Happy Mom hikayem bir türlü hamile kalamayıp ovulasyon testine kafayı takmakla başladı. Burda hepinizden çok şey öğrendim o yüzden yaşadıklarımı sizlerle paylaşmayı borç biliyorum. İnnovita yumurtlama testiyle ilk denemede çok şükür hamile kalabildim. Henüz 4 haftalıkken bebeğimin haberini aldım. Kan testiyle de kesinleşince 6. Haftasını bekleyip doktora gittik. O ilk kalp atışını duymamla beraber çok güzel geçen 9 aylık serüvenimiz başladı. Gebelik boyunca mide bulantısı, ağrı veya olumsuz herhangi bir şey yaşamadım. Hep hareket halindeydim çalıştığım için. Çok mutlu ve huzurlu geçirdim bütün süreci. Plasentam aşağı yerleşimliydi ama 32 haftada yukarı çıktı. Kendimi hep normal doğum yapabileceğime inandırdım ve ona çabaladım. Ama 24. Haftasından sonra bebeğim ilerden gitmeye başladı 10 gün kadar. Gebelik şekerim yoktu. Kendim de yalnızca tüm süreç boyunca 6 kilo aldım. Bebeğim 40. Haftasında 4100gr olarak doğdu. Çatı muayenem normal doğuma uygundu ancak bebeğim her geçen gün daha çok kilo alıyordu. Egzersizler, yürüyüşler, bitki çayları, hurma, ananas ve normal doğumu destekleyen tetikleyen binbir türlü şeye rağmen miniğim gelmek istemedi. Ne sancı ne ağrı kasılma hiçbir şey yoktu. Bebek de kanala girmemişti. Mecburen sezaryene alındım ve kavuştuk. Ameliyat toplamda yarım saat kadar sürdü. Spinal anestezi yapıldı ve inanın hiçbir şekilde ağrı hissetmiyorsunuz hemen uyuşuyorsunuz. Sonrasında sadece çekiştirme dokunma gibi hisler var. Ayaklarımın hissizleşmesiyle bebeğimin çıkması arasında 10dk var yok. Bebeğimi çıkarırlarken maalesef iri bebek olduğu için çok baskı uyguladılar o yüzden doğum sonrasında kaburga ağrılarım kaldı devam ediyor. Bebeğimi bana gösterdiler ve bakımını yapmak için götürdüler. Sonrasında dikildim ve odaya çıktım. Bu arada sondam anesteziden önce takılmıştı takılırken çok ağrı hissetmedim ama burda hep ameliyat sırasında takılıyor diye okumuştum demekki uygulama hastaneye göre değişiyor. İlk kalkış çok zor oldu kızlar. Ama yürüdükçe kalkıp oturdukça ağrılar hafifliyor yatınca artıyor o yüzden hareketli olmaya çalışın hep. Gaz çıkışı ve ilk büyük tuvalet yapılınca da ağrının çoğu gidiyor bunun için de kesinlikle yanınızda kayısı suyu tarzı bir şey bulundurun. Göğüs uçları çok acıyor hassaslaşıyor o yüzden çantanızda gümüş kapak veya kalkan kesinlikle olsun. Depend kullandım ben kanama için 4 gün depend daha sonrası için gece pedine geçtim. Emzirme yastığı şart değil diye düşünürdüm hep ama emzirmek gerçekten zor oluyormuş sezaryende o yüzden isterseniz yanınızda götürebilirsiniz. Sütüm sezaryenden 4 gün sonra geldi mecburen mama başladık. Kaşık biberon kurtarıcı oldu hastanede. Eve geçtiğimizde süt gelişiyle beraber biberon mama devam ettik meme reddi yaşamadım. Sütüm nasıl artacak diye dertlenmeyin onun da çözümü var aktardan rezene,susam ve ısırgan tohumu karışımı yaptırıp bala katıp yer yemez sütüm geldi. Bugün neredeyse bir haftalık anneyim. Yaşadıklarım bu kadar. Umarım faydalı olabilmiştir. Sorularınız varsa yanıtlamayı çok isterim. Herkese çok güzel doğumlar ve kavuşmalar diliyorum 🥰