Lvnia Total fonksiyone böbrek parankiimine sağ böbreğin katkısı %49 sol böbreğin katkısı %51 olarak hesaplanmıştır ne demek bilgisi olan varmı bir sorun va mi veya normal mi sonuc
Birisi00 Lvnia Merhaba? Şikayetiniz neydi. Yani böbreğinizin biri%49 birisi %51 çalışıyor. Sağlıklı bir bireyin her iki böbreği %50-50 çalışması gerekiyormuş. Sizinkide kötü değil iyi çıkmış. Benim beneğimde böbrek genişlemesi var ordan biliyorum
Lvnia Birisi00 her iki böbrekte kaçak vardı kapalı ameliyat olduk ama yine her ay idrar enfeksiyon u geciriyor
denizleo09 Bir kaç gün önce 11 yaşındaki kızıma yaptılar. ben hamile olduğum için 24 saat kızımdan ayrı tuttular beni. Radyasyondan dolayı. Bugün sonuçlarını gönderdiler ama daha doktora gösteremedik bir sürü şey yazıyordu raporda
Lvnia Birisi00 evet doktorumuz öyle demişti yani daha doğrusu sürekli idrar enfeksuonu geçirmesi kaçak nedeni olabilir demisti film cekmistik öyle de cikmksti kaçağın devam etmeside böbreklere zarar verir dedi çok şükür kapanmıştı ama halen devam ediyor enfeksiyonu üreme yapıyor
Lvnia Aden17 hayır idrar kaçağı var bugün voding çekildik sol bobreinfe tekrar kaçak başlamış doktor amlyt lazım dedi
Lvnia Aden17 geçmiş olsun Allah şifa versin insllah zor bir durum parankim.hakkinda benimde bilgim yok ama dmsa cekilmistik parankime katkısı %49 %50 çıkmıştı doktor.bugun ona iyi dedi
Sedadvc Lvnia parankim demek her organı olusturan doku bütünlüğü demek. Organın dış yüzeyi ve işlevi olarak düşünebilirsiniz. Sonuç bence gayet iyi. Benimki yüzde 39 a yüzde 61 çıktı. 49 a 51 gayet iyi bence.
Aden17 Lvnia 50 gün çıkmış 40 günlük… ve hastaneden çıkarken hep geçirme ihtimali var:( çok korkuyorum
Sedadvc Aden17 Bebeğim henüz doğmadı. Benim gebelikten önce bobreklerim yüzde 39 a yüzde 61 çıktı. Sol böbrek parankiminde yüzde 11 lik kayıp var. Sizinki gayet iyi. Yüzde 1 den bir şey olmaz.
Birisi00 Birisi00 Bazılarına en ince yerini en kalın yerini söylüyorlar. Bizimkine sadece 3mm diyorlar. Ben doktora sorduğumda mm’leri fazla kafana takma milimetrik ölçümler olduğu için her zaman doğru sonuç vermez . Sanırım önemli olan artık o dokunun incelmemesi