmel geçmedi diyebilirm…yorucu ve ağrılı ama herşeye rağmen güzel geçen bi gebeliğim oldu son haftalar ama baya zorlandım bide sıcaklara denk geldiğim için artık bir an evvel sezaryen olmak istedim son kontrollerime gidip geldim normalde orası 37. den sonra gün veriyor ama o hafta bazı sebeplerden dolayı gün verilmedi 38+2 de günümü aldım 18 temmuz’a (38+5 e) gün verildi..
Sabah 7.30da 8 saat açlıkla acil kadın doğum yeşil alandan giriş yaptım. Önce karın usg ve alttan muayene oldum sonra evrak imzaları atıldı eşimden ve benden imzalar istendi bilgilermiz alındı sonra damar yolum açıldı kol etiketim takıldı ve oturup bekledim..
Odam ve katım belli olunca yarım saat sonra servis katına çıkarıldım annem ve eşyalarım benden sonra odaya geldiler..
- Kat 3 servis alanındaydım odam 2 kişilikti kapı tarafına denk gelmiştim o yüzden çok hoşuma gitmemişti hastanede 2 yakınım çalışmasına rağmen yoğunluktan tek kişilik oda ayarlanamadı çok önemsemedim neyse..
Bi paket verildi üzermi değiştirdim ve ameliyat önlüğümü varis çorabımı bonemi giydim nstye bağladım…
Ne zaman doğuma alınacağımı sorduğumda sıraya göre alıyoruz dedi hemşire ve sonda takmaya geldiler burda benim stresim başladı çünkü ameliyathanede uyuşukken takılmasını istedim çünkü idrar yolu enfeksiyonum beyaz akıntım olduğu için yanma yapacaktı önceki doğumumdada yaşfığım için söyledim ama burda öyle bi uygulama yok burda takmak zorundayız diyerek sondam takıldı..
Çok geçmeden ameliyathaneye indirilmek üzere götürüldüm saat 9 civarıydı annemle vedalaştım…
- Kata indirildim çok soğuktu bi yarım saatte orda gözlem yerinde bekletildim bu sürede biraz stres oldum açlıktan ve soğuktan midem bulanmaya başladı sürekli dua okudum içimden Rabbi yessiri, inşirahı okudum…
Sonra ameliyathaneye götürüldüm hazırlıklarım yapıldı ekip hep kadındı doktoru bekliyoruz dediler doktorum Emrullah Akay dı bu arada ismi randevularda hep görüyordum ama hiç öuayeneye denk gelmemiştm neyse doktor geldi merhaba nasılsınız falan konuşmaya başladık çok heyecanlı olduğumu midemin bulandığını söyledim normal dedi sakin kalmamı söyledi ikinci bi damar yolumu açtı çok acımıştı sonra oturup pozisyon almamı söyledi öncekindende bildiğim için iyice kambur olup hiç kıpırdamadan bekledim temizleyip iğnemi yapmaya başladı iğneyi çok hissetmedim, şimdi iğneyi yaptım şuan ilacı veryorum dedi ilaç gelirken burnuma koktu iyice midem bulandı başım döndü sonra bi sol bacağımda elektrk çarpması oldu normal dedi sonra uzandım doktor bana biraz uyku halinde olacağımı bebeği görecek kadar uyanık olacağımı sonrada dern bi uyku çekeceğimi söyledi doltor tamam dedim uzandım üzerlerm örtüldü sıcaklık hafif inmeye başladı ama ayak parmaklarımı hala hissediyordum ben uyuşmadım hala dedim normal dedi yine önce his gider sonra acı gider dedi bu sırada karnıma buz gibi solüsyon vs döktüler sadece göbek kısmımın açık kalan yerine iğne batırmaya başladılar 5-6 kez hızlı şekilde çok acımıştı ahh diye bağırdım hissediyorum ben ama dedim hemen başladınız mı dedim sakin ol bişey yok dediler ama sonrası bende yok uyutulmuşum…
Bebeğimi hiç görmedim hiç haberm olmadı uyanık olucaktım sözde ama muhtemelen uyuşmadığım için tamamen uyutulmuşum uyandığımda hala ameliyat masasındaydım ama baya ağrım acım vardı direk noluyo daha bitmedimi çok ağrım vardı uyuşturmadınızmı gibi söylenmeye başladım bebeğimi sordum gayet iyi dediler sonra bana bitti bitti bişey kalmadı falan diyorlar bi yandan karnıma tampon ypıyorlar bastıra bastıra en son bandım yapıştırıldı hepsini hissettim sonra üzerim temizlendi örtüm örtüldü ve yatağıma alındım…
Ama nerdeyse ağlayacağım çünkü ağrım çoktu o sıra ağrı kesici yapın nolur felan dedim tamam odaya çıkarıldığında yapılacak tansiyonum o sıra yükseldiği için gözlemde bekletildim yine bi süre 10-15 dk kadar sonra odaya çıkadıldım…
Hemşireler geldi ağrı kesicim yapıldı kalçamdan serumlarım takıldı 2-3 kez karnıma bastırıldı onuda baya hissettim yalan yok çünkü uyuşuk olsaydım hissetmeyecektim bide alttan elle muayenem oldu kanama kontrolüm yapıldı onu çok hissetmedim, ayaklarımı oynatıyordum yani hatta hemşirede şaşırdı uyuşukluğun çabuk geçmiş diye ben ama hiç uyuşmadığımı düşünüyorum..
Bi yarım saat sonra kendime gelebildimm serumlar ağrı kesiciler anca fayda vermişti şöyle söyliyim önceki sezaryenimde spinal olmuştu ama ilk 6 saat belden aşağım uyuşuk olduğu için çok rahattım ağrım acım olmamıştı bunda neden böyle oldu 3. sezaryen olduğu için mi uyuşmadım ağrım çok oldu bu sorularımın cevabı pek yok çünkü sorsamda bazen olabiliyor diyorlar net cevap vermiyorlar…
Neyse çok şükür benden hemen sonra bebeğim gelmişti sütüm hemen gelmedi önceki 2 doğumumda hemen gelmişti bunda biraz stresten kaynaklı sanırım ilk günler yok denecek kadar azdı 2. Gün mama takviyesine geçtk az da bi sarılığımız oldu ama çok şükür oda geçti..
Doğumdan 3 saat kadar sonra yürütmek için geldiler sondam çıkarıldı üzerimi değiştirdik ilk kalkışta çok zorlanmadım Allah tan, direk karşıya baktım bikaç adımdan sonra yattım sonrasında sık sık yürüdüm gaz sancım çok olmadı ve yürüdükçe açıldım kendime daha iyi geldim size tavsiyem ağrınızda olsa sık sık yürüyün…
Günde 3 kez ağrı kesicilerm yapıldı onlarda rahatlattı..
- Gün bandım çıkarıldı pansumanım yapıldı dikişlerm ipli dikişti koca koca dikilmişti iple bu sefer dikişlerimi hiç beğenmedim öncekiler estetik dikişti bunda iple dikilmişti sordum burda böyle yapıyoruz dediler 3 olduğu içinmi böyle oldu anlamadım ama benden evvel arkadaşım da 3. Sezaryenini olmuştu aynı yerde onunki estetikti yani bide dikişlerme canım sıkılmıştı 10 gün sonra lohusa polikliğine gelip aldırmamı söylediler…
Perşembe sabah yatışım olmuştu Cumartesi akşam 6 gibi çıkış yaptık taburcu olduk..
Ziyaretçi alımı vardı ama herkesi almıyorlar eşim günde 2 kez geldi gitti yarım saat..
Şimdilik bu kadar yeterince uzun oldu yine merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim şimdi baya iyiyim çok şükür kendi işimi kendim görebiliyorum korse kullanmayada başladım Allah herkesi hayırla sağlıkla kurtarsın kızlar dualarım sizinle🥹🤍