Eflinilknur Oğluma Kuran’da geçen isim arıyorum kızlar kızımın adı eflin eşim Cihangir göktug Alparslan falan istiyor kayinpederim benim adımı koyun falan dedi İsmail Aras dedik ama içime sinmiyor güzel bir isim arıyorum fikri olan varsa yazsın lütfen
Cansu-2600 Eflinilknur Kızının adına uygun olarak Eymen koyabilirsiniz hem Kuran’da geçiyor hemde anlamı güzel. Bende Kuran’da geçen isim istiyorum Eymen düşünüyordum ama sonradan ömer ismine karar verdik 🤗
Sulenur98 Eflinilknur bizde Kuran’da geçsin diye anlamı olsun diye 40 haftaya kadar isim bulamadık eşimde aynı han Göktürk Kaan gibi isimler istiyordu Alihana karar kıldık sonunda
eozlem Eşiniz de benim eşim gibiymiş. Ben de Kuran’da geçen bir isim istedim hep ama tutturdu biz Arap değiliz Türk’üz, hayatta koymam. En son Oğuz Kağan’da karar kıldık ama hala içimde. İkna edebilirsem en azından kulağına farklı bir isim okutacağım.
Eflinilknur eozlem erkekler sanırım biraz böyle heybetli isimleri seviyorum bende seviyorum ama Kuran’da da geçsin istiyorum o yüzden değişik bir isim bulamadik maalesef Cihangir olsun dedik ama önüne yada arkasına uyan bir isim de bulamadım
Ebrucar eozlem Kuran’da geçen her isim güzel veya kutsal değil sonuçta. Kuran’da geçiyor diye Ebu leheb mi koyalım. Ve Kur’an arapça indi diye arapça da kutsal değil. Anlamı güzel olan herhangi bir dilde ama öncelikle kendi dilimiz olması daha önemli bence de🙂 sonuçta Allah sadece Arapları yaratmadı ya da sadece arapça mı biliyor. Bakış açısı böyledir muhtemelen eşinizin de 👍🏻
Eflinilknur Moonfaced Metehan da düşündük kuzenim koyuyomus 5 hafta var aramizda 😂 isim konusunda çok şanssizim galiba ya🥹
Eflinilknur Mihrimer Yusuf da çok güzel ama enistemizin adı kayinpederim küplere biner benim adımı koymadiniz falan diye 🤣
Moonfaced Eflinilknur Ben Kerem koyacağım hem eski hem popüler bir isim anlamıda harika Selim de çok naif bir isim soyadımıza uymadığı için tercih etmedik
Eflinilknur Momybaby Ömer ismini eşim sevmiyo yusufta dediğim gibi enistemizin adı yoksa ben ikisinide çok seviyorum 🥹
Eflinilknur Momybaby evet Eymen güzel nir isim ama çevremdeki bütün etmenler aşırı aşırı aşırı yaramaz gözümüz korkuyo 😂