Kayraninnannesi İlk gebeliğimde son haftalar olmuştu toplanma ve kasılma ama bunda 15. haftadan beri var resmen karnımın şekli bile değişiyor yamuk duruyor. 2 gün sonra kontrolüm var ama sizede sormak istedim ikinci gebelik olunca kasılma erken mi başlıyor?
Cihangir09 Kayraninnannesi benimde 3. Gebelik 19 oldum 16. Haftadan beri aynen öyle kasılmalarım var doktoruma söyledim endişe etmeye gerek yok dedi ama yine de magnezyum verdi
ufbus010315 Kayraninnannesi canım şuan benimde aynı oluyo kısa sürüyo ama karnım sertleşiyo geriliyor sordun mu ne dedi doktorun benim kontrolüme var daha
Mervee68 Benim ilk 14 den beri var dediğiniz gibi sürekli kasılıp bir yere toplaniyo sisiyo orası ama normaldir diye sormadım doktora hiç degilmiymis
Kayraninnannesi Mervee68 bilmiyorum ki bende bu kadar erken başlamasından korktum açıkçası bilenler yazacaktır şimdi 🙏🏻
Kayraninnannesi ufbus010315 Kasılma mı toplanmamı onu ayırt etmen lazım canım eğer karnında herhangi bi kas hissi yoksa yani sadece elinle dokunduğunda karnının sert olduğunu hissediyorsan o bebeğin toplanmasıdır önemli değil. Ama karnında bi gerginlik ve kas hissi varsa aynı zamanda elinle dokunduğunda sertlik varsa o kasılmadır. Genelde önemli olmuyor ama herkeste aynı olmuyor doktora sormak şart. Ben muayene oldum bi sorun yoktu doktorumdan magnezyum istedim o da zaten verecekti sanırım sonra o kasılmalarım geçti yani çoğunlukla magnezyum eksikliğinden oluyor canım
ufbus010315 Kayraninnannesi ayın 7 sinde detaylı utrasona giricem orda bakılsın da bi öyle kendi doktoruma giderim artık