aysess
Uzun bir hikaye olacak arkadaşlar .
Oncelikle hamieligimi çok şükür rahat geçirdim, herhangi bir sağlık sorunu yaşamadım. Artık son haftalarda gelince bebiş için sabırsızlanıyordum bu nedenle evde sürekli iş güç yapıyor aktif geciriyordum. Ama son haftada bile Nst de sancim çıkmıyordu. Dr çatı muayenesinde açıklığa bile bakmadı zaten birsey yoktur diye. Doğum için hiçbir belirti olmayınca artık 41 leri görürüm diye düşünüyordum, kendimi yavaş yavaş sezaryan fikrine alıştırmaya baslamistim, bu yuzden. 39+2 de hastahaneye gittim o günde uzun bir Nst çekildim ama hicbirsey yoktu .eve döndüm. Çok yorulmustum, uzanıp uyuya kalmisim. Hafif kasik ağrım vardı uyurken de .Gece saat 4 civarı bir ıslaklık hissettim ,birşey akar gibi. Hemen wc ye gittim. Pembe sulu birşey gelmişti.Pijamamda ıslanmisti, iki defa değiştirdim ama öyle su boşalması
gibi olmayınca ne olduğunu anlamadim. Yavaş yavaş gelmeye başladı. Ped değiştirdim bir kaç kere hepsi pembe sulu şey geldi. Ablamı aradığımda suyun geliyor dedi. O sıra sancilarim hafif hafif gelmeye başlamıştı.Sakince hazırlandım. Saçlarımı düzlestirdim esyalarimi hazırladım. 5.30 da hastahanedeydik. O arada hafif hafif sancilarim birazcık artmaya başlamış, 10 dk sonra 5 dk düşmüştü. Ebe 1 cm açıklık var dedi, suyum tamamen gelmiş meğer, kesede patlamış.
7.30 da kendi doktorum geldi, o da 1 cm var, saat ikiye kadar gelmezse sezaryan dedi. Ve suyun geldigi için acilman yavaş olur muhtemeln sezaryen olur gibi konustu. kendi sancim olduğundan suni de vermedi. Bu arada sancilarim acı vermeye başlamıştı. Bir ebe daha gelip muayene etti onun saatini hatırlamıyorum o da 1 cm dedi. Yürüyüş duş iznim yoktu. Kivranmya basladim artık .Sancı Nst de 100 leri geçiyordu. Sonra 20 lerde bile dayanılmaz ağrım oldu. Sancı düşüktü ama ben çıldırıyorum. Ağlamaya başladım yapamiycam diye çünkü açıklık çok azdı, bu acıyla bir kaç saat bile bekleyemem zaten 1 cmde boyleyse 10 olana kadar nasıl olurum diye de düşünuyordum, gelecek bir sanciya bile katlanamam herhalde , bu kadar yeter dedim. Saat 10 gibi ebe geldi baktı , iyice baktı , durdu ve açıklık 8 cm olmuş dedi. Şok olduk hepimiz. Nasıl mutlu oldum, anlatamam, dogurcam diye. Çok güzel bir sürpriz oldu bu acılı ve çabuk açılma, Dr da muayene etti , yukarı çıkartın hastayı bende gelicem dedi. Yukarda, catala geldim yattim. İkinmayi öğrettiler. İkinma hissi Dr kontrol ederken hafif hafif gelmeye başlamıştı. Ama çok şık olmuyordu. Catalda bekledik biraz, ikinma geldikçe deneme yaptım, Dr da geldi. Ben dediklerini dinlemeye çalıştım. Dört beş kez ikinma geldi. Ama araya zamanda girdi. Bende hızlı olacak hersy sanıyorum. Çok zorlanıyordum, yorulmustum, ama çektiğim sancı kadar zor değildi bu aşamalar, o yüzden katlaniliyor. .Nefes alıp sesimi cikartmadan tüm gucumu aşağıya verdim. Ama çıkmadı. Dr da hemen çıkmaz ama başını görüyorum dedi. O sıra kesi attı. Sonra ikinmalar sıklaştı bir kaç defa ikindiktan sonra bebişim indi. Saat 10.40 da kuzum geldi. Harika birşeydi. Kuzumu gösterip hemen muayeneye aldılar. Dikisim biraz uzun sürdü çünkü bir damar sıkıntı yarattı. Bana çok uzun geldi dikiş aşaması ama bebişim yanımda olsa hiç umursamazdim. Bebisi de bana göre geç de olsa getirip gösterdiler, göğsüme koydular, sonunda. Harika birşeydi,bu benden mi çıktı diye ağlıyordum. Sonra isim bitti , sandalyeye aldılar, bebisle çıktık.
Hastahane odasında bebisi doyasiya kucakladim. O sancilari bile unuttum, o aşkla . Allah'ım isteyen herkese yaşatsın, öyle mucizevi birşey ki, şükürler olsun.
Dogumum böyle oldu arkadaşlar, benim için çok suprizli aniden gelişti. Ancak doğum sonrasi, bebegimde enfeksiyon çıktığından ,ancak bir gün evde kalabildi. Şuan kuvezde. Bu sebeple dualarınızı da istiyorum. Eğer bu durum olmasa doğum hikayem daha coşkulu olurdu , ama detayları unutmadan da sizle paylaşmak istedim. Şimdi benim için çok zor geçiyor olsa da inşallah bebeğime kavusucam sağlıkla. Dualarinizda bebisinden ayrı anneleri de unutmayın ❤