Nilayaldemir 21 haftalık hamileyim İdrar yolu enfeksiyonu olmuşum evde nasıl hızlı geçirebilirim ilaç kullanmak istemiyorum. Yada ilaç kullanan var mı ?
Aeell Nilayaldemir dün banada aynısı dendi idrar yolu enfeksiyonu var toz ilaç yazdi ama içmek istemedim gerçi kadın doğum yazıyor ama sürekli mide bulantısı oluyor belki idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklıdır kadın doğum yazdıysa ic bisey olmaz benim doktoruma gebeydi içmiş
Enfal_06 Nilayaldemir ilaç kullanmazsanız enfeksiyon çoğalır yatışiniz yapılır hastanede doktorun verdiği ilaçları kullanın
Silaybooo123 Nilayaldemir enfeksiyon maalesef ne olursa olsun ilaç kullanmadan geçmiyor. Sizin durumunuzu bilen yakından takip eden doktorunuz uygun görmese yazmaz zaten.
Nilayaldemir Aeell Manural şase diye birşey vermiş . Korkuyorum içmeye normal de özel hastaneye gidiyorum şehir dışındayım ve özel yoktu acilden devlete girdim onlar verdi bu ilacı da kendi doktoruma sonuçlarımla beraber attım içebilirsin dedi ama yine de korkuyorum
Pamuk Nilayaldemir Dusukle ilacın ne alakası var? Hamileligim boyunca 14 kutu antibiyotik kullandım o halde 33. Haftada enfeksiyon kesemi deldi erken doğum yaptım.Basit birsey değil bu!
Ebbruc Nilayaldemir ilaç verdiyse ve kullanmazsanız da aynısını yaşarsınız. Enfeksiyondan dolayı tedavi görmeme rağmen erken doğum yaptım bu yüzden söylüyorum
Bbgmsc Nilayaldemir 28.haftadayım ben de, geçen hafta enfeksiyon çıktı ve monurol isimli toz ilacı verdi. Hamileliğim boyunca 3.içişim oldu ara ara tekrarlıyor bende de
Fikriminincegulu Nilayaldemir özel yoktu acilden devlete girdim onlar verdi bu ilacı da kendi doktoruma sonuçlarımla beraber attım içebilirsin dedi ama yine de korkuyorum Sen neden doktora gidiyorsun evde doğur? Onca sene okumuş insana güvenmiyorsun boşuna meşgul etme hastaneleri.Simdi dersin yol kaybım var yok bilmem ne. Benimde kaybım oldu ama hiç doktorların tedavilerini reddetmedim
kardelen54 Nilayaldemir hiç korkma ben 7.haftadan beri içiyorum 25 haftalik olduk bebeğim iyi çok şükür hatta bu randevuda doktora söyleyeceğim yazsin iyi geliyor enfeksiyona
Aeell Nilayaldemir ilacı kullanmadım ama toz verdi aç karnına gece kullanma. Lazım benimde dün karnım toktu bugün kullanmam benim doktoruma gebe okullanmis faydasını görmüş ama simdi düşük diyince bende korktum kadın doğum yazdı adına bakayım yazıyım size
eea Ben de şase şeklinde olan ilaçlardan içiyorum enfeksiyon tekrarladıkça başka türlü ne yaparsanız yapın geçmiyor maalesef. Bir de kuru dut u kaynatıp bir kaç gün sabah aç karna içmek iyi geliyor. Onu da deneyebilirsiniz gebelik şekeriniz yoksa :)
Nilayaldemir Fikriminincegulu Evet haklısınız . Ama doktorların da boşluk anları oluyor ve birşeyleri atlayabiliyorlar. İstanbul’un en iyi hastanesine gidiyordum ilk hamileliğim de bebeğin dış gebelik olduğunu anlamadılar mesela en basit örneği kendim bu bebek normal değil dedim ve detaylı tetkik istedikten sonra anladılar . Bazen insanların dalgınlıklarına gelebiliyorlar burda sorma sebebim başına gelen varmı ilaç kullanan var mı ? Diye
Nilayaldemir Silaybooo123 Sorun orda şehir dışına çıktım burda devlet hastanesinin kadın doğum aciline gittim orda ki stajyer doktorlar yazdı :)
gizmolatapia Nilayaldemir idrar yolu enfeksiyonu gebelerde ozellikle tedavi edilmesi gereken onemli bir durum, verilen antibiyotigi mutlaka kullanmalisiniz yoksa bebek dusebilir erken dogabilir gelismesi geri kalabilir vs. Onceki dusugun sebebi ilac degildir enfeksiyonun ilerlemesidir muhtemelen. Onun disinda bol su icmelisiniz, ic camasirinizi gunluk olarak mutlaka degismelisiniz. Bir de alternatif olarak kizilcik suyu oneriyolar.
Busrab11 Benimde idrarimda hep enfeksiyon çıkıyor 13 haftalık hamileyim bugün doktor antibiyotik verdi ilerlerse düşüğe sebep olur dedi yanma agri vs yok neden oluyor bu enfeksiyon 😔
Nilayaldemir Busrab11 Neden olur bilmiyorum ama sanırım bu aralar benzinlikte çok tuvalete girdim sanırım ondan oldu . Şuanda çok dikkat ediyorum ellerimi hem girmeden önce yıkıyorum klozetin sifonuna oturmadan basıyorum ve oturmadan tuvaletimi yapmaya çabalıyorum birde 3 kere iç çamaşırı değiştirir oldum nemli bırakmak da riskliymiş . Yada ağda vs yaptırıyorsanız ondan bile enfeksiyon kapabilirmişiz
denizleo09 İlacı niye kullanmak istemiyorsunuz? Enfeksiyon ne kadar tehlikeli biliyor musunuz? Normal zamanda doğal yolları kullanın da hamileyken bu düşünce niye? Zaten doktor kullanılacak ilaçları yazıyor.
myavocado Nilayaldemir hamilelikte enfeksiyon önemli bir sorun, ilerlemesi halinde bebek için risk oluşturabilir. O yüzden lütfen doktora gidin, antibiyotik kullanmanız gerekebilir, ama eğer hafif bir enfeksiyon ise ilaçsız atlatılacaksa da doktorunuz karar versin.