Merhaba hamişler, öncelikle aranızdan 40+0 haftada aranızdan elendim. Sizlere de çok güzel doğumlar nasip olsun inşallah 🤲 haftalarca burda doğum hikayeleri vs okuyordum bana da yazmak nasip oldu. Gelgelelim doğum hikayeme. Gebeliğim boyunca ekstra hiçbir problem yaşamadan çok güzel hamilelik geçirdim. Öğretmenim ve 32. Haftaya kadar da çalıştım. Hiçbir zaman hamileyim diye yatmadım. Neyse, 38. Haftada 1 cm 39 da 2 cm ile 40. Haftaya kadar geldim. 38 den sonra doktorum bol bol yürüyüş yapmam gerektiğini söylese de sürecin en başından beri zaten hareketliydim. Ama 40+0 Haftaya kadar ne sancı ne bir şey hissetmedim. “Benim kız üşengeç, keyfine düşkün derken” 40. Haftada nişan geldi. Ve nişan gelmeden önce hiç belimde ve kasığımda bu kadar net ağrı hissetmemiştim. Anladım farklı olduğunu. Hemen doktoruma ulaştım kontrol amaçlı nst ve açıklık kontrolü için hastaneye yönlendirdi fakat. Hala 2 cm üstelik çok belirgin sancim da yoktu. Eve geldim. Gece, her saat başı 1 2 kez uyandim bel ve kasık ağrısına fakat yine belirgin değil uyumaya devam ettim. Sabah doktoruma kontrolüm vardi ve doktora gittiğimde 5 cm olmuştum bile. Doktor hemen yatış istese de biraz eve gidip duş almak kendimi hazırlamak istediğimi söyledim. İyi ki de öyle yapmışım. Öğlenden sonra hastaneye gelmemi söyledi doktorum. Zaten hastane yakın olduğu için istediği saatte hemen hastaneye ulaşabilirdim. Neyse evde duş vs kendi bakimlarimi yaptıktan sonra sancılarımın artik daha belirgin olduğunu fark ettim önce 15 dk da bir daha sonra 10 dk da bir şeklindeydi. En son arabaya binerken 7 dk ya düşmüştü ve hastaneye gittiğimde de 7 cm olmuştum bile. Sonrası 5 dakika 3 dakika derken hop doğumhane ve tam açıklık olmuştu. 3 te geldiğim hastanede 1 buçuk saat sancı çekip 10 dk sonra bebeğimi doğurdum. Herkes zor ama bebek doğunca geçiyor diyordu gerçekten öyleymiş.. Minik prensesim su an yanımda yatıyor 😍 hep çok kolay doğuracağım ve çok güzel olacak diyordum olumlamamı her zaman bu yönde yaptım ve öyle de oldu. Güzel düşünün güzel olsun hamişler. Hepinize su gibi doğumlar diliyorum 😍🤲