Bensuy Calistiginiz yere hamile oldugunuzu ne zaman soylediniz Merhaba kizlar. Beyaz yakali bi calisanim maalesef is degistirdikten 2 hafta sonra hamile oldugumu ogrendim. Dolayisiyla hemen soyleyemedim. Simdi 13 haftalik olduk sizce uygun zaman ne zaman? Yoneticim erkek ve biraz da bu durumdan dolayi mahcubum insallah dogum sonrasi ise donecegim ve doguma kadar calismayi dusunuyorum ama yine de isten cikarilir miyim diye de endiselerim var. Bir yandan cok uzun sure saklamak da kotu niyet gibi mi oluyor? Kafam cok karisik
gktgmom Bensuy ben 13 haftalık olmadan önce söylemiştim 1 aylık hamileydim sanırım tam hatırlamıyorum çok geçmeden söyleyin derim çünkü iş verene bunu kesinlikle bildirmeniz gerekiyor etik değil aksi halde sonradan söylemeniz daha büyük sorunlar yaratabilir hamilesiniz diye sizi işten çıkaramaz yasal değil çünkü korkmayın o yüzden
huysuz__ Bensuy 🥵🤢🤮'dan ilkini saklayamadım😅 diğer ikisi aylıksız izinde olduğum için baya geç öğrendiler.
sltn2686 Bensuy öğrenildiği an bildirilmesi gerekiyor iş yeri hemşireliği ve iş güvenliği alanındayım bence bildirin bir an önce bize 10.haftada falan bildiriyorlardı saklamanız hiç etik değil
gayesblog Bensuy karnının çıkmaya başladığı vakitler söyleyebilirsin bence 16-17 haftalar olabilir. Biraz da tercih meselesi
sltn2686 gktgmom evet hamile diye işten çıkaramaz ama daha yeni girdiği için başka sebepten dolayı çıkarabiliyorlar maalesef ilk 6 aysa işinde
gktgmom sltn2686 evet hamile diye çıkaramıyor ama başka bir neden öne sürerek çıkarabilir bunu bende biliyorum o birazda işverene kalmış bir durum bu arada işçi hamileliğini işverenden gizler ve daha sonra bu durum anlaşılırsa işveren işçiyi (İş Yasası’nın 25. maddesinin 2. fıkrası uyarınca) tazminatsız ve ihbarsız işten çıkarabilir bu her yerde yazıyor böyle olmasındansa söylemesi daha iyi bence
myavocado Bensuy yani uzun süre söylememek bence iyi karşılanmaz, hele ki doğum sonrası çalışma isteğiniz varsa hemen söyleyin 3 ay bitmiş artık. İş yeri de sizin ayrılma tarihinize göre planını yapacaktır, geç söylemek ortada bırakmak gibi oluyor bence.
Kayraninnannesi Bensuy kesinlikle söyleyin bi an önce. Çünkü hem etik değil hemde Allah korusun olur da bebeğinize birşey olursa işvereniniz size dava açabilir bilgimiz yoktu diye büyük bi miktar tazminat davası açabilir size. Bu konuda sıkıntı yani.
Bensuy Kayraninnannesi haklısınız ama sürecim de riskliydi düşük riskim vardı yeni atlattık o nedenle de söyleyemedim
gktgmom Bensuy ben sözlü söylemiştim ama firmaya göre değişebilir ben home office çalışıyorum evden yani rahat bir işim var özel sektördeyim
Mervedezz Yeni kan testi yaptır be o yeni olan belgeyle git. Hem de daha öncesinde saklamadığını ispatlamış olursun.