birmeleginannesi_ öncelikle sağ salim en kolay doğum ile kucağıniza alın
Bende suni sancı ile doğum yaptım benim 3 sm açıklıgim vardı su veya nişan gelmedi sancımda yoktu açıklıgim vardı eve göndermedi doktor 16:30 da yatisim yapıldı 12 derece suni sancı ile başladılar 36 derecede doğum yaptım 22:50 geçe doğum yaptım suni sancı ya rağmen hiç belirtim yoktu taaki son yarım saat kala o yarım saat içinde çok ağrı çok şiddetli bel ağrısı çektim onun dışında hiç bir şekilde ağrı hissetmedim bebeğimin kafası büyüktü 39 sm doğdu kafası 3870 kilo 50 sm doğdu 5 tane dikiş atıldı doğumdan 15 dakika önce afedersiniz lavman yaptılar için temizlenmesi için dediler lavman dan sonra yatmaktan tutun çömelme hareketi yap dediler oturup kalktım açılma olması için derin derin nefes alıp verdim her sancı geldiğinde ikinmayin bebeğin kafası şişer sancı geldiğinde doğru nefes alıp verin hem açılmaya yardımcı olur nefes egzersizi bir ara baygınlık geçirdim oksijen makinesi taktılar yüzüme su serptiler öyle kendime geldim ben doğru nefes alıp vermedim her sancı geldiğinde açılma olur zanetim ikindim ve kafası şişti bebeğimin bana da komşum söylemişti bol bol ikin diye o da hem bebek için hem kendiniz için çok sakincaliymis korkutmak gibi oldu biraz ama bütün doğum anılarım canlandı gözümde ve hepsini yazdım sağ salim kucağınıza alın inşallah 🌸 ☺️ 16 ay önce doğum yaptım ve 5 ay sonra tekrar doğumum var sağ salim kucağınıza alın dua edeceğim size su gibi doğumunuz olsun 🐣