Emeis Kamuda sözleşmeli memurum yenı atandım 1senem yeni dolacak hamileligı nezaman bıldirmem gerekır? Ve dogumdan sonra nasıl haraket etmelıyım? Vardıyalı çalışıyorum
yokusbebek gocebeanne Çalışamaz raporu almanız, izne ayrılmanız gerekiyor 32. hafta. Eğer çalışabilecek durumdaysanız çalışabilir raporu alıp 37. haftaya kadar çalışabilirsiniz.
gocebeanne yokusbebek onu biliyorum pazartesi alıcam da öncesinden hamile olduğuna dair bilgi mi vermek gerekiyor ilk defa duydum. 🤷🏻♀️
yokusbebek gocebeanne Zannetmiyorum. Ben de öğretmenim vermedim. Pazartesi raporu alıp teslim edicem.
Sltny gocebeanne çalıştığınız kuruma bağlı değişir. İş sağlığı güvenliği birimi varsa kurumda iş sağlığı biriminin gebelerden haberdar olması gerekmekte. Hemşireyim mesela; hastanenin iş sağlığı güvenliği birimine gebe olduğuma dair gebeliğin başlangıcında durum bildirir raporunu ilettim
SeherT Bildirmenize gerek yokki bende memurum ama herhangi bi bildiride bulunmadım zamanla duyuluyor zaten 😂
SeherT Haftadan itibaren ve doğumdan sonra çocuk 2 yaşına gelene kadar gece nöbetine bırakamaz sizi sadece gündüz çalışırsınız 32. Haftada isterseniz çalışabilir raporu alır 37. Haftaya kadar çalışıp o 5 haftayı doğum sonrası analık iznine ekleyebilirsiniz istemezseniz de 32. De çalışamaz raporu alıp direkt analık iznine ayrılabilirsiniz
SeherT Benim çalışma sistemimde nöbet usulü 24 saat nöbete kalıyorduk sürekli ama dediğim gibi 24. Haftadan sonra nöbeti bıraktım şuan hep gündüz gidiyorum