Gokkusagi53 Benim dondurucuda yer kalmadı 😅😅😅 bugün yine pazara gidip biseyler yapıp atacam dolaba sizler neler attınız dolaba 🤔 ben kıyma tavuk köfte taze fasulye sarma mısır suanlik bunları koydum 😊
bahardaa Gokkusagi53 sağolsun annem benim için kışlık menemenlik yaptı sadece domates rendeleyip kavonozluyoruz biz bende yeşil biber , kırmızı biber doğrayıp attım buzluğa ayrı . Fasulye bende atayım ucuzlamışken sadece doğrayıp koyuyorsunuz herhalde
mervemurat16 Gokkusagi53 ben fasulye atıcam bezelyem ve biber patlıcanım hazır duruyor.Belki dolma biber alıp atarım
Gokkusagi53 LinamAsyam kız taze fasulye mısır koymak da ne var mısırı ortadan böl poşetle koy dolaba taze fasulyeyi kır poşetle at dolaba 😊 veya annen yaparsa onla birlikte yap görüp öğrenmiş olursun
Evhamlikurabiyeanne Her sene fasulye bamya biber dolmasi visne mısır vs koyarim yine koydum artı dogum sonrasina kurabiye pogaca pasta vs yaptim koydum 36+4 oldum zamanim yeterse biber de közleyip koymak istiyorum ama cok da agırlastim yapabilir miyim bilmiyorum
Gokkusagi53 Evhamlikurabiyeanne doğumdan sonra da yaparsın agirlastiysan yorma kendini biber dolması hiç iyi olmuyo ya hemen sulanıyor biber 😒😒
LinamAsyam Gokkusagi53 fasulyeyi haslıyorlar bıseyler yapıyorlar ya cesaret edemedim ama süt mısırı cok severiz onu koyacağım 🥰
Gokkusagi53 LinamAsyam yani haslasanda olur haslamasanda olur ben bazen hasliyorum bazen kırıp atıyorum ikiside aynı oluyor yine
Lina_alya_aras LinamAsyam fasulyesi az birşey yağla Kavur rengi koyulaşınca paketle dolaba öyle yapınca çok pratik oluyor biraz da şu koy fasulyenin çokluğuna göre kavururken 🫶🏻
Gokkusagi53 bahardaa bazen fasulyeyi kırıp koyuyorum bazen böyle 5 10 dakika kaynar suda hasliyorum suzuyorum soguyunca posetliyorum atıyorum dolaba
Gokkusagi53 LinamAsyam yani fasulyeyi al uçlarını kes fasulyeleri hep 3 4 parçaya böl paketle artık ne kadar pisireceksen az yapacaksan az paketle çok seviyosaniz çok paketle haslamak istersen de Bi tencereye su koy kaynasın kırdığın fasulyeleri koy içine böyle Bi 10 dk haslansin süz sogudugu zaman paketle at dolaba
Gokkusagi53 mervemurat16 su biberi nasıl yapıyorsunuz ben yaptığım zaman böyle sulanıyor Bi tuhaf oluyor 🤔 ya yapmasını bilmiyorum yada buzu çözülüyor diye sulanıyor
mervemurat16 Gokkusagi53 kapya biber közlüyoeum ben bir kaç yerini delip sonra kabuklarını soyuyorum közlenince.poşetleyip atıyorum illa sulanıyor zaten buzluktan çıkarınca buz eriyor ya.Dolmalık biberide yıkıyorum içini temizliyorum atıyorum buzluğa dolma yapacağım zaman çıkarıp dolduruyorum
Hulo2105 Gokkusagi53 annem kışlık domates, taze fasülye,barbunya ve bezelye yapıp veriyor sağolsun bana bişey yaptırmıyor. Bunlar da yetiyor zaten 🐣