minik_kurabiyeee biranneo_ çok şükür 🤍 ilk zamanlar sıkıntı oluyor ama sonrasında geçiyor bol bol yürüyüş yap birde
Prensiminannesiyim biranneo_ sezaryen olalı 3 ay oldu her gün istisnasız her gün gerçekten hiç üşenmeden duşa giriyorum ilk günden beri inanılmaz faydası oldu havalar sıcak zaten girin duşa her gün ben enfeksiyon kapmadıysam o kadar yıkanmaya rağmen kimse kapmaz 😂
Elifaktsdnr1 biranneo_ hastane su geçirmez bant takıyor ben eve geldiğimde kenarından çıkmıştı o yüzden eczaneden tekrar alıp sağlık ocağında taktırdım ve öyle duş aldım şimdi doğumun üzerinden 5 gün geçti bantsız duş alıyorum ve direk dikiş bölgesini kuruluyorum fön tutmuyorum kuru tuttarsak bişy olmaz
Kimekonusuyorum biranneo_ Ben havluyla uzerine yavas yavas bastirip camasirin altina dikise gelen kisma ince tulbent koyuyordum daha dogrusu annem koydurtuyordu nemini ceksin diye :) bir iki saat sonra çıkarıyordum. Bir şey olmaz allahin izniyle
Sarina98 Hastanedeyken ayağa kalkar kalkmaz duş aldım, saçlarımı yıkamadan, boğazdan aşağı full yıkandım, ameliyyat yerinde dahil. Dr da rahat rahat duş ala bilirsin demişti. Ben hergün alıyordum duş. Makineyle kurutmayı bilmiyordum, denerim bu defa.
Sarina98 Silan_Abdullah ne acıması hiç acıma falan olmuyor, çok rahatlıyor insan. Sadece iç çamaşırı seçimini o bölgeye temas etmeyen seçmek gerekiyo
ggmom Bana da bant takmıştı doktorum ama başka Doktor arkadaşıma takmamis ve su değsin bol duş al daha çabuk iyileşir demişti 🤷🏼♀️ bakayım bu doktorum ne yapacak 😄
HBetul biranneo_ sarılı değilmi ilk bende bantla satılıydı bir kaç gün mü bir hafta mı ne kalmıştı o su gelmemesi için mümkün olduğunca duş alın tabi ki süt olması için önemli ki bne doğum yaptıgım gün ayaklandıgımda hastahanede almıştım duş çok iyi geliyor . O ilk sancılarda bir güne zor geçmişti 1 hafta her tuvalette acımıştı kolay değil ama geciyor 1 haftaya
Betul2308 biranneo_ bende taburcu olmadan doktorum geldi pansuman yapıp su geçirmeyen pantla kapattı o şekil banyo yaptım 10. Günde ilk kontrolde çıkarttı 2 gün duş yok dedi sonrasında duş aldım duştan sonra da dikiş bölgemi bastırmadan yüzeysel hafif hareketlerle kuruttum … Gaz içinde et veya tavuğun haşlama suyu bana çok iyi gelmişti hem tuvalete çıkabildim kabızda olmadım bu şekilde hemde gaz ve sancılarımı da giderdi
Lavinia96 Beyyzz 10 gün sürdüm. 10. Gün doktor kontrolüne gittiğimde dikişlerime baktı doktorum artık gerek yok gayet iyi durumda dikişlerin dedi doktorum. Bende sürmüyorum artık
Prensiminannesiyim Beyyzz saç kurutma makinesi ile kurutuyodum sonrada contractubex krem var iz için ondan sürüyorum sonra onunda kurumasını bekliyorum öyle giyiniyorum sezaryen yerindeki his kaybı gitsin diye masajlar var onlardan yapmaya çalışıyorum başlarda acıyodu şimdi biraz daha iyi uyuşukluk azaldı duştayken o masajları yapmak daha kolay youtubeden bakabilirsiniz iyileşmeyi de hızlandırıyo sık sık duşa girin zaten hormonlardan mıdır nedir inanılmaz terliyo insan hava da çok sıcak saçınızı yıkamasanız bile sabah akşam vüdunuzu yıkayın sütünüz de artıyo zamanla
Gozdecelk biranneo_ duş için bantlar gercektwn cok işe yarıyor gaz için ise neskafe ve yemeklerde kimyon mükemmel gaz atışı ama ben neskafeyı tercıh edıyorum amelıyattan sonra yemek ve hamılelık iştahım kapandı